Βάσεις για σου και εκλέρ

Bαθμολογία: 4.88
       
 
100 ψήφοι
vasiliki68, 29.04.09

Περιγραφή

Οδηγίες για την παρασκευή σου ή εκλέρ για να τα χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε μετά.
Βάσεις για σου και εκλέρ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 αυγό χτυπημένο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Περιέχει: Αβγά
Φτιάχνει: 25-30 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι και το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 2 λεπτά.
Βήμα 3
3) Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
Βήμα 4
4) Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί όλο γύρω από το κουτάλι μας.
Βήμα 5
5) Μεταφέρουμε το μίγμα σε γυάλινο μπωλ και το αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.
Βήμα 6
6) Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν στη ζύμη μας. Πρέπει το μίγμα να είναι λείο και ομοιογενές πριν ρίξουμε το επόμενο αυγό.
Βήμα 7
7) Η ζύμη μας είναι έτοιμη να τη μεταφέρουμε σε κορνέ με φαρδιά ίσια μύτη ή σκέτο το κορνέ χωρίς τη μύτη.
Βήμα 8
8) Λαδώνουμε με σπορέλαιο μια λαμαρίνα του φούρνου μας ή στρώνουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια 8-10 εκατοστών για τα εκλέρ και ροζέτες στο μέγεθος μισού αυγού για τα σού.
Βήμα 9
9) Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και λειαίνουμε κάθε εξόγκωμα. Τα αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 10
10) Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα για 35 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε μιά πετσέτα ανάμεσα στο φούρνο και την πόρτα και αφήνουμε να σταθούν για άλλα 45 λεπτά.
Βήμα 11
11) Τα σού και τα εκλέρ μας είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγη τη βρήκα σε βιβλίο του Πωλ Μάρτιν.

Σχετικές συνταγές

Εύκολα σου Εύκολα σου
4.8293
       
       
(41)
Εκλεράκια τέλεια Εκλεράκια τέλεια
4.6667
       
       
(3)
Αλμυρά σουδάκια Αλμυρά σουδάκια
5
       
       
(1)
Éclairs Éclairs
5
       
       
(1)
Σου a la creme, Δέσποινας! Σου a la creme, Δέσποινας!
5
       
       
(2)

    188 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Amanda, 4-5-09  
    Φίλη μου, επειδή έτσι ακριβώς φτιάχνω τα δικά μου εκλαιράκια-σουδάκια, (κάποια χρόνια πριν είχα βρει αυτή τη συνταγή σε ένα περιοδικό) σου βάζω 'άριστα'! Βγαίνουν πεντανόστιμα και δεν αποτυγχάνουν ποτέ!

    Να' σαι καλά και....καλά μαγειρέματα να' χουμε ! :-)
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Σ' ευχαριστώ πολύ Amanda για τα καλά σου λογια και για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από evita7, 4-5-09  
    Εύγε!Φανταστική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 4-5-09  
    Μπράβο,εγώ δεν έχω φτιάξει ποτέ,αλλά τώρα που μας έστηλες την συνταγή βήμα-βήμα θα τα κάνω χωρίς αγωνία!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Να σημειώσω εδώ σαν διευκρίνηση, γιατί μου ξέφυγε, πως σβήνουμε το φούρνο όταν τα αφήνουμε με την πετσέτα στην πόρτα για 45΄
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝ, 4-5-09  
    Μου ανοιξε η ορεξη, και κανω και διαιτα, αλλα μαλλον θα παω να τα φτιαξω και θα επανερθω για τα πηρουνακια (αν μου πετυχουν), γιατι δεν τα εχω φτιαξει ποτε!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Καλή επιτυχία ΕΛΕΝ
    #
    Σχόλιο από χοχα, 4-5-09  
    καλησπερα.αυτα τα σου μπορω να τα γεμισω με αλμυρη γεμιση?ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Καλησπέρα χοχα, ναι μπορείς να τα γεμίσεις και με αλμυρλη γέμιση η ποσότητα της ζάχαρης δεν είναι τόσο μεγάλη για να επηρρεάσει.
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝ, 4-5-09  
    Παιδακια τα εφτιαξα και ειναι φανταστικα!!!! πολλα μπραβο γι αυτην την πανευκολη συνταγη δεν το περιμενα,ποτε οτι θα μπορουσα να φτιαξω σου. Να ρωτησω κατι ομως που να τα φυλαξω αδεια, στο ψυγειο η εκτος?
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Εκτός γιατί στο ψυγείο μπορεί να σου πανιάσουν, νομίζω όμως πως μπορείς να τα φυλάξεις στην κατάψυξη για περισσότερο καιρο. Αυτό το τελευταίομε κάποια επιφύλαξη
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Αν ξέρει κάποιος να μας πεί πως να τα διατηρήσουμε;
    #
    Σχόλιο από delicious, 4-5-09  
    Όσον αφορά το ψήσιμο, εγώ τα ψήνω για 35-40 λεπτά στους 200c πάνω κάτω αντίσταση στη θέση 2, μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα (όχι θερμό αέρα για να μην παραμορφωθούν), τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν και να στεγνώσουν. Μετά είναι έτοιμα να τα γεμίσουμε με κρέμα.
    Όσον αφορά τις δόσεις εγώ βάζω 1/2 φλιτζάνι νερό και 1/2 φλιτζάνι γάλα.
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 4-5-09  
    Κι εγώ τα ίδια υλικά βάζω εκτός ζάχαρη,διαφέρει μόνο ο τρόπος ψησίματος, δεν τα αβγώνω, τα ψήνω σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά και ελαττώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια και τα αφήνω να ψηθούν για 45 ακόμη λεπτά.
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 4-5-09  
    Πολύ καλή η παρουσίαση. Μπράβο!
    Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου με αυτήν τη δόση?
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    CHRISTEN35 βγαίνουν περίπου τριάντα με τριαντα πέντε κομμάτια
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝ, 5-5-09  
    Εχετε δικιο, ειναι ευκολη συνταγη αλλα εμενα με βοηθησαν παρα πολυ οι εικονες,
    αλλιως δεν ξερω αν θα το επειχηρουσα, ομως τα καταφερα μαι χαρα, και μου βγηκαν 30 κομματια.εκανα και σου ακι εκλερ για να δω πιο μ αρεσει καλυτερα και το σου(στρογγυλο)ηταν πιο ωραιο απο το εκλερ(μακροστενο)και τα εκανα με κορνε.και παλι ευχαριστω, θα τα φτιαξω και επισημα στην γιορτη μου σε λιγες ημερες.!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από SeleniaOC, 5-7-09  
    Πολυ βοηθητικες οι εικονες, αν και εγώ ακολουθω μια παρόμοια συνταγη που ομως έχει τις δοσολογιες σε γραμμαρια, το βρισκω πολυ πιο ευκολο παρα να μαντευω καπως ποσο μεγαλο ειναι το φλυτζανι και ποσο γεματη η κουταλια. Οπως και να'χει η συνταγη είναι πολύ ωραία, αυγά βάζεις μέχρι να γίνει η ζυμη έτσι ώστε να πεφτει διστακτικα απο το κουταλι, συνηθως εγω βάζω 2-3, αναλογως μεγέθους
    #
    Σχόλιο από ginafr83, 29-8-09  
    an eixe 1000000 pirounakia tha ta evaza.itan teleia ta gemisa me mous sokolata kai erixa glaso epanw kai ligo trimmeno mpiskoto.eginan kalytera kai apo tou zaxaroplasteio.ta exei kanei kanenas me almyri gemisi?ginontai to idio teleia?kai an nai me ti?
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 2-10-09  
    Πολύ ωραια έγιναν τα σου. Τα εφτιαξα χτές και εκανα προφιτερολ! Μπράβο για την ωραια συνταγή
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    129 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Amanda, 4-5-09  
    Φίλη μου, επειδή έτσι ακριβώς φτιάχνω τα δικά μου εκλαιράκια-σουδάκια, (κάποια χρόνια πριν είχα βρει αυτή τη συνταγή σε ένα περιοδικό) σου βάζω 'άριστα'! Βγαίνουν πεντανόστιμα και δεν αποτυγχάνουν ποτέ!

    Να' σαι καλά και....καλά μαγειρέματα να' χουμε ! :-)
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Σ' ευχαριστώ πολύ Amanda για τα καλά σου λογια και για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από evita7, 4-5-09  
    Εύγε!Φανταστική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 4-5-09  
    Μπράβο,εγώ δεν έχω φτιάξει ποτέ,αλλά τώρα που μας έστηλες την συνταγή βήμα-βήμα θα τα κάνω χωρίς αγωνία!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Να σημειώσω εδώ σαν διευκρίνηση, γιατί μου ξέφυγε, πως σβήνουμε το φούρνο όταν τα αφήνουμε με την πετσέτα στην πόρτα για 45΄
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝ, 4-5-09  
    Μου ανοιξε η ορεξη, και κανω και διαιτα, αλλα μαλλον θα παω να τα φτιαξω και θα επανερθω για τα πηρουνακια (αν μου πετυχουν), γιατι δεν τα εχω φτιαξει ποτε!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Καλή επιτυχία ΕΛΕΝ
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Αν ξέρει κάποιος να μας πεί πως να τα διατηρήσουμε;
    #
    Σχόλιο από delicious, 4-5-09  
    Όσον αφορά το ψήσιμο, εγώ τα ψήνω για 35-40 λεπτά στους 200c πάνω κάτω αντίσταση στη θέση 2, μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα (όχι θερμό αέρα για να μην παραμορφωθούν), τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν και να στεγνώσουν. Μετά είναι έτοιμα να τα γεμίσουμε με κρέμα.
    Όσον αφορά τις δόσεις εγώ βάζω 1/2 φλιτζάνι νερό και 1/2 φλιτζάνι γάλα.
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝ, 5-5-09  
    Εχετε δικιο, ειναι ευκολη συνταγη αλλα εμενα με βοηθησαν παρα πολυ οι εικονες,
    αλλιως δεν ξερω αν θα το επειχηρουσα, ομως τα καταφερα μαι χαρα, και μου βγηκαν 30 κομματια.εκανα και σου ακι εκλερ για να δω πιο μ αρεσει καλυτερα και το σου(στρογγυλο)ηταν πιο ωραιο απο το εκλερ(μακροστενο)και τα εκανα με κορνε.και παλι ευχαριστω, θα τα φτιαξω και επισημα στην γιορτη μου σε λιγες ημερες.!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από SeleniaOC, 5-7-09  
    Πολυ βοηθητικες οι εικονες, αν και εγώ ακολουθω μια παρόμοια συνταγη που ομως έχει τις δοσολογιες σε γραμμαρια, το βρισκω πολυ πιο ευκολο παρα να μαντευω καπως ποσο μεγαλο ειναι το φλυτζανι και ποσο γεματη η κουταλια. Οπως και να'χει η συνταγη είναι πολύ ωραία, αυγά βάζεις μέχρι να γίνει η ζυμη έτσι ώστε να πεφτει διστακτικα απο το κουταλι, συνηθως εγω βάζω 2-3, αναλογως μεγέθους
    #
    Σχόλιο από ginafr83, 29-8-09  
    an eixe 1000000 pirounakia tha ta evaza.itan teleia ta gemisa me mous sokolata kai erixa glaso epanw kai ligo trimmeno mpiskoto.eginan kalytera kai apo tou zaxaroplasteio.ta exei kanei kanenas me almyri gemisi?ginontai to idio teleia?kai an nai me ti?
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 2-10-09  
    Πολύ ωραια έγιναν τα σου. Τα εφτιαξα χτές και εκανα προφιτερολ! Μπράβο για την ωραια συνταγή
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 2-10-09  
    Ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου, χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν, ginafr83 μια συνταγή για αλμυρά σουδάκια έχει η Ερμιόνη
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/almira-soudakia.html
    #
    Σχόλιο από maggy, 9-10-09  
    σε ευχαριστω πολυ θα τα κανω συντομα
    και θα ερθω με τα πιρουνακια αν και ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι τελεια
    #
    Σχόλιο από αχορταγη, 19-10-09  
    Τελικά τα έκανα τα σου κ βγήκαν τέλεια! Πολύ εύκολη η συνταγή. Τα έκανα και λίγο μεγαλύτερα, ψημένα είναι στο μέγεθος μικρού πορτοκαλιού, οπότε μου βγήκαν και λιγότερα κομμάτια. Μόλις δοκίμασα ένα με nutella... vasiliki68 σ'ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 24-10-09  
    Βασιλική μου πολύ ωραία η συνταγή σου!! έφτιαξα σου για προφιτερόλ εχτές το βράδυ και δεν είχα κανένα πρόβλημα με την διαδικασία γιατί με βοήθησαν τα βήματα και επίσης βγήκαν και πολύ αφράτα!! Το μόνο που δεν έκανα ήταν να τα αλοίψω με αυγό...και πάλι όμως πήραν χρώμα λόγω ψησίματος!! Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 24-10-09  
    Αννούλα μου σ΄ ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.
    #
    Σχόλιο από alexandra04, 7-12-09  
    ΟΚ ευχαριστω,θα την δοκιμασω αυτην την εβδομαδα και θα επανελθω!
    #
    Σχόλιο από alexandra04, 17-12-09  
    μα τοσο ευκολο;;;πολυ ωραια εγιναν!!!βγηκαν πολυ αφράτα.του εμπορίου γιατι ειναι πιο τραγανα;ή ετσι επρεπε να βγουν;;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    57 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από χοχα, 4-5-09  
    καλησπερα.αυτα τα σου μπορω να τα γεμισω με αλμυρη γεμιση?ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Καλησπέρα χοχα, ναι μπορείς να τα γεμίσεις και με αλμυρλη γέμιση η ποσότητα της ζάχαρης δεν είναι τόσο μεγάλη για να επηρρεάσει.
    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΝ, 4-5-09  
    Παιδακια τα εφτιαξα και ειναι φανταστικα!!!! πολλα μπραβο γι αυτην την πανευκολη συνταγη δεν το περιμενα,ποτε οτι θα μπορουσα να φτιαξω σου. Να ρωτησω κατι ομως που να τα φυλαξω αδεια, στο ψυγειο η εκτος?
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    Εκτός γιατί στο ψυγείο μπορεί να σου πανιάσουν, νομίζω όμως πως μπορείς να τα φυλάξεις στην κατάψυξη για περισσότερο καιρο. Αυτό το τελευταίομε κάποια επιφύλαξη
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 4-5-09  
    Πολύ καλή η παρουσίαση. Μπράβο!
    Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου με αυτήν τη δόση?
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 4-5-09  
    CHRISTEN35 βγαίνουν περίπου τριάντα με τριαντα πέντε κομμάτια
    #
    Σχόλιο από maggy, 9-10-09  
    Ποσα κομματια βγαινουν για εκλερ περιπου θελω για τα γενεθλεια της μικρης μου να ξερω να υπολογιζω
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 9-10-09  
    maggy βγαίνουν 25-30 κομμάτια
    #
    Σχόλιο από αχορταγη, 18-10-09  
    Ήθελα να ρωτήσω πόσες μέρες μπορούν να διατηρηθούν μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε; Θέλω να κάνω προφιτερόλ και αναρωτιόμουν αν μπορώ να ετοιμάσω τα σουδάκια 2-3 μέρες νωρίτερα πριν τα γεμίσω. Επίσης θα ήθελα να τα κάνω κάπως πιο μεγάλα, στο μέγεθος μανταρινιού ας πούμε, υπάρχει κίνδυνος να μην ψηθούν καλά από μέσα;
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 21-10-09  
    Να είσαι καλά αχορταγη, συγγνώμη που δε σου απάντησα για τη συντήρηση αλλά άργησα να δω τα σχόλια. Τώρα όσο για τη συντήρησή τους δεν ξέρω να σου πώ, πιστεύω πως μπορούν να συντηρηθούν στην κατάψυξη αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
    Αν δοκιμάσεις κάτι πες μας κι εμας να ξέρουμε. Σ΄ευχαριστώ και πάλι.
    #
    Σχόλιο από alexandra04, 7-12-09  
    ολο το ανακάτεμα γίνεται στο χερι ή μπορούμε να χρησιμοποιησουμε κ μιξερ;
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 7-12-09  
    alexandra εγώ τα ανακατεύω στο χέρι αλλά υπάρχει και μια συνταγή της ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑΣ για εκλεράκια που τα ανακατεύει στο μίξερ, οπότε δε νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα
    #
    Σχόλιο από MAIPH, 17-12-09  
    Πριν μια 5ετία ως νέα νοικοκυρά προσπάθησα να τα φτιάξω , χρησιμοποιώντας συνταγή της Βέφας. Πλήρης αποτυχία αλλά υποθέτω ότι δεν έφταιγε η συνταγή αλλά η ασχετοσύνη μου.Έκτοτε δεν το επιχείρησα ποτέ ξανά. Βλέποντας την συνταγή σου Βασιλική με τις φωτογραφίες, ζήλεψα και θέλω να ξαναδοκιμάσω.
    Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω: 1.τι αλεύρι (σκληρό ή για όλες τις χρήσεις); 2.τ'αυγά μεσσαίου μεγέθους; 3. Τελικά αν τα φτιάξω 2 μέρες νωρίτερα απ'την ημέρα που θα τα χρειαστώ πως θα τα διατηρήσω; Αν τα βάλω στο ψυγείο δεν θα πανιάσουν; Αν τ'αφήσω έξω (κλεισμένα αεροστεγώς) δεν θα χαλάσουν λογώ ζέστης με τόσα αυγά που περιέχουν; Όποιος μπορεί ας μου απαντήσει γιατί θέλω να τα κάνω άμεσα. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από alexandra04, 17-12-09  
    εγώ έβαλα αλευρι για όλες τις χρήσεις,αυγα μεσαια και τα εχω φτιαξει εδω κ 2 μερες και τα εχω σε ταπερ εκτος ψυγειου και εχουν μεινει αφρατα και μυρωδατα!
    #
    Σχόλιο από Φιρίκι, 27-4-10  
    Να κάνω μια χαζούτσικη ερώτηση; Τα σουδάκια πώς γίνεται και βγαίνουν κούφια; ^_^
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 27-4-10  
    Φιρίκι φουσκώνουν και αφήνουν κενό μέσα τώρα δεν ξέρω γιατί, υποθέτω όμως πως τα αυγά παίζουν μεγάλο ρόλο
    #
    Σχόλιο από ion-eva, 18-6-10  
    ti einai ta sou??
    #
    Σχόλιο από sofioula, 27-9-10  
    Μπορούμε να τα βάλουμε στο προφιτερόλ και αν ναι πως θα τα γεμίσουμε?ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 27-9-10  
    Και βέβαια μπορείς να κάνεις προφιτερόλ. Αν θες να τα γεμίσεις, μπορείς να τα κόβεις στη μέση (όχι πέρα πέρα όμως, να κρατιέται το πάνω με το κάτω) και μέσα έχουν λίγο κενό να το γεμίσεις. Εναλλακτικά, μπορείς να τα κάνεις μικρά σχετικά και να φτιάξεις μια κρέμα, να την βάλεις μέσα στο μπωλ, μετά να βουτήξεις μεσα τα σου και να ρίξεις από πάνω τη σοκολάτα.
    #
    Σχόλιο από mairy1987, 11-12-10  
    παιδακια να σας ρωτησω κατι?? προσθετουμε baking powder στο αλευρι?πως αλλιως 8α φουσκωσουν?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 4-5-09  
    Κι εγώ τα ίδια υλικά βάζω εκτός ζάχαρη,διαφέρει μόνο ο τρόπος ψησίματος, δεν τα αβγώνω, τα ψήνω σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά και ελαττώνω τη θερμοκρασία σε μέτρια και τα αφήνω να ψηθούν για 45 ακόμη λεπτά.
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 23-5-11  
    Θα τα δοκιμάσω σίγουρα με γέμιση...τζατζίκι! Ναι, καλά ακούτε. Τα έφτιαχνε μικρή η θεία μου και πέθαινα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Το tip της ημέρας

    Βράστε τα αυγά σας σε νερό με σόδα. Η σόδα τα δυναμώνει και σπάνε πιο δύσκολα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζύμες, ψωμιά
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    Ζύμες - ψωμί - παξιμάδια
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalopita
    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της karavour
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της krhtikopoyla