Barilla Bucatini all'Amatriciana
Η φρέσκια ρικότα και ο βασιλικός τονίζουν τη γεύση της Pesto alla Calabrese και δημιουργούν μία συνταγή γρήγορη και με σίγουρη επιτυχία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά σε λιγότερο χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έτοιμη σάλτσα Sugo all'Amatriciana της Barilla, την οποία θα περιχύσετε σε φρεσκοστραγγισμένα ζυμαρικά, ή που θα ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Υλικά
-
350 γρ ζυμαρικά Bucatini Barilla
-
600 γρ φρέσκες ντομάτες
-
100 γρ μπέικον
-
50 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
30 γρ πεκορίνο
-
200 γρ κολοκυθάκια σε κύβους
-
6 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κομματάκι καυτερή πιπεριά
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και την καυτερή πιπερίτσα. Ζεματίστε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τις.
-
2
Μόλις ροδίσουν το κρεμμύδι και το μπέικον, προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατεύετε κατά διαστήματα. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό, αν η σάλτσα στεγνώσει πάρα πολύ.
-
3
Βράστε τα ζυμαρικά Bucatini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, ενώστε τα με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το τυρί πεκορίνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)