Barilla Cannelloni με μοσχάρι, προσούτο & γραβιέρα
Αυτή η συνταγή ανήκει στην παράδοση της περιοχής Piemonte, και συγκεκριμένα στην περιοχή Limone. Ένα νόστιμο πιάτο με βέβαιη επιτυχία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν έχετε υπολείμματα από ψητό μοσχάρι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί για τον μοσχαρίσιο κιμά. Ψιλοκόψτε την ίδια ποσότητα κρέατος και βραστού προσούτο με το σπανάκι. Χρησιμοποιήστε μία πρέζα μοσχοκάρυδο για να δώσετε γεύση στη σάλτσα. Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία του γεμίσματος των κανελονιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράστε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό για περίπου δέκα λεπτά. Στραγγίξτε το και βάλτε το στο μπλέντερ.
-
2
Σε ένα χαμηλό και φαρδύ τηγάνι ζεστάνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο με μία σκελίδα λιωμένο σκόρδο, το οποίο στην πορεία θα βγάλετε, και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Προσθέστε το μοσχάρι και ροδίστε το για μερικά λεπτά. Σβήστε με λίγο λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
-
3
Ετοιμάστε ξεχωριστά την μπεσαμέλ, λιώνοντας σε μία κατσαρόλα το βούτυρο ανακατεμένο με το αλεύρι. Ρίξτε το καυτό γάλα και αφήστε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε αλάτι και σιγοβράστε για 3-4 λεπτά.
-
4
Ψιλοκόψτε το βραστό προσούτο και ενώστε το με το μοσχαρίσιο κιμά και το σπανάκι, προσθέστε μόνο 60 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα και ανακατέψτε το αυγό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
-
5
Με ένα κουτάλι γεμίστε τα κανελόνια της Barilla, οργανώστε τα σε ένα ταψί πάνω από μία στρώση μπεσαμέλ. Καλύψτε τα κανελόνια με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα που είχατε αφήσει στην άκρη.
-
6
Ψήστε στους 180°C για 30-35 λεπτά περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια