κύρια φωτογραφία συνταγής Banoffee

Banoffee

Μαγειρεύτηκε 67 φορές
KaterinaK
KaterinaK @KaterinaK_

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμετη βάση και με θρυμματισμένα μπισκότα και βούτυρο, όπως φτιάχνουμε τη βάση για το cheesecake. Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πλήρης, γιατί η light δεν μπορεί να χτυπηθεί σε σαντιγύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

160 Minutes
  1. 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  2. μπανάνες
  3. 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (ΧΩΡΙΣ καθόλου ζάχαρη)
  4. λίγο γάλα φρέσκο
  5. κονιάκ
  6. κουβερτούρα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες.

  2. 2

    Σε αρκετά μικρό στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξάκι στρώνουμε 2 πάτους με μπισκότα πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στο γάλα να μουλιάσουν. Απλώς τα βουτάμε, μαλακώνουν ελαφρά και τα βγάζουμε.

  3. 3

    Τοποθετούμε τη μία στρώση με τα μπισκότα πάνω στην άλλη.

  4. 4

    Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα μας (το βρασμένο καραμελωμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα).

  5. 5

    Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πολύ λεπτές φετούλες μπανάνας.

  6. 6

    Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (67)

Σχόλια (276)

KaterinaK
KaterinaK @KaterinaK_
Τη δοκίμασα χθες. Γευστικά είναι πεντανόστιμη, αλλά οπτικά δεν παρουσίαζε την εικόνα της φωτογραφίας. Η σαντιγύ ήταν αισθητά πιο λίγη. Και η αλήθεια είναι πως έβαλα μίγμα χτυπημένης κρέμας γάλακτος με έτοιμη σαντιγύ, αντί για τα 250 ml χτυπημένης κρέμας γάλακτος που έλεγε η συνταγή. Πάντως ήταν όντως yummy, ειδικά σήμερα που το γλυκό στάθηκε καλύτερα μετά από τόσες ώρες στο ψυγείο.

Από

KaterinaK
KaterinaK @KaterinaK_
στις