Barilla Lasagne Spinaci με μανιτάρι & γκοργκοτζόλα
Λίγο επίπονη προετοιμασία, αλλά με βέβαιη επιτυχία. Ο συνδυασμός των γεύσεων της γκοργκοντζόλα και των στρογγυλών μανιταριών εξισορροπείται χάρη στη γεύση της παρμεζάνας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να βγάλετε την πικράδα των μανιταριών, ξεφλουδίστε το με ένα μαχαιράκι κουζίνας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προετοιμασία της μπεσαμέλλιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι, χύστε το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα. Προσθέστε αλάτι και μία πρέζα μοσχοκάρυδο, αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά.
-
2
Τσιγαρίστε το τριμμένο κρεμμύδι στο τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Στραγγίξτε το νερό από τα μανιτάρια, αλατίστε και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
-
3
Ρίξτε τη γκοργκοντζόλα στη μπεσαμέλ, αφήστε να λιώσει να προσθέστε τα μανιτάρια. Λαδώστε ένα ταψί, ρίξτε στον πάτο μία λεπτή στρώση σάλτσας και παρμεζάνας, εναλλάσσοντας με μία στρώση από τρία φύλλα Lasagne con Spinaci της σειράς La Collezione της Barilla, επαναλάβετε τη διαδικασία.
Σχόλια
Είχα και λίγο κιμά από μακαρόνια και τον ανακάτεψα μέσα στην γέμιση.