Βανίλια κέικ
Καταπληκτικός συνδυασμός φρούτου βανίλιας και αρώματος λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν οι βανίλιες να είναι ώριμες, για να είναι γλυκιές. Σε αντίθετη περίπτωση (δηλαδή αν είναι άγουρες) το γλυκό θα βγει ελαφρώς ξινό (όχι ότι είναι κάτι άσχημο. Απλώς σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι)Οι βανίλιες μπορούν να καταψυχθούν άνετα όπως είναι, χωρίς καμία επεξεργασία και να χρησιμοποιηθούν και το χειμώνα σε περίπτωση που σε κάποιον αρέσει πολύ το γλυκό και θέλει να το φτιάξει και τότε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε όλα τα υλικά με το χέρι να ενωθούν (δε χρησιμοποιούμε μίξερ) και τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.
-
2
Σε ένα μπωλ κόβουμε σε φέτες τις βανίλιες και τις ανακατεύουμε με το αλεύρι και τη ζάχαρη. Τις απλώνουμε πάνω από το κέικ χωρίς να τις πατήσουμε.
-
3
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
-
4
Όταν ψηθεί και κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Σχόλια (35)