Barilla Pipe Rigate με σκόρδο & τυρί Pecorino
Φρέσκο και αρωματικό πιάτο που θυμίζει, με τα υλικά που χρησιμοποιούνται, τη γεύση του pesto.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια παραλλαγή αυτής της συνταγής θα ήταν να αντικαταστήσετε το βασιλικό με ρόκα. Μην παραψήσετε τα κουκουνάρια για να μην πάρει η συνταγή σας μία ελαφρώς πικρή γεύση.
Υλικά
-
400 γρ. ζυμαρικά Pipe Rigate Barilla
-
100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
50 γρ. κουκουνάρια
-
20 γρ. βασιλικός
-
4 σκελίδες σκόρδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά με το ελαιόλαδο, προσθέστε το λιωμένο, αλλά όχι ξεφλουδισμένο σκόρδο, ροδίστε και αφήστε να κρυώσει.
-
2
Ψήστε τα κουκουνάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Πλύνετε και ψιλοκόψτε το βασιλικό.
-
3
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά Pipe Rigate της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε μόλις γίνουν al dente, σοτάρετε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο, προσθέστε το βασιλικό, τα ψημένα κουκουνάρια και πασπαλίστε με τριμμένο πεκορίνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια