Βάση για τούρτα με μωσαϊκό

jlog
jlog @cook_8510327

Εύκολη, ελαφριά και μυρωδάτη βάση για τούρτα. Ό,τι πρέπει για καλοκαίρι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το βούτυρο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε θερμοκρασία δωμάτιου προς αποφυγή εκσφενδονισμού σε όλη την κουζίνα.Καλό είναι το πορτοκάλια που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι φρέσκα για να έχουμε την σωστότερη γεύση πορτοκαλιού. Άμα δεν σας αρέσει το πορτοκάλι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο λικέρ. Προσοχή όμωςόχι πάνω από 50γρ γιατί θα πικρίσει!Το μωσαϊκό το χρησιμοποιούμε ως βάση σε τούρτα, αντί για να βάλουμε παντεσπάνι. Το στρώνουμε δηλαδή στο τσέρκι μας και όταν κρυώσει και σφίξει βάζουμε από πάνω οποιαδήποτε κρέμα θέλουμε και το σερβίρουμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 15 άτομα
  1. 65 γρ κακάο σκούρο
  2. χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  3. 100 γρ ζάχαρη
  4. 475 γρ πτι μπερ (περίπου 3 συσκευασίες)
  5. 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τις βανίλιες. Το βούτυρο πρέπει να γίνει σαν σφιχτή κρέμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε καλά.

  2. 2

    Μειώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το ζαχαρούχο και το κακάο. Μόλις ομογενοποιηθούν καλά αφήνουμε στην άκρη.

  3. 3

    Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες.

  4. 4

    Σε μια λεκανίσα χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

  5. 5

    Αναμειγνύουμε τις κουβερτούρες στο μείγμα του κακάο κι ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σοκολάτα.

  6. 6

    Προσθέτουμε τα αυγά και ομογενοποιούμε καλά.

  7. 7

    Σπάμε τα μπισκότα στα τρία και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

  8. 8

    Απλώνουμε το μωσαϊκό μας σε ένα ταψάκι με τσέρκι γύρω γύρω.

  9. 9

    Αφήνουμε μια νύχτα στην κατάψυξη και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Από

jlog
jlog @cook_8510327
στις