Barilla Tagliatelle με κολοκυθάκια και γκοργκοντζόλα
Μία δροσερή και λεπτή συνταγή, εύκολη στην προετοιμασία, ιδιαίτερα κατάλληλη για το καλοκαίρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να γίνει πιο νόστιμη η πίτα, μπορείτε να τηγανίσετε σε ελαιόλαδο 4 φέτες μελιτζάνας, τις οποίες θα βάλετε στο πιάτο σε ρολάκια, δένοντάς τις με σχοινόπρασο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε λωρίδες, ξεφλουδίστε τα ντοματίνια και κόψτε τα σε λωρίδες.
-
2
Βράστε τις Ταλιατέλες με αυγά Barilla La Collezione για το μισό χρόνο βρασμού τους, σουρώστε τις και κρυώστε τις σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Βουτυρώστε 4 αλουμινένια ή κεραμικά φορμάκια.
-
3
Σοτάρετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Προσθέστε τα ντοματίνια, συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά και κατεβάστε από τη φωτιά. Λιώστε τη γκοργκοντζόλα στο γάλα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
-
4
Προετοιμασία του φοντί από γκοργκοντζόλαζεστάνετε το γάλα, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τη γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει εντελώς.
-
5
Ανακατέψτε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα ντομάτας, καρότων και κολοκυθιών, γεμίστε τα φορμάκια, πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήστε στους 180°C για 5 λεπτά. Απλώστε μία στρώση κρέμας γκοργκοντζόλα γυρίστε το φορμάκι στο κέντρο, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια