Barilla Mini Farfalle με κρέμα κολοκύθας και ντομάτα
Ένας πρωτότυπος και γευστικός τρόπος για να προσφέρετε στους πιο μικρούς το λαχανικό που πρωταγωνιστεί στη γιορτή της Αποκριάςτην κολοκύθα. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα με πολύ διαφορετικούς τρόπους, στον ατμό, σε ριζότα ή σε γεμίσεις, ενώ εδώ θα τη βρούμε σε μία κρεμώδη και αρωματική σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη συνταγή αντικαθιστώντας το μισό γάλα με κρέμα γάλακτος. Αυτή η συνταγή συνδυάζεται καλά με ένα δροσερό λευκό κρασί.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε την τριμμένη κολοκύθα σε μία αρκετά μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε το γάλα, προσθέστε μία πρέζα αλάτι και βράστε για 15 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
-
2
Πολτοποιήστε και περάστε τη σάλτσα από ένα σουρωτήρι. Μαρινάρετε τις ντομάτες, από τις οποίες έχετε αφαιρέσει τους σπόρους και τις έχετε κόψει σε λωρίδες με τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο βασιλικό.
-
3
Βράστε τα Mini Farfalle σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τα στην κρέμα κολοκύθας. Αλατίστε και γαρνίρετε με τα ντοματίνια πριν από το σερβίρισμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια