Banoffee gourmet

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
αντζουγια, 18.04.11

Περιγραφή

Μία επιτυχημένη παραλλαγή του φίνου γλυκού, συνταγή από πολύ γνωστό γκουρμέ εστιατόριο στο γκάζι! Αν έχεις έτοιμο βρασμένο γάλα, θέλει λίγα λεπτά προετοιμασίας!

Banoffee gourmet

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 125-170 γρ βούτυρο
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 3-4 μπανάνες ωριμούτσικες
  • 1 κουτί τυρί κρέμα, κανονικό ή λάιτ
  • 5-6 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Περιέχει: Μπανάνες , Γάλα , Τυριά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα όπως ειναι στο κουτί σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό για 2,5 ώρες, προσέχοντας το νερό να σκεπάζει συνεχώς το κουτί μας.
  2. Τρίβουμε τα πτι-μπερ στο μούλτι και τα κάνουμε μια ζύμη με το βούτυρο μας.
  3. Την στρώνουμε σε ένα ταψάκι και την αφήνουμε για λίγο στο ψύγειο.
  4. Στρώνουμε την καραμέλα (που έγινε το γάλα μας).
  5. Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα, προσέχοντας να υπάρχει παντού μπανάνα.
  6. Χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει προσθέτοντας σιγά σιγά αχνη. Στο 1 κουτί τυρί κρέμα των 200 γρ θελει περίπου 5 κουταλιές της σούπας ζαχαρη. Αλλά πάντα δοκιμάζουμε και το κρίνουμε εμείς πόσο γλυκιά την θέλουμε την κρέμα μας.
  7. Την στρώνουμε πάνω από τις μπανάνες και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.Οσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο δένουν οι κρέμες και γίνεται πιο νόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα που του πάει πολύ.

Σχετικές συνταγές

Banofee με πορτοκάλι Banofee με πορτοκάλι
5
       
       
(1)
Μπανανογλυκό Μπανανογλυκό
4.5
       
       
(2)
Μπανόφι με σοκολάτα Μπανόφι με σοκολάτα
4.5357
       
       
(28)
Dulce de leche Dulce de leche
4.9333
       
       
(15)
Dulce de leche 2 Dulce de leche 2
4.92
       
       
(25)
Banoffee πανεύκολο Banoffee πανεύκολο
4
       
       
(1)
Banoffee Banoffee
4.6536
       
       
(179)
Choco-Bananaki Choco-Bananaki
4.9118
       
       
(68)

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από krepoylina, 22-4-11  
    φεναιτε τέλιο.
    #
    Σχόλιο από bzzz, 6-6-11  
    Αν και καιρό παίρνω ιδέες από το σάιτ, μπήκα στη διαδικασία να κάνω εγγραφή για να σε συγχαρώ για τη συγκεκριμένη συνταγή... Είναι τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από αντζουγια, 13-6-11  
    σ ευχαριστω πολύ bzzz!κι εγώ το έψαξα πολύ για αυτό το γλυκό και τελικά ειναι πολύ ευκολο και με λίγα υλικά και το αποτέλεσμα πολύ καλό και ελαφρύ.Θέλω να προσθέσω πως μπορείς να βάλεις και κρέμα γάλακτος μέσα στο τυρί κρέμα και του πάει πάααρα πολύ!
    #
    Σχόλιο από Stellansia, 21-8-11  
    επειδη μενω σε αλλη χωρα κ εδω το ζαχαρουχο γαλα το βρηκα μονο σε αλουμινενιο κουτακι οχι σε χαρτινο οπως εχουμε στην Ελλαδα, πιστευεις αυτο θα ειναι προβλημα στο βρασιμο του στην αρχη?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 21-8-11  
    To ζαχαρούχο και στην Ελλάδα σε αλουμινένιο κουτάκι είναι. Εννοεί ότι το βράζουμε μέσα στο αλουμινένιο κουτάκι, οπότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!
    #
    Σχόλιο από Lespir, 3-1-12  
    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΤΟ
    #
    Σχόλιο από vasiliki_123, 16-2-12  
    καλησπερα!!!μια προταση σερβιρισματος θα ηθελα να κανω!!!πασπαλισμα με αχνη ζαχαρη και σιροπι φραουλας!!!ειχα δοκιμασει αυτον το συνδυασμο με μπανανογλυκο σε ενα εστιατοριο κ μου φανηκε καταπληκτικο!!!
    #
    Σχόλιο από SofM, 10-3-12  
    Είχα φάει αυτό το γλυκό πριν μερικά χρόνια σε μαγαζί και πραγματικά ξετρελάθηκα. Η συνταγή είναι καλή, αλλά δεν είχε σχέση με αυτή που είχα δοκιμάσει. Έκανα την κρέμα με το τυρί, αλλά ήταν ξινή (για τα γούστα μου) και πρόσθεσα παραπάνω ζάχαρη άχνη και κρέμα γάλακτος. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να λιώσω τις μπανάνες και να ρίξω τον πολτό στην κρέμα.
    #
    Σχόλιο από mema1970va, 23-4-12  
    Το έχω φτιάξει και είναι πραγματικά ...απίστευτο, θέλω όμως να ρωτήσω αν γίνεται να βάλουμε το ζαχαρούχο σε χύτρα ταχύτητος για εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου. Αν γίνεται, πόση ώρα θέλει? Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-4-12  
    Θα απαντήσω γιατί το έκανα σήμερα. Διάβασα πως γίνεται σε μια άλλη συνταγή μέσα στο σάιτ και το δοκίμασα και πετυχαίνει απόλυτα.
    Από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα σου, τη χαμηλώνεις και την αφήνεις για 40 λεπτά. Γίνεται τέλειο. Φυσικά θα πρέπει να καλύπτονται από νερό τα κουτάκια, όπως και στην κατσαρόλα.
    #
    Σχόλιο από mema1970va, 24-4-12  
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα το κάνω αύριο κιόλας!!!!
    #
    Σχόλιο από emma_a, 19-7-12  
    ποση κρεμα γαλακτος μπορω να βαλώ ? Ένα κουτακι είναι πολύ ?
    #
    Σχόλιο από emma_a, 19-7-12  
    μήπως δεν κατάλαβα καλά , αντί για filadelphia θα βαλουμε σαντυγί ή και τα δυο μαζί ?
    #
    Σχόλιο από αντζουγια, 13-8-12  
    μπορείς να βάλεις και κρ γάλακτος μέσα στο τυρί κρέμα αναλόγως τα γούστα σου και δοκιμάζοντας.Αν θες μπορείς να βάλεις μόνο κρέμα γάλακτος σε περίπτωση που δεν έχεις τυρί ή απλά δεν θέλεις να βάλεις τυρί
    #
    Σχόλιο από serifaki, 22-9-12  
    υπέροχη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από dreamsdancer, 28-9-12  
    Η πρώτη μου προσπάθεια για γλυκό!Επειδή δεν είχα χρόνο να περιμένω το γάλα,έφτιαξα την αντίστοιχη καραμέλα με το βούτυρο,την καστανή ζάχαρη και το ζαχαρούχο.Επίσης,έβαλα 300gr φιλαδέλφεια και το ανακάτεψα με μια κουταλιά της σούπας κρέμα κάστανο (bonne maman).Δίνει ιδιαίτερη γεύση,αλλά πρέπει να σου αρέσει το κάστανο!Επίσης έκανα πολτό τις μπανάνες.Δεν το προτείνω τελικά γιατί είναι ένα γλυκό με 3 στρώσεις κρέμες και δεν είναι πολύ ευδιάκριτες οι γεύσεις του!Τέλος,χρησιμοποίησα digestive μπισκότα!5 πιρουνάκια έτσι κι αλλιώς!(για τα "μμμμμμ" που άκουγα καθώς το δοκίμαζαν οι φίλοι μου!)
    #
    Σχόλιο από mema1970va, 19-10-12  
    Είναι απίθανο γλυκό!!!!
    #
    Σχόλιο από Olikats, 12-4-13  
    Ένα απο τα αγαπημένα μου γλυκά..
    Θέλω να ρωτήσω κάτι όμως..επειδή πάντα τη καραμέλα τη φτιάχνω βάζοντας στο τηγάνι το ζαχαρούχο το βούτυρο και τη μαυρη ζαχαρη.. και ποτε δεν τη πετυχαίνω.. (αλλα το γλυκο τελειωνει παντα μεσα στη πρώτη ωρα) αν βάλω το αλουμινένιο κουτάκι μεσα στο νερό χωρις τρύπες..δε θα εκραγεί? το έχω επιχειρήσει μόνο με τρύπες και το κράτησα μονο μια ώρα..παλι δε μου πετυχε..
    #
    Σχόλιο από αντζουγια, 14-4-13  
    olikats μην ανησυχείς ειναι ασφαλές να βράσεις το κουτάκι έτσι ακριβώς όπως είναι απλά να το καλύπτει το νερό μέσα στην κατσαρόλα.Θέλει τουλάχιστον 2,5 ώρες.Μπορείς βέβαια να το βάλεις και στη χύτρα όπως λέει πιο πάνω η sitronella.
    #
    Σχόλιο από july88, 23-7-13  
    Από τις πιο ισορροπημένες γευσεις banoffe που έχω δοκιμάσει. Πρόσθεσα και λίγο κρέμα γάλακτος.

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από krepoylina, 22-4-11  
    φεναιτε τέλιο.
    #
    Σχόλιο από bzzz, 6-6-11  
    Αν και καιρό παίρνω ιδέες από το σάιτ, μπήκα στη διαδικασία να κάνω εγγραφή για να σε συγχαρώ για τη συγκεκριμένη συνταγή... Είναι τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από αντζουγια, 13-6-11  
    σ ευχαριστω πολύ bzzz!κι εγώ το έψαξα πολύ για αυτό το γλυκό και τελικά ειναι πολύ ευκολο και με λίγα υλικά και το αποτέλεσμα πολύ καλό και ελαφρύ.Θέλω να προσθέσω πως μπορείς να βάλεις και κρέμα γάλακτος μέσα στο τυρί κρέμα και του πάει πάααρα πολύ!
    #
    Σχόλιο από Lespir, 3-1-12  
    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΤΟ
    #
    Σχόλιο από vasiliki_123, 16-2-12  
    καλησπερα!!!μια προταση σερβιρισματος θα ηθελα να κανω!!!πασπαλισμα με αχνη ζαχαρη και σιροπι φραουλας!!!ειχα δοκιμασει αυτον το συνδυασμο με μπανανογλυκο σε ενα εστιατοριο κ μου φανηκε καταπληκτικο!!!
    #
    Σχόλιο από SofM, 10-3-12  
    Είχα φάει αυτό το γλυκό πριν μερικά χρόνια σε μαγαζί και πραγματικά ξετρελάθηκα. Η συνταγή είναι καλή, αλλά δεν είχε σχέση με αυτή που είχα δοκιμάσει. Έκανα την κρέμα με το τυρί, αλλά ήταν ξινή (για τα γούστα μου) και πρόσθεσα παραπάνω ζάχαρη άχνη και κρέμα γάλακτος. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να λιώσω τις μπανάνες και να ρίξω τον πολτό στην κρέμα.
    #
    Σχόλιο από serifaki, 22-9-12  
    υπέροχη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από mema1970va, 19-10-12  
    Είναι απίθανο γλυκό!!!!
    #
    Σχόλιο από Olikats, 12-4-13  
    Ένα απο τα αγαπημένα μου γλυκά..
    Θέλω να ρωτήσω κάτι όμως..επειδή πάντα τη καραμέλα τη φτιάχνω βάζοντας στο τηγάνι το ζαχαρούχο το βούτυρο και τη μαυρη ζαχαρη.. και ποτε δεν τη πετυχαίνω.. (αλλα το γλυκο τελειωνει παντα μεσα στη πρώτη ωρα) αν βάλω το αλουμινένιο κουτάκι μεσα στο νερό χωρις τρύπες..δε θα εκραγεί? το έχω επιχειρήσει μόνο με τρύπες και το κράτησα μονο μια ώρα..παλι δε μου πετυχε..
    #
    Σχόλιο από july88, 23-7-13  
    Από τις πιο ισορροπημένες γευσεις banoffe που έχω δοκιμάσει. Πρόσθεσα και λίγο κρέμα γάλακτος.

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Stellansia, 21-8-11  
    επειδη μενω σε αλλη χωρα κ εδω το ζαχαρουχο γαλα το βρηκα μονο σε αλουμινενιο κουτακι οχι σε χαρτινο οπως εχουμε στην Ελλαδα, πιστευεις αυτο θα ειναι προβλημα στο βρασιμο του στην αρχη?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 21-8-11  
    To ζαχαρούχο και στην Ελλάδα σε αλουμινένιο κουτάκι είναι. Εννοεί ότι το βράζουμε μέσα στο αλουμινένιο κουτάκι, οπότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!
    #
    Σχόλιο από mema1970va, 23-4-12  
    Το έχω φτιάξει και είναι πραγματικά ...απίστευτο, θέλω όμως να ρωτήσω αν γίνεται να βάλουμε το ζαχαρούχο σε χύτρα ταχύτητος για εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου. Αν γίνεται, πόση ώρα θέλει? Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-4-12  
    Θα απαντήσω γιατί το έκανα σήμερα. Διάβασα πως γίνεται σε μια άλλη συνταγή μέσα στο σάιτ και το δοκίμασα και πετυχαίνει απόλυτα.
    Από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα σου, τη χαμηλώνεις και την αφήνεις για 40 λεπτά. Γίνεται τέλειο. Φυσικά θα πρέπει να καλύπτονται από νερό τα κουτάκια, όπως και στην κατσαρόλα.
    #
    Σχόλιο από mema1970va, 24-4-12  
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα το κάνω αύριο κιόλας!!!!
    #
    Σχόλιο από emma_a, 19-7-12  
    ποση κρεμα γαλακτος μπορω να βαλώ ? Ένα κουτακι είναι πολύ ?
    #
    Σχόλιο από emma_a, 19-7-12  
    μήπως δεν κατάλαβα καλά , αντί για filadelphia θα βαλουμε σαντυγί ή και τα δυο μαζί ?
    #
    Σχόλιο από αντζουγια, 13-8-12  
    μπορείς να βάλεις και κρ γάλακτος μέσα στο τυρί κρέμα αναλόγως τα γούστα σου και δοκιμάζοντας.Αν θες μπορείς να βάλεις μόνο κρέμα γάλακτος σε περίπτωση που δεν έχεις τυρί ή απλά δεν θέλεις να βάλεις τυρί
    #
    Σχόλιο από αντζουγια, 14-4-13  
    olikats μην ανησυχείς ειναι ασφαλές να βράσεις το κουτάκι έτσι ακριβώς όπως είναι απλά να το καλύπτει το νερό μέσα στην κατσαρόλα.Θέλει τουλάχιστον 2,5 ώρες.Μπορείς βέβαια να το βάλεις και στη χύτρα όπως λέει πιο πάνω η sitronella.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από dreamsdancer, 28-9-12  
    Η πρώτη μου προσπάθεια για γλυκό!Επειδή δεν είχα χρόνο να περιμένω το γάλα,έφτιαξα την αντίστοιχη καραμέλα με το βούτυρο,την καστανή ζάχαρη και το ζαχαρούχο.Επίσης,έβαλα 300gr φιλαδέλφεια και το ανακάτεψα με μια κουταλιά της σούπας κρέμα κάστανο (bonne maman).Δίνει ιδιαίτερη γεύση,αλλά πρέπει να σου αρέσει το κάστανο!Επίσης έκανα πολτό τις μπανάνες.Δεν το προτείνω τελικά γιατί είναι ένα γλυκό με 3 στρώσεις κρέμες και δεν είναι πολύ ευδιάκριτες οι γεύσεις του!Τέλος,χρησιμοποίησα digestive μπισκότα!5 πιρουνάκια έτσι κι αλλιώς!(για τα "μμμμμμ" που άκουγα καθώς το δοκίμαζαν οι φίλοι μου!)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Εύκολα κ νόστιμα γλυκάκια!
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniP
    glyka moy
    Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της gogona
    Καλοκαιρινά γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της delphinakigr
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της anny2002