Barilla Mafaldine με πέστο ρόκας και γαρίδες
Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ των γεύσεων του πέστο ρόκας και των κουκουναριών από τη μια και των γαρίδων που έχετε σοτάρει στο τηγάνι από τη άλλη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για εντονότερη γεύση, σοτάρετε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά με λίγο μπράντι.
Υλικά
-
250 γρ ζυμαρικά Mafaldine Barilla
-
200 γρ καραβιδούλες
-
150 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
100 γρ ρόκα τριμμένη
-
50 γρ παρμεζάνα
-
30 γρ ντοματίνια τσέρι
-
20 γρ κουκουνάρια
-
20 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να προετοιμάσετε το πέστο, χτυπήστε 150 γρ ελαιόλαδο, τη ρόκα, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, την παρμεζάνα, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
-
2
Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε τα στο ελαιόλαδο, προσθέστε τις γαρίδες κομμένες στη μέση και αφήστε να βράσουν για 4 λεπτά. Προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα σε φετούλες, κατεβάστε από τη φωτιά και ενώστε το μείγμα του πέστο που ετοιμάσατε πριν.
-
3
Βράστε τα Mafaldine της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα μόλις γίνουν al dente και περιχύστε τα με τη σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια