Barilla Risoni (κριθαράκι) σε σούπα με αγκινάρες
Ένα από τα ευγενέστερα λαχανικά με διουρητικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες, είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της συνταγής της γεμάτης γεύση, που παρουσιάζεται με ένα πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν καθαρίζετε τις αγκινάρες μην ξεχάσετε να τους αφαιρέσετε το μαλλί και να τις βάλετε σε νερό και λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.
Υλικά
-
160 γρ ζυμαρικά Risoni Barilla
-
250 γρ αγκινάρες κομμένες σε φέτες
-
100 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
-
50 γρ αλεύρι
-
100 ml ζωμό
-
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα ροδίστε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, αφαιρέστε το και προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
-
2
Σοτάρετε τις αγκινάρες σε μία κατσαρόλα, σβήστε με το κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί και αρωματίστε με το δεντρολίβανο.
-
3
Προσθέστε αλεύρι, ντομάτα, ανακατέψτε, προσθέστε λίγο ζωμό, αλατοπιπερώστε και βράστε για 10 λεπτά.
-
4
Βράστε το Risoni της Barilla στη σούπα και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια