Banoffee

Bαθμολογία: 4.6395
       
 
172 ψήφοι
KaterinaK, 08.02.06
Banoffee
photo: kitrinos

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • μπανάνες
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (ΧΩΡΙΣ καθόλου ζάχαρη)
  • λίγο γάλα φρέσκο
  • κονιάκ
  • κουβερτούρα τριμμένη
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες.
  2. Σε αρκετά μικρό στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξάκι στρώνουμε 2 πάτους με μπισκότα πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στο γάλα να μουλιάσουν. Απλώς τα βουτάμε, μαλακώνουν ελαφρά και τα βγάζουμε.
  3. Τοποθετούμε τη μία στρώση με τα μπισκότα πάνω στην άλλη.
  4. Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα μας (το βρασμένο καραμελωμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα).
  5. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πολύ λεπτές φετούλες μπανάνας.
  6. Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ

Βγάζουμε την ετικέτα από το μεταλλικό κουτί. Βάζουμε το ή τα κουτιά μέσα σε κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν (τα κουτιά). Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ με το ζαχαρούχο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ. Τα κουτιά τα βράζουμε 3 ώρες, σε μέτρια θερμοκρασία όπως είπαμε. Αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί), κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα γιατί το ήδη υπάρχον που έχουμε βάλει από την αρχή εξατμίζεται λίγο λίγο. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει ο π ω σ δ ή π ο τ ε τα κουτιά να καλύπτονται με νερό καθ΄ όλη τη διάρκεια του βρασμού. Όταν περάσουν οι 2 ώρες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με λαβίδα βγάζουμε τα κουτιά και τα αφήνουμε στο νεροχύτη για αρκετές ώρες να κρυώσουν.
Προσοχή! Δεν τα πιάνουμε με το χέρι γιατί το μέταλλο ζεματάει.
Έτοιμο!! Όταν ανοίξουμε το κουτί με το γάλα για να φτιάξουμε το banoffi θα δούμε το γάλα να έχει μετατραπεί σε καραμέλα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμετη βάση και με θρυμματισμένα μπισκότα και βούτυρο, όπως φτιάχνουμε τη βάση για το cheesecake.

 

Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πλήρης, γιατί η light δεν μπορεί να χτυπηθεί σε σαντιγύ.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής γι' αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, κάντε τα εξής:

  • χρησιμοποιήστε μπισκότα τύπου πτι-μπερ χωρίς γλουτένη
  • ελέγξτε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος.

Σχετικές συνταγές

Banofee με πορτοκάλι Banofee με πορτοκάλι
5
       
       
(1)
Μπανανογλυκό Μπανανογλυκό
4.5
       
       
(2)
Μπανόφι με σοκολάτα Μπανόφι με σοκολάτα
4.5
       
       
(26)
Banoffee γρήγορα και εύκολα Banoffee γρήγορα και εύκολα
4.8182
       
       
(22)
Dulce de leche Dulce de leche
5
       
       
(12)
Choco-Bananaki Choco-Bananaki
4.9
       
       
(60)
Banoffee gourmet Banoffee gourmet
4.8889
       
       
(9)
Banoffee πανεύκολο Banoffee πανεύκολο
4
       
       
(1)
Μπανόφι Μπανόφι
4.7778
       
       
(18)

    277 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από KaterinaK, 22-2-06  
    Τη δοκίμασα χθες. Γευστικά είναι πεντανόστιμη, αλλά οπτικά δεν παρουσίαζε την εικόνα της φωτογραφίας. Η σαντιγύ ήταν αισθητά πιο λίγη. Και η αλήθεια είναι πως έβαλα μίγμα χτυπημένης κρέμας γάλακτος με έτοιμη σαντιγύ, αντί για τα 250 ml χτυπημένης κρέμας γάλακτος που έλεγε η συνταγή. Πάντως ήταν όντως yummy, ειδικά σήμερα που το γλυκό στάθηκε καλύτερα μετά από τόσες ώρες στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από shatzip, 10-1-07  
    #
    Σχόλιο από Olympia, 14-1-07  
    ειναι καταπλητικό !!! χρησιμοποίησα όση κρέμα γάλακτος αναφέρεται στις οδηγίες και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Το ζαχαρούχο βρασμένο είναι απίστευτο!!!
    #
    Σχόλιο από maroulita, 13-12-07  
    Πολύ καλό και ασυνήθιστη γεύση! Δεν τα κατάφερα ομως πολύ καλά με τα μπισκότα digestive... Μάλλον έβαλα πολλά μπισκότα και λίγο βούτυρο και η ζύμη θρυματιζόταν. Υπάρχουν διάφορες συσκευασίες τέτοιων μπισκότων οπότε αν γνωρίζετε την αναλογία του βούτυρου και μπισκότων σε γραμμάρια σας ήμουν υπόχρεη! Δεν το βάζω κάτω πάντως, θα ξαναπροσπαθήσω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-12-07  
    maroulita στη συνταγή αυτή απλώς βρέχεις τα μπισκότα με γάλα. Το έχω δοκιμάσει και γινεται κι έτσι πάρα πολύ νόστιμο. Κάπως πιο ελαφρύ απ' ό,τι με τα μπισκότα με βούτυρο. Τώρα όσον αφορά την αναλογία, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Σε αλλες συνταγές λέει ένα πακέτο μπισκότα με 180γρ βούτυρο ή 20 μπισκότα με 120γρ. βούτυρο. Το θέμα είναι να δεις τα μπισκότα να υγρανθούν όλα με το βούτυρο και μετά να τα πατήσεις και πολύ καλά. Θα το δεις και την ώρα που το πατάς ότι δεν πολυσκορπίζουν τα μπισκότα.
    Άλλη ιδέα είναι να προσθέσεις και σοκολάτα λιωμένη μαζί με το βούτυρο. Γίνεται φανταστικό!
    #
    Σχόλιο από maroulita, 13-12-07  
    Ευχαριστώ πολύ Sitronella! Είναι αλήθεια ότι είναι λίγο βαρύ με το βούτυρο, θα δοκιμάσω με γάλα και πτι-μπερ και θα σου πω εντυπώσεις :))
    #
    Σχόλιο από ΔεσποιναΒ, 17-6-08  
    Συγνωμη, ποσα γραμμαρια να είναι τα μπισκοτα;Εδω που βρισκομαι, τα τυπου πτι μπερ μπισκοτα, ειναι σε διαφορες συσκευασιες με διαφορετικο βαρος η καθε μια.
    Ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 23-8-08  
    Ήθελα να ρωτήσω, το ζαχαρούχο από την στιγμή που το βράσουμε, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα η μπορούμε να το συντηρήσουμε κλειστό όπως είναι για μελλοντική χρήση; Αν ναι, πρέπει να μπει στο ψυγείο αφού κρυώσει εννοείται και κλειστό;
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 23-8-08  
    Τελικά το ζαχαρούχο το βράζεις 2 ή 3 ώρες?Δεν το διευκρινίζεις,μία λές 2 ώρες και μία 3 ώρες!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-8-08  
    kitrinos, το ζαχαρούχο γάλα μπορείς να το βράσεις και να το κρατήσεις μετά (όπως είναι κλειστό στο κουτάκι του), όχι σε ψυγείο, αλλά στο ντουλάπι σου για πολύ καιρό. Εγώ πάντα βράζω πολλά μαζί (όσα χωράει ο πάτος της κατσαρόλας). Ετσι και σπαταλάς λιγότερη ενέργεια, αλλά και έχεις μετά έτοιμο το γάλα και το banoffee ή η τάρτα σοκολάτας γίνονται μέσα σε πολύ λίγη ώρα!
    Τριαδα, και 2 ώρες φτάνουν. Κάπου έχω διαβάσει ότι το βράζουν μέχρι και για 5, αλλά το θεωρώ υπερβολή. Νομίζω 2 φτάνουν (αλλά και να μείνει και λίγο παραπάνω δεν παθαίνει τίποτα, αρκεί να έχει νερό η κατσαρόλα).
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 28-8-08  
    Λοιπόν μόλις τελείωσα με το βράσιμο των ζαχαρούχων και κρυώνουν. Αύριο η το βράδυ θα φτιάξω το γλυκό και θα σας πω για το αποτέλεσμα! ;)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 28-8-08  
    μια αμαρτια ειναι απο τη φωτογραφια.γιαμιιιι
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 28-8-08  
    Τελικά το έφτιαξα, δεν άντεξα να αφήσω την παρασκευή του γλυκού για αύριο!!! Πρόσθεσα στο γλυκό και σταγόνες κουβερτούρας διάσπαρτες, μετά την στρώση της μπανάνας. Δεν το έκοψα, γιατί η ώρα δεν επιτρέπει γλυκό, ευκαιρία λοιπόν να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο!
    Πάντως με τα υλικά γέμισε ακριβώς το οβάλ πυρέξ της φωτογραφίας διαστάσεων Μ:26π Π:18π Υ:6π
    Θα προτιμούσα ένα τετράγωνο πυρέξ η ταψάκι, που δεν θα δυσκόλευε τόσο στο άπλωμα των πτι μπερ και ο τεμαχισμός θα έβγαζε πιο ομοιόμορφα κομμάτια. Μάλλον μια φόρμα που ανοίγει να είναι η καλύτερη λύση.

    [img]http://img246.imageshack.us/img246/6433/banoffeegd7.jpg[/img]

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γλυκό θα αξίζει 5 πιρουνάκια, αλλά για να είμαστε συνεπείς μετά την δόκιμη η βαθμολόγηση ;)
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 1-9-08  
    Το γλυκό είναι τέλειο! Δεν πρόλαβα να φάω πέρα από ένα μικρό κομματάκι, γιατί το υπόλοιπο εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού με τον απογευματινό καφέ με φίλους!
    #
    Σχόλιο από Sta, 18-9-08  
    Το δοκιμασα με βάση cheesecake...βγηκε θεικο...Θα το φτιαξω και με το κονιακ και θα σας ξαναστείλω.Για όποιον ενδιαφερετε πάντως για 1 πακέτο μπισκότα έιναι ένα ολόκληρο βιτάμ σκληρό.Και μια μικρή σημείωση(επειδή την πάτησα),το ζαχαρούχο δεν θέλει πάνω από 3 ώρες βράσιμο γιατί σβολίαζει και μετά δεν απλώνεται εύκολα...
    Ευχαριστώ πολυ
    #
    Σχόλιο από tsibosp, 25-9-08  
    Ενδιαφερουσα φαινετε αρκετα η συνταγη...Αν θελησουμε να βαλουμε σαντιγυ ετοιμη,απο ενα ζαχαροπλαστειο υποθετω δεν υπαρχει προβλημα...300γρ. υποθετω ειναι αρκετα!Θα την φτιαξω αυριο!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-10-08  
    Απ τα καλύτερα γλυκά που έχουμε δοκιμάσει!!!!Θεϊκό δεν έχω λόγια. Τέλειος συνδυασμός υλικών.Ο άντρας μου ξετρελάθηκε!!! Στη βάση έβαλα μπισκότα μιράντα τριμμένα, με 150 γραμμ βούτυρο περίπου. Το ζαχαρούχο γάλα το έβρασα για 3 ώρες και έγινε τέλειο!!Δεν περίμενα να έχει τέτοια θεϊκή γεύση. Η σαντιγί χωρίς ζάχαρη επιβάλλεται,γιατί είναι αρκετά γλυκό οπότε το ισορροπεί. Ευχαριστούμε για την συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 29-10-08  
    Απίστευτο...μόνο αυτό έχω να πω!!!!!
    Με ξετρέλανε! Απ'τα καλύτερα γλυκά που έχω δοκιμάσει!
    Έκανα μερικές μικρές παραλλαγές, έτριψα τα μπισκότα και τα έκανα βάση με βιτάμ σοφτ! Έβαλα 1.5 κεσεδάκι ζαχαρούχο, και χτύπησα σαντιγί μόρφατ με ένα βανιλάκι, τα 2/3 της σαντιγί τα έστρωσα κανονικά και το 1/3 του έριξα τριμμένο καφέ, έδεσε τέλεια....την επόμενη φορά θα κάνω την σαντιγί όλη με κακάο θα πηγαίνει με τις μπανάνες.
    Μας κόλασες βραδιάτικα:) Υπέροχο!!!! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 1-11-08  
    μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλη κρέμα αντί για κρέμα γάλακτος; πχ κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα αραβοσίτου ή δεν θα δένει με το υπόλοιπο γλυκό; πάντως φαίνεται πολύ ωραίο!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 2-11-08  
    LolloPop αν και νομίζω ότι η καταλληλότερη κρέμα για από πάνω είναι η άγλυκη σαντιγί λόγω του ότι είναι ελαφριά, και το καραμελωμένο γάλα είναι αρκετά γλυκό,αν θες μπορείς να δοκιμάσεις άλλη κρέμα αλλά οπωσδήποτε να μην βάλεις ζάχαρη γιατί θα σου βγει πολύ γλυκό και βαρύ.Δοκίμασε το και πες μας εντυπώσεις:-)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

    169 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από KaterinaK, 22-2-06  
    Τη δοκίμασα χθες. Γευστικά είναι πεντανόστιμη, αλλά οπτικά δεν παρουσίαζε την εικόνα της φωτογραφίας. Η σαντιγύ ήταν αισθητά πιο λίγη. Και η αλήθεια είναι πως έβαλα μίγμα χτυπημένης κρέμας γάλακτος με έτοιμη σαντιγύ, αντί για τα 250 ml χτυπημένης κρέμας γάλακτος που έλεγε η συνταγή. Πάντως ήταν όντως yummy, ειδικά σήμερα που το γλυκό στάθηκε καλύτερα μετά από τόσες ώρες στο ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από shatzip, 10-1-07  
    #
    Σχόλιο από Olympia, 14-1-07  
    ειναι καταπλητικό !!! χρησιμοποίησα όση κρέμα γάλακτος αναφέρεται στις οδηγίες και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Το ζαχαρούχο βρασμένο είναι απίστευτο!!!
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 28-8-08  
    Λοιπόν μόλις τελείωσα με το βράσιμο των ζαχαρούχων και κρυώνουν. Αύριο η το βράδυ θα φτιάξω το γλυκό και θα σας πω για το αποτέλεσμα! ;)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 28-8-08  
    μια αμαρτια ειναι απο τη φωτογραφια.γιαμιιιι
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 28-8-08  
    Τελικά το έφτιαξα, δεν άντεξα να αφήσω την παρασκευή του γλυκού για αύριο!!! Πρόσθεσα στο γλυκό και σταγόνες κουβερτούρας διάσπαρτες, μετά την στρώση της μπανάνας. Δεν το έκοψα, γιατί η ώρα δεν επιτρέπει γλυκό, ευκαιρία λοιπόν να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο!
    Πάντως με τα υλικά γέμισε ακριβώς το οβάλ πυρέξ της φωτογραφίας διαστάσεων Μ:26π Π:18π Υ:6π
    Θα προτιμούσα ένα τετράγωνο πυρέξ η ταψάκι, που δεν θα δυσκόλευε τόσο στο άπλωμα των πτι μπερ και ο τεμαχισμός θα έβγαζε πιο ομοιόμορφα κομμάτια. Μάλλον μια φόρμα που ανοίγει να είναι η καλύτερη λύση.

    [img]http://img246.imageshack.us/img246/6433/banoffeegd7.jpg[/img]

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γλυκό θα αξίζει 5 πιρουνάκια, αλλά για να είμαστε συνεπείς μετά την δόκιμη η βαθμολόγηση ;)
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 1-9-08  
    Το γλυκό είναι τέλειο! Δεν πρόλαβα να φάω πέρα από ένα μικρό κομματάκι, γιατί το υπόλοιπο εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού με τον απογευματινό καφέ με φίλους!
    #
    Σχόλιο από Sta, 18-9-08  
    Το δοκιμασα με βάση cheesecake...βγηκε θεικο...Θα το φτιαξω και με το κονιακ και θα σας ξαναστείλω.Για όποιον ενδιαφερετε πάντως για 1 πακέτο μπισκότα έιναι ένα ολόκληρο βιτάμ σκληρό.Και μια μικρή σημείωση(επειδή την πάτησα),το ζαχαρούχο δεν θέλει πάνω από 3 ώρες βράσιμο γιατί σβολίαζει και μετά δεν απλώνεται εύκολα...
    Ευχαριστώ πολυ
    #
    Σχόλιο από tsibosp, 25-9-08  
    Ενδιαφερουσα φαινετε αρκετα η συνταγη...Αν θελησουμε να βαλουμε σαντιγυ ετοιμη,απο ενα ζαχαροπλαστειο υποθετω δεν υπαρχει προβλημα...300γρ. υποθετω ειναι αρκετα!Θα την φτιαξω αυριο!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-10-08  
    Απ τα καλύτερα γλυκά που έχουμε δοκιμάσει!!!!Θεϊκό δεν έχω λόγια. Τέλειος συνδυασμός υλικών.Ο άντρας μου ξετρελάθηκε!!! Στη βάση έβαλα μπισκότα μιράντα τριμμένα, με 150 γραμμ βούτυρο περίπου. Το ζαχαρούχο γάλα το έβρασα για 3 ώρες και έγινε τέλειο!!Δεν περίμενα να έχει τέτοια θεϊκή γεύση. Η σαντιγί χωρίς ζάχαρη επιβάλλεται,γιατί είναι αρκετά γλυκό οπότε το ισορροπεί. Ευχαριστούμε για την συνταγή:-)
    #
    Σχόλιο από xristina33, 25-11-08  
    Μπράβο, πολύ καλή συνταγή. Την εφτιαξα χτες και σήμερα δοκίμασα. Πολύ ωραίος συνδιασμός. Το ζαχαρούχο βρασμένο ΤΕΛΕΙΟ.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 29-11-08  
    με ενθουσίασε το ζαχαρούχο καραμελωμένο.πραγματικά έπαθα πλάκα.δεν το ήξερα ότι γίνεται και σίγουρα θα το χρησιμοποιήσω σε άλλες συνταγές.το γλυκό σαν σύνολο βγήκε αρκετά ευπαρουσίαστο και ενθουσίασε εξ'όψεως όλους.δεν μας έκανε κάτι το ιδιαίτερο όμως.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 4-12-08  
    Εφτιαξα χτες το γλυκο και απο εμφανιση ηταν φοβερο!!!Απο γευση δεν μας ενθουσιασε και τοσο παρολο που εωαλα και τριμα κουβερτουρα πανω απο τις μπανανες!!!!Μου θυμισε τσιζ κεικ καπως αππα πιο γλυκο!!!!Το γλυκο ειναι θαυμασιο απλα γουστα ειναι αυτα προς Θεου!!!
    #
    Σχόλιο από tonia, 10-12-08  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!!! ΟΙ 3 ΩΡΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ 1 ΜΕ 1ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ.
    #
    Σχόλιο από popi, 9-1-09  
    Το δευτερο γλυκο που εφτιαξα απο το site ηταν υπεροχο.Αρεσε και παλι.Αχ τι καλα που σας βρηκα!!!
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 3-2-09  
    #
    Σχόλιο από strawberry, 31-3-09  
    ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΟ ΓΛΥΚΟ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΨΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ(26cm).
    #
    Σχόλιο από evanta, 6-4-09  
    αντι να βραζουμε 3 ωρες ενα κουτι με γαλα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε την κρεμα καραμελα της ΒΟΝΝΕ ΜΑΜΜΑ θα την βρειτε μαζι με τις μαρμελαδες της.
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 19-4-09  
    Πάρα πολύ καλό! Εγώ το έκανα με σοκολάτένια σαντιγι και ελιωσα το βούτυρο με κουβερτούρα για τα μπισκότα! souper!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-5-09  
    απιθανο γλυκο !!!!μονο να εισαι αδυνατος για να το ευχαριστηθεις αχαχαχαχαχα εβαλα τριμενη κουβερτουρα και πανω απο τις μπανανες και πανω απο την σαντιγυ γιατι τους αρεσει πολυ με σοκολατα εξτρα! :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    80 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από maroulita, 13-12-07  
    Πολύ καλό και ασυνήθιστη γεύση! Δεν τα κατάφερα ομως πολύ καλά με τα μπισκότα digestive... Μάλλον έβαλα πολλά μπισκότα και λίγο βούτυρο και η ζύμη θρυματιζόταν. Υπάρχουν διάφορες συσκευασίες τέτοιων μπισκότων οπότε αν γνωρίζετε την αναλογία του βούτυρου και μπισκότων σε γραμμάρια σας ήμουν υπόχρεη! Δεν το βάζω κάτω πάντως, θα ξαναπροσπαθήσω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-12-07  
    maroulita στη συνταγή αυτή απλώς βρέχεις τα μπισκότα με γάλα. Το έχω δοκιμάσει και γινεται κι έτσι πάρα πολύ νόστιμο. Κάπως πιο ελαφρύ απ' ό,τι με τα μπισκότα με βούτυρο. Τώρα όσον αφορά την αναλογία, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Σε αλλες συνταγές λέει ένα πακέτο μπισκότα με 180γρ βούτυρο ή 20 μπισκότα με 120γρ. βούτυρο. Το θέμα είναι να δεις τα μπισκότα να υγρανθούν όλα με το βούτυρο και μετά να τα πατήσεις και πολύ καλά. Θα το δεις και την ώρα που το πατάς ότι δεν πολυσκορπίζουν τα μπισκότα.
    Άλλη ιδέα είναι να προσθέσεις και σοκολάτα λιωμένη μαζί με το βούτυρο. Γίνεται φανταστικό!
    #
    Σχόλιο από maroulita, 13-12-07  
    Ευχαριστώ πολύ Sitronella! Είναι αλήθεια ότι είναι λίγο βαρύ με το βούτυρο, θα δοκιμάσω με γάλα και πτι-μπερ και θα σου πω εντυπώσεις :))
    #
    Σχόλιο από ΔεσποιναΒ, 17-6-08  
    Συγνωμη, ποσα γραμμαρια να είναι τα μπισκοτα;Εδω που βρισκομαι, τα τυπου πτι μπερ μπισκοτα, ειναι σε διαφορες συσκευασιες με διαφορετικο βαρος η καθε μια.
    Ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 23-8-08  
    Ήθελα να ρωτήσω, το ζαχαρούχο από την στιγμή που το βράσουμε, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα η μπορούμε να το συντηρήσουμε κλειστό όπως είναι για μελλοντική χρήση; Αν ναι, πρέπει να μπει στο ψυγείο αφού κρυώσει εννοείται και κλειστό;
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 23-8-08  
    Τελικά το ζαχαρούχο το βράζεις 2 ή 3 ώρες?Δεν το διευκρινίζεις,μία λές 2 ώρες και μία 3 ώρες!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-8-08  
    kitrinos, το ζαχαρούχο γάλα μπορείς να το βράσεις και να το κρατήσεις μετά (όπως είναι κλειστό στο κουτάκι του), όχι σε ψυγείο, αλλά στο ντουλάπι σου για πολύ καιρό. Εγώ πάντα βράζω πολλά μαζί (όσα χωράει ο πάτος της κατσαρόλας). Ετσι και σπαταλάς λιγότερη ενέργεια, αλλά και έχεις μετά έτοιμο το γάλα και το banoffee ή η τάρτα σοκολάτας γίνονται μέσα σε πολύ λίγη ώρα!
    Τριαδα, και 2 ώρες φτάνουν. Κάπου έχω διαβάσει ότι το βράζουν μέχρι και για 5, αλλά το θεωρώ υπερβολή. Νομίζω 2 φτάνουν (αλλά και να μείνει και λίγο παραπάνω δεν παθαίνει τίποτα, αρκεί να έχει νερό η κατσαρόλα).
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 1-11-08  
    μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλη κρέμα αντί για κρέμα γάλακτος; πχ κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα αραβοσίτου ή δεν θα δένει με το υπόλοιπο γλυκό; πάντως φαίνεται πολύ ωραίο!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 2-11-08  
    LolloPop αν και νομίζω ότι η καταλληλότερη κρέμα για από πάνω είναι η άγλυκη σαντιγί λόγω του ότι είναι ελαφριά, και το καραμελωμένο γάλα είναι αρκετά γλυκό,αν θες μπορείς να δοκιμάσεις άλλη κρέμα αλλά οπωσδήποτε να μην βάλεις ζάχαρη γιατί θα σου βγει πολύ γλυκό και βαρύ.Δοκίμασε το και πες μας εντυπώσεις:-)
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 27-11-08  
    Την έκανα σήμερα. Πολύ νόστιμη γευστικά την τιμήσαμε δεόντως!!!!
    Μας άρεσε πάρα πολύ!!!!
    Μόνο που πρόσεξα πως το ζαχαρούχο "αφήνει" μέσα στο ψυγείο μετά το κόψιμο.. Έτσι έγινε και σε σας; ή έκανα κάτι εγώ λάθος; Πάντως το έβρασα σχεδόν 4 ώρες! Ήταν σφικτό όταν το άνοιξα,ειδικά στο πάνω και στο κάτω μέρος του του κουτιού αρκετά.
    Δεν έβαλα κρέμα γάλακτος, την θεώρησα λίγη και την αντικατέστησα με ένα κουτί μόρφατ!
    Τα πτι μπέρ ταιριάζουν και δένουν γευστικά πολύ στην γεύση της μπανάνας και της καραμέλας!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-11-08  
    Στέφη, τι ακριβώς εννοείς "αφηνει", δεν το κατάλαβα...
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 28-11-08  
    Εννοώ πως δίπλα από τα μπισκότα τρέχει ποιο ρευστή καραμέλα. Σαν να βρίσκει υγρασία και να νερουλιάζει.Προφανώς από τις μπανάνες; αλλά πάλι, δεν είναι φρούτο που αφήνει υγρά η μπανάνα...
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 29-1-09  
    Διάβασα τις εντυπώσεις για το ζαχαρουχο γάλα και έχω μια ερώτηση!!! μήπως μπορώ να το χρησιμοποιήσω έτσι σαν καραμέλα πάνω απο την πανακότα??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! φιλια!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-1-09  
    Gogo24, πριν λίγο καιρό το είχα φτιάξει,πάνω από την πανακότα έβαλα τη σάλτσα καραμέλλας από το σαιτ μας ταιριάζει καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-1-09  
    υπαρχει κι αλλη συνταγη banoffee?γιατι καποιος εκανε λογο για την "αυθεντικη συνταγη"
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 30-1-09  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ απ όσο ξέρω υπάρχει συνταγή banoffee που δεν βρέχουμε τα μπισκότα με γάλα αλλά τα ανακατεύουμε αφού τα τρίψουμε με λιωμένο βούτυρο όπως στις τάρτες. Έτσι το καραμελωμένο ζαχαρούχο δεν θα "αφήσει νερά" στο γλυκό μας. Τώρα δεν γνωρίζω ποια ακριβώς απ τις δύο είναι η "αυθεντική".
    #
    Σχόλιο από VIKOPOULO, 31-1-09  
    Το banoffee είναι το αγαπημένο μου γλυκό.Δεν το έχω φτιάξει ποτέ αλλά έχω την εντύπωση πως πρέπει να μείνει 12 ώρες στο ψυγείο πριν σερβιριστεί.Είναι αλήθεια;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 31-1-09  
    VIKOPOULO καλό θα ήταν να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο για να δέσουν οι κρέμες ώστε να κόβεται εύκολα.
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 1-2-09  
    Για την αυθεντική συνταγή δες αυτό το βίντεο ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ.. http://www.videojug.com/film/how-to-make-banoffee-pie
    Είναι σχεδόν η ίδια, η μόνη διαφορά είναι το τριμμένο μπισκότο ανακατεμένο με το βιτάμ.. Πολύ διαφωτιστικό το βιντεάκι , πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό.. 5 αστεράκια από μένα! :)
    #
    Σχόλιο από kessy, 14-5-09  
    μμμ φαίνεται πεντανόστιμο..
    εκτός από μπανάνες μπορώ να βάλω άλλο φρούτο?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 29-10-08  
    Απίστευτο...μόνο αυτό έχω να πω!!!!!
    Με ξετρέλανε! Απ'τα καλύτερα γλυκά που έχω δοκιμάσει!
    Έκανα μερικές μικρές παραλλαγές, έτριψα τα μπισκότα και τα έκανα βάση με βιτάμ σοφτ! Έβαλα 1.5 κεσεδάκι ζαχαρούχο, και χτύπησα σαντιγί μόρφατ με ένα βανιλάκι, τα 2/3 της σαντιγί τα έστρωσα κανονικά και το 1/3 του έριξα τριμμένο καφέ, έδεσε τέλεια....την επόμενη φορά θα κάνω την σαντιγί όλη με κακάο θα πηγαίνει με τις μπανάνες.
    Μας κόλασες βραδιάτικα:) Υπέροχο!!!! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Elif, 29-11-08  
    τελειο το γλυκο! οχι εντελως banoffee, μαλλον τυπου banoffee αλλα πολυ καλο και ευκολο! εβαλα και λιγο καφε στη σαντιγυ οπως και στη γνησια συνταγη..

    #
    Σχόλιο από Esme, 29-11-08  
    Νοστιμότατο!! Χρησιμοποίησα 2κουτ.ζαχαρούχο, έφτιαξα ένα μεγάλο πυρέξ, παράλληλα για να βγεί πλούσια η σαντιγύ χτύπησα 1 μόρφατ και μια μικρή κρέμα γάλακτος & μέσα έσταξα λίγο αμαρέτο (ράντισα και τα μπισκότα με αμαρέτο). Όταν άπλωσα το ζαχαρούχο πάνω στα μπισκότα από πάνω έριξα και τριμμένο φουντούκι, μμμμμμ. Τέλειο!
    #
    Σχόλιο από Suesse, 15-1-09  
    Νοστιμη τουρτα. Εγω προσθεσα απλα λιγη σοκολατα (80 γρ.) στο καραμελωμενο γαλα για να "σπασει" η γευση γαλακτος.
    #
    Σχόλιο από xristianav, 5-5-09  
    Αντικατέστησα τα πτι μπερ με digestive και πρόσθεσα τριμένη κουβερτούρα πάνω από τη στρώση μπανάνας και πάνω από τη σαντυγι.Το αποτέλεσμα ήταν να γλύφει τα δαχτυλά του όποιος δοκίμασε.Μπράβο και σ' ευχαριτώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από foodlover, 14-5-09  
    Το φτιάχνω εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο γλυκό με μπισκότα digestive και βούτυρο. Είναι πάρα πολύ καλό και αρέσει σε όλη την οικογένεια. Μόνο που βάζω 1 1/2 κουτάκι ζαχαρούχο. Το υπόλοιπο το χρησιμοποιώ σαν γέμιση σε σοκολατάκια. Είναι εξίσου πολύ ωραίο.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 10-6-09  
    Εχω ξεχασει πια ποσες φορες το εχω φτιαξει αυτο το γλυκο και παντα τελειο.Σημερα το εφτιαξα αντι για μπανανες με "σταλπη μπανανας" και εγινε παλι αστα να πανε.Με βλεπω 200 κιλα..............
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-6-09  
    Το έφτιαξα κι εγώ με στάλπη μπανάνας. Πάρα πολύ ωραίο και πολύ εύκολο και εάν έχεις ήδη βρασμένο ζαχαρούχο είναι και πολύ γρήγορο.
    #
    Σχόλιο από kitrinos, 23-8-09  
    Το Banoffee με την σοκολατένια βάση, έγινε κατ ανάγκη! Ξεκίνησα να κάνω την [url=http://www.sintagespareas.gr/sintages/tarta-sokolatas.html]Τάρτα σοκολάτας[/url] αλλά ανακάλυψα ότι ούτε κρέμα γάλακτος είχα, αλλά ούτε καν επαρκή σοκολάτα!!! Επειδή όμως υπήρχαν μπανάνες έκανα το Banoffee με σοκολατένιο βάση! Πάντως μια χαρά κι έτσι το γλυκάκι!!!
    #
    Σχόλιο από Ουρανοκατέβατη, 24-8-09  
    Η συνταγή πραγματικά πάρα πολύ καλή. Έκανα μονο τις ακόλουθες αλλαγές:Έκοψα κομματια τις 2 μπανανες και την 3η την ελιωσα με πηρούνι και την ανακατεψα με το γάλα.Eπίσης ακολούθησα την πρόταση της Sitronella και στα θρυματισμένα μπισκότα εκτός από βούτυρο πρόσθεσα και σοκολατα.ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 6-11-09  
    Φανταστική γεύση!!!Έκανα την βάση με τριμμένα μπισκότα, βούτυρο και κουβερτούρα. Την επόμενη φορά δεν θα βάλω τις μπανάνες γιατί δεν μας αρέσουν και η μυρωδιά της κάλυπτε όλο το γλυκό.
    #
    Σχόλιο από greg97, 16-2-10  
    Πολύ νόστιμο και εύκολο!!
    Για βάση όμως χρησιμοποίησα τριμμένο μπισκότο με βούτυρο και κουβερτούρα γάλακτος!
    Εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες!
    #
    Σχόλιο από frix, 6-3-10  
    Πολύ καλό!! δε χρησιμοποίησα γάλα ζαχαρούχο αλλά έτοιμη καραμέλα γάλακτος
    #
    Σχόλιο από Mikechania, 13-5-10  
    einai to agapimeno glyko tis kollitis m.... to kano se kathe trapezi poy kano!!! m mia paralagi ta miskota ta boytao se porokali mazi m to ksisma portokalioy k ena kapaki poto kalua pernei apisteyto aroma!!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 2-6-10  
    πολυ ωραιο γλυκακι,αρεσε σε ολους μας
    εγω βρηκα ετοιμο καραμελωμενο ζαχαρουχο και εβαλα απο πανω γκαρνι,για λιγοτερες θερμιδες!!!θα το ξανακανω σιγουρα
    #
    Σχόλιο από Chryssa1981, 19-6-10  
    Είναι αρκετά καλή η συνταγή αυτή αλλά δεν είναι η αυθεντική βρετανική συνταγή του banoffee. Η βάση είναι ζύμη τάρτας και όχι με τριμμένα μπισκότα και στη κρέμα γάλακτος την ώρα που την χτυπάς για να την κάνεις σαντιγή, βάζεις λίγη ζάχαρη άχνη και μια κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ και αφού βάλεις την στρώση της σαντιγής πάνω στις μπανάνες, πασπαλίζεις από πάνω με κακάο ή με αλεσμένο καφέ. Έτσι το πικρό με το γλυκό κανουν ωραία αντίθεση και είναι γευστικότατο!!! Πάντως την δοκίμασα τη δική σου συνταγή και ήταν καλή!
    #
    Σχόλιο από loipon, 17-7-10  
    Επειδή βαριέμαι να βράζω 2-3 ώρες και ύπαρχουν και κάποιοι κίνδυνοι με τις βλαβερές ουσίες που πιθανόν να προκληθούν από το βράσιμο των κουτιών βρήκα μια συνταγή που φτιάχνει αλλιώς την καραμέλα. http://www.youtube.com/watch?v=3kzniJZ620U
    Για όποιον ξέρει αγγλικά...
    την δοκίμασα και μου άρεσε πολύ!
    #
    Σχόλιο από bourboulh8ra, 6-10-10  
    ξέρω και έναν αλλο τρόπο που μπορούμε να φτιάξουμε καραμέλα, αν και βγαίνει καραμελα γάλακτος σαν αυτές με το χρυσό περιτύλιγμα.. χρειαζόμαστε 750γρ ζαχαρη και 750ml κρεμα γαλακτος. Σε ένα τηγάνι (δυνατή φωτιά) βάζουμε τη ζάχαρη με 2 κουταλιές της σούπας νερό, αφήνουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει καστανό το χρώμα της, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος...ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βραση.
    #
    Σχόλιο από dionisio, 7-10-10  
    τέλειο. Αντί για μπισκότα μπορούμε να φτιάξουμε μια τάρτα ως βάση, εξίσου υπέροχο !
    #
    Σχόλιο από JustLoveCooking, 18-1-11  
    Κι εγώ το έφτιαξα μέσα στις γιορτές κ το λάτρεψαν τα ανίψια μου αλλά και οι μεγάλοι!Δυστυχώς όμως κι εμένα μου έγινε νερουλό κ έτσι το φάγαμε με κουτάλι.Απο γεύση πάντως ήταν εξαιρετικό!Θα το ξαναφτιάξω μέχρι να το πετύχω γιατί είναι τέλειο γλυκό!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΟΥ
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της ΒΑΣΙΛΕΝΑ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της tilemachi
    Agannoula
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της Agannoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της elena kouroupi
    Εκτελεσμένες
    Ένα βιβλίο 188 αγαπημένων συνταγών, του/της greg97