Βασική συνταγή για γλυκά muffins
Εύκολος τρόπος παρασκευής muffins
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε τα muffins γεμιστά, βάζουμε μια κουταλιά μίγματος σε κάθε θήκη, προσθέτουμε το υλικό που θέλουμε για γέμιση και τελειώνουμε με μια ακόμη κουταλιά μείγματος. Προσέχουμε όμως η ποσότητα μίγματος σε κάθε θήκη να είναι κάτω από το χείλος της, γιατί έχουν την τάση να ξεχειλίζουν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking, τη βανίλια και το αλάτι.
-
2
Χτυπάμε σε ένα shaker το λάδι, το αυγό και το γάλα. Χύνουμε το μίγμα στο μπωλ και ανακατεύουμε.
-
3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
-
4
Βουτυρώνουμε τις φόρμες μας ή βάζουμε χάρτινες θήκες για muffins.
-
5
Γεμίζουμε τις θήκες με ένα κουτάλι της σούπας, όχι όμως μέχρι πάνω-πάνω γιατί θα φουσκώσουν.
-
6
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 22 λεπτά.
Σχόλια (8)