Barilla Tagliatelle με κολοκυθάκια και γκοργκοντζόλα

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Barilla
Barilla @cook_8491216

Μία δροσερή και λεπτή συνταγή, εύκολη στην προετοιμασία, ιδιαίτερα κατάλληλη για το καλοκαίρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να γίνει πιο νόστιμη η πίτα, μπορείτε να τηγανίσετε σε ελαιόλαδο 4 φέτες μελιτζάνας, τις οποίες θα βάλετε στο πιάτο σε ρολάκια, δένοντάς τις με σχοινόπρασο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 250 γρ ζυμαρικά Τagliatelle all’Uovo Barilla
  2. 100 γρ ντοματίνια τσέρι
  3. 60 γρ κρεμώδης γκοργκοντζόλα
  4. 60 mL πλήρες γάλα
  5. 30 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  6. 20 γρ βούτυρο
  7. 2 καρότα
  8. 2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  9. 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  10. αλάτι
  11. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόψτε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε λωρίδες, ξεφλουδίστε τα ντοματίνια και κόψτε τα σε λωρίδες.

  2. 2

    Βράστε τις Ταλιατέλες με αυγά Barilla La Collezione για το μισό χρόνο βρασμού τους, σουρώστε τις και κρυώστε τις σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Βουτυρώστε 4 αλουμινένια ή κεραμικά φορμάκια.

  3. 3

    Σοτάρετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Προσθέστε τα ντοματίνια, συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά και κατεβάστε από τη φωτιά. Λιώστε τη γκοργκοντζόλα στο γάλα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

  4. 4

    Προετοιμασία του φοντί από γκοργκοντζόλαζεστάνετε το γάλα, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τη γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει εντελώς.

  5. 5

    Ανακατέψτε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα ντομάτας, καρότων και κολοκυθιών, γεμίστε τα φορμάκια, πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε στους 180°C για 5 λεπτά. Απλώστε μία στρώση κρέμας γκοργκοντζόλα γυρίστε το φορμάκι στο κέντρο, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Barilla
Barilla @cook_8491216
στις