Βασιλόπιτα 2

Bαθμολογία: 4.8611
       
 
36 ψήφοι
Sitronella, 14.12.05

Περιγραφή

Μια πολύ νόστιμη βασιλόπιτα, σαν κέικ.

Βασιλόπιτα 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. γάλα κρύο
  • 6 αβγά
  • 3/4 κ.σ. κρεμόριο
  • 3/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 φλυτζανάκι κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Βασιλόπιτες
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Κουζίνα: Ελληνική
Δυσκολία: Με βίντεο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει καλά και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε καλά.
  2. Χωρίζουμε τα αβγά και ρίχνουμε τους κρόκους έναν ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό γάλα και μετά όλο το αλεύρι και τη βανίλια.
  3. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το κρεμόριο και τα ασπράδια των αβγών, χτυπημένα μαρέγκα.
  4. Τελευταία προσθέτουμε τη σόδα με το κονιάκ και το ξύσμα.
  5. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200°, ανάλογα με το φούρνο σας. Εάν είναι δυνατός, βάλτε το στους 180 και αφήστε για λίγη ώρα παραπάνω. Όπως και να έχει, επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός (και παίζει ρόλο και η φόρμα ή το ταψί) κάντε δοκιμή με το μαχαίρι και αφήστε τη στο φούρνο σας μέχρι αυτό να βγαίνει καθαρό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε επίσης να χωρίσετε τη ζάχαρη σε δύο μέρη. Να βάλετε τη μισή με το βούτυρο και την άλλη μισή να τη χτυπήσετε με τα ασπράδια όταν κάνετε τη μαρέγκα.

Σχετικές συνταγές

Βασιλόπιτα απλή σαν κέικ Βασιλόπιτα απλή σαν κέικ
4.75
       
       
(4)
Βιεννέζικη βασιλόπιττα Βιεννέζικη βασιλόπιττα
4.8506
       
       
(348)
Η βασιλόπιτα της Θεοδώρας Η βασιλόπιτα της Θεοδώρας
4.6719
       
       
(64)
Βασιλόπιτα πολύχρωμη Βασιλόπιτα πολύχρωμη
5
       
       
(5)
Βασιλόπιτα απ΄ την Πόλη Βασιλόπιτα απ΄ την Πόλη
5
       
       
(18)
Βασιλόπιτα 4 Βασιλόπιτα 4
4.6667
       
       
(27)

    86 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από achr, 23-1-07  
    Τι είναι το κρεμόριο & που μπορώ να το βρω? Οτιδήποτε κονιάκ?
    Υπάρχει άλλη συνταγή? Είχα δοκιμάσει κάποτε από ζαχαροπλαστείο μια καταπληκτική με γεύση κανέλλας.
    bye
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-1-07  
    Το κρεμόριο είναι μια σκόνη όπως είναι η αμμωνία και η σόδα η μαγειρική. Μπορείς να το βρεις σε σουπερ μάρκετ
    Συνταγές για βασιλόπιτα υπάρχουν πολλές. Η κάθε νοικοκυρά σχεδόν κάνει και τη δική της. Απλώς έγώ έχω δοκιμάσει αυτή.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-1-07  
    Ουπς ξέχασα για το κονιάκ. Δεν ξέρω να υπάρχουν και πολλά είδη... μόνο για περισσότερα αστέρια ξέρω. Πάντως οτιδηποτε κονιάκ κάνει.
    #
    Σχόλιο από zoe, 2-1-08  
    Εύκολη,γρήγορη και γευστική. Μπράβο!!!!Εφτιαξα δύο(ευτυχώς για μένα) και η δική σου πήρε τον έπαινο!Και του χρόνου. Καλή χρονιά!!!!!!
    #
    Σχόλιο από margiot, 4-12-09  
    Θα ηθελα πολυ να δοκιμασω φετος να κανω βασιλοπιτα αλλα ειναι η πρωτη μου φορα και ειμαι λιγο ασχετη.Η δικια σου φαινεται πολυ ωραια τι εχεις βαλει απο πανω?Και την χρονολογια με τι την εχεις γραψει?Ευχαριστω ,οταν την κανω θα επανελθω με πηρουνακια
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-12-09  
    Από πάνω είχα βάλει γλάσο άχνης ζάχαρης (δες τη συνταγή εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/glaso-gia-mpiskota.html)
    Την χρονολογία την είχα φτιάξει με αμυγδαλόπαστα (μαρτζιπαν).
    #
    Σχόλιο από Μεγγουλη, 24-12-09  
    Αυτη τη συνταγή κάνω κι εγώ,είναι καταπληκτική.Μόνο που δεν βάζω κονιάκ,βάζω 3 κουταλάκια κρεμόριο,το χυμό 1 πορτοκαλιού και 2 βανίλιες.Ακόμα τη μαρέγκα τη βάζω στο τέλος,δεν τη χτυπάω στο μίξερ.Θα βάλω 5 πηρουνάκια γιατί το αξίζει αυτη η συνταγή κα εσυ που την κατέβασες!!!Σε όσους την έχω δώσει έχουν ξετρελάθει.Φέτος θα φτιάξω τη δική σου γιατι φαίνεται εξισου υπέροχη!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.



    #
    Σχόλιο από alertgirl, 30-12-09  
    kali xronia se olous...tin eftiaksa molis twra k einai fantastiki...na eisai kala k panta nostimes syntages na mas dineis...
    #
    Σχόλιο από annoulatr, 31-12-09  
    Sitronella χρόνια πολλά!Είμαι καινούρια στην παρέα και ήθελα να ρωτήσω αν το αλεύρι είναι φαρίνα ή απλό.Θα την φτιάξω σίγουρα!Φαίνεται σούπερ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-12-09  
    Αλεύρι κανονικό θέλει.
    Χρόνια πολλά εύχομαι και καλή χρονιά!
    #
    Σχόλιο από annoulatr, 1-1-10  
    Καλή χρονιά!!!Μπράβο για τη συνταγή σου!!Ήταν πολύ νόστιμη η βασιλόπιτα!Αρεσε σε όλους!
    #
    Σχόλιο από annoulatr, 1-1-10  
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 2-1-10  
    pragmatika den borw na stamatisw na trww...einai teleia parolo pou den evala kremorio.eimai sto ekswteriko k den kserw pws na to zitisw,an kserei kapoios as mou pei.oute soda evala.egine omws fantastiki..tha valw k fwto argotera.KALH XRONIAAAAA....
    #
    Σχόλιο από rinio, 4-1-10  
    καλη χρονιά σε όλους....εγω είμαι απογοητευμένη με το αποτέλεσμα..ακολούθησα όλες τις οδηγίες, ποσοτητα, χτυπημα, μαρέγκα κατα γράμμα, καθώς η πείρα μου δεν με βοηθάει για πειραματισμούς κ η βασιλόπιτα αν κ νόστιμη δεν φουσκωσε ικανοποιητικά αλλά πολύ λίγο και απο κάτω έμεινε άψητη. τι μπορεί να έκανα λάθος ;
    #
    Σχόλιο από Melitsa, 6-1-10  
    Τέλεια η συνταγή σου!Τα παιδιά ξετρελάθηκαν, πρώτη φορά με ενθουσίασε βασιλόπιτα και μάλιστα να την εχω φτιάξει εγώ! Καλή χρονιά!
    #
    Σχόλιο από Katerina Titi, 22-12-10  
    kalispera, epidi dn meno ellada k ola ta ulika ta exo ektos apo to kremodio to opoio dn xero pos legete sta gallika k stin metafrasi tu google mou to vgazei lathos,mipos yparxei kammia analaktiki adi giauto na valo kati alo?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-12-10  
    Katerina Titi στα αγγλικά λέγεται cream of tartar. Μήπως σε βοηθήσει έτσι να το βρεις; Μπορείς να το αντικαταστήσεις κανονικά με χυμό λεμονιού, αλλά η ποσότητα υγρού που θα βάλεις (θα έπρεπε να βάλεις τουλάχιστον 2 1/2 κ.σ.) δεν ξέρω μήπως σου αλλάξει τη σύσταση της ζύμης ή τη γεύση της...
    #
    Σχόλιο από Nebula, 28-12-10  
    Από τα υλικά φαίνεται πολύ νόστιμη.
    Τί μεγέθους φόρμα ψησίματος χρησιμοποίησες?
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 31-12-10  
    χρονια πολλα!θα φτιαξω για πρωτη φορα βασιλοπιτα και θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να αντικαταστησω η να παραληψω το κονιακ και το κρεμοριο γιατι δεν εχω...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-12-10  
    Nebula και Αλεξάνδρα, ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά βρίσκομαι σε διακοπές.
    Το ταψί είναι αρκετά μεγάλο, γύρω στα 30 εκ.
    Το κονιάκ σίγουρα μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με άλλο λικέρ ή αλκοολούχο ή χυμό. Μόνο η γεύση θα αλλάξει. Το κρεμόριο όμως δεν ξέρω αν μπορείς να το παραλείψεις...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    43 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoe, 2-1-08  
    Εύκολη,γρήγορη και γευστική. Μπράβο!!!!Εφτιαξα δύο(ευτυχώς για μένα) και η δική σου πήρε τον έπαινο!Και του χρόνου. Καλή χρονιά!!!!!!
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 30-12-09  
    kali xronia se olous...tin eftiaksa molis twra k einai fantastiki...na eisai kala k panta nostimes syntages na mas dineis...
    #
    Σχόλιο από annoulatr, 1-1-10  
    Καλή χρονιά!!!Μπράβο για τη συνταγή σου!!Ήταν πολύ νόστιμη η βασιλόπιτα!Αρεσε σε όλους!
    #
    Σχόλιο από annoulatr, 1-1-10  
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 2-1-10  
    pragmatika den borw na stamatisw na trww...einai teleia parolo pou den evala kremorio.eimai sto ekswteriko k den kserw pws na to zitisw,an kserei kapoios as mou pei.oute soda evala.egine omws fantastiki..tha valw k fwto argotera.KALH XRONIAAAAA....
    #
    Σχόλιο από Melitsa, 6-1-10  
    Τέλεια η συνταγή σου!Τα παιδιά ξετρελάθηκαν, πρώτη φορά με ενθουσίασε βασιλόπιτα και μάλιστα να την εχω φτιάξει εγώ! Καλή χρονιά!
    #
    Σχόλιο από synneffaki, 1-1-11  
    Ηταν η 1η φορα που εκανα βασιλοπιτα εγω. Εκανα διπλη δοση και παρολο που ολα πηγαν στραβα (μεσα στην ζαλαδα μου εβαλα κ.γ κρεμοριο χ2 , εριξα ολο το γαλα μαζι και ξεχεριαστηκα, την εβγαλα 2 λεπτα νωριτερα απο οτι θα επρεπε ) ηταν πεντανοστιμη.
    Σιγουρα του χρονου θα την επαναλαβω αλλα σιγουρα χωρις τους μικρους βοηθους μου :-) .
    Καλη χρονια
    #
    Σχόλιο από fragola, 1-1-11  
    Πολύ νόστιμη και αφράτη!!! Εγώ την έβαλα σε ταψί διαμέτρου 33 εκ και ήταν πολύ φουσκωτή, φαντάζομαι ότι μπορεί κάποιος να τη βάλει και σε λίγο μεγαλύτερο (αν έχει φυσικά και τον ανάλογο δίσκο). Καλή χρονιά σε όλους!!!
    #
    Σχόλιο από maurogata, 1-1-11  
    na eisai kala!!!h syntagh sou einai yperoxh thn eftiaksa kai oloi htan katen8ousiasmenoi...panta tetoia!!!xronia polla kai kalh xronia
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 1-1-11  
    ουφ!η πιτα ψηνεται...εχει ανοιξει σαν ηφαιστειο...περιμενω το μπαμ!!!να δω πως θα τη στολισω!πρεπει να εχει ωραια γευση παντως αν κρινω απο τη ζυμη... θα σας πω το βραδυ ....αντε και του χρονου!!!!
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 2-1-11  
    η μονη παραλλαγη τελικα ηταν μερικες σταγονες λεμονι αντι για κρεμοριο.πιστευω οτι αν ειχε ψηθει θα ηταν πολυ τελοια..δεν ψηθηκε (παρολο που την αφησα παραπανω απο 1 ωρα ) ομως και ετσι δεν μπορω να κρινω ουτε εγω ουτε και οι καλεσμενοι μου που περιμεναν με ανυπομονισια την πρωτη κοπη της πιτας στο καινουργιο μου σπιτι...
    #
    Σχόλιο από αρτεμις1971, 4-1-11  
    Ηταν η πιο νοστιμη βασιλοπιτα που εχω φτιαξει.........πολυ νοστιμη........
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-1-11  
    Καλη χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους!
    Χαίρομαι που επιλέξατε τη βασιλόπιτα αυτή και που την ευχαριστηθήκατε με τις οικογένειές σας.
    Αλεξάνδρα ο χρόνος εξαρτάται από τον κάθε φούρνο αλλά και από το μέγεθος του ταψιού. Έτσι μπορεί να πάρει και περισσότερη ώρα. Μπορείς να ελέγξεις όλα τα κέικ βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα. Αν βγει καθαρό σημαίνει πως έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
    #
    Σχόλιο από zelda887, 28-12-11  
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 28-12-11  
    Πρώτη φορά θα κάνω βασιλόπιτα.Θα ήθελα να βάλω ζαχαρόπαστα από πάνω. Πρέπει να την αλείψω πρώτα με βουτυρόκρεμα?
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 28-12-11  
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση sitronella!Χώρισα τη ζύμη σε 2 μικρά ταψάκια που έχω και ήδη ψήνονται!Μοσχοβολάει το σπίτι και φουσκώνουν υπέροχα! Έχω έτοιμη και βουτυρόκρεμα και ζαχαρόπαστα και περιμένω να δημιουργήσω :-) Καλή Χρονιά σε όλους!
    #
    Σχόλιο από karata, 29-12-11  
    Αυτή τη βασιλόπιτα είχα φτιάξει και πέρυσι όμως με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και είχαν ξετρελλαθεί όλοι! Αυτή θα φτιάξω και φέτος (και να φανταστείτε ότι είμαι πιο πολύ της βασιλόπιτας-τσουρέκι, δεν την αλλάζω με τίποτα) έχει τέλεια γεύση και μου άρεσε που παρέμενε μαλακή και μετά από μέρες! Πέντε πηρουνάκια είναι λίγα, μακάρι να είχε και περισσότερα! Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την υπέροχη αυτή συνταγή μαζί μας!!!
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 1-1-12  
    Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους.Ευχαριστώ Ευχαριστώ. Απίθανη βασιλόπιτα. Τολμώ να πω η καλύτερη που έχω φάει. Χθες το βράδυ εξαφανίστηκε σε ελάχιστο χρόνο και πόσο όμορφα μύριζε και όταν την έψηνα και όταν την είχα βάλει στο τραπέζι. "Μαράκι" μήπως είχες ανοίξει τον φούρνο πριν ψηθεί; Επειδή αυτός είναι ένας λόγος για να καθήσει η πίτα.
    #
    Σχόλιο από kitro, 1-2-12  
    Πολυ πολυ νοστιμη.Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από emmanouela_, 29-12-12  
    Είναι εξαιρετική...την έφτιαξα πέρσι χωρίς το κρεμόριο(έβαλα χυμό λεμονιού)και πάλι έκανε πάταγο...Όπως καταλαβαίνεις δε θα πειραμάτιστω φέτος μετά από τόσο καλά λόγια που απόσπασα χάρις εσένα...Συγχαρητήρια!!!(Φέτος έχω προμηθευτεί και το κρεμόριο!!!)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    39 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από achr, 23-1-07  
    Τι είναι το κρεμόριο & που μπορώ να το βρω? Οτιδήποτε κονιάκ?
    Υπάρχει άλλη συνταγή? Είχα δοκιμάσει κάποτε από ζαχαροπλαστείο μια καταπληκτική με γεύση κανέλλας.
    bye
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-1-07  
    Το κρεμόριο είναι μια σκόνη όπως είναι η αμμωνία και η σόδα η μαγειρική. Μπορείς να το βρεις σε σουπερ μάρκετ
    Συνταγές για βασιλόπιτα υπάρχουν πολλές. Η κάθε νοικοκυρά σχεδόν κάνει και τη δική της. Απλώς έγώ έχω δοκιμάσει αυτή.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-1-07  
    Ουπς ξέχασα για το κονιάκ. Δεν ξέρω να υπάρχουν και πολλά είδη... μόνο για περισσότερα αστέρια ξέρω. Πάντως οτιδηποτε κονιάκ κάνει.
    #
    Σχόλιο από margiot, 4-12-09  
    Θα ηθελα πολυ να δοκιμασω φετος να κανω βασιλοπιτα αλλα ειναι η πρωτη μου φορα και ειμαι λιγο ασχετη.Η δικια σου φαινεται πολυ ωραια τι εχεις βαλει απο πανω?Και την χρονολογια με τι την εχεις γραψει?Ευχαριστω ,οταν την κανω θα επανελθω με πηρουνακια
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-12-09  
    Από πάνω είχα βάλει γλάσο άχνης ζάχαρης (δες τη συνταγή εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/glaso-gia-mpiskota.html)
    Την χρονολογία την είχα φτιάξει με αμυγδαλόπαστα (μαρτζιπαν).
    #
    Σχόλιο από annoulatr, 31-12-09  
    Sitronella χρόνια πολλά!Είμαι καινούρια στην παρέα και ήθελα να ρωτήσω αν το αλεύρι είναι φαρίνα ή απλό.Θα την φτιάξω σίγουρα!Φαίνεται σούπερ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-12-09  
    Αλεύρι κανονικό θέλει.
    Χρόνια πολλά εύχομαι και καλή χρονιά!
    #
    Σχόλιο από rinio, 4-1-10  
    καλη χρονιά σε όλους....εγω είμαι απογοητευμένη με το αποτέλεσμα..ακολούθησα όλες τις οδηγίες, ποσοτητα, χτυπημα, μαρέγκα κατα γράμμα, καθώς η πείρα μου δεν με βοηθάει για πειραματισμούς κ η βασιλόπιτα αν κ νόστιμη δεν φουσκωσε ικανοποιητικά αλλά πολύ λίγο και απο κάτω έμεινε άψητη. τι μπορεί να έκανα λάθος ;
    #
    Σχόλιο από Katerina Titi, 22-12-10  
    kalispera, epidi dn meno ellada k ola ta ulika ta exo ektos apo to kremodio to opoio dn xero pos legete sta gallika k stin metafrasi tu google mou to vgazei lathos,mipos yparxei kammia analaktiki adi giauto na valo kati alo?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-12-10  
    Katerina Titi στα αγγλικά λέγεται cream of tartar. Μήπως σε βοηθήσει έτσι να το βρεις; Μπορείς να το αντικαταστήσεις κανονικά με χυμό λεμονιού, αλλά η ποσότητα υγρού που θα βάλεις (θα έπρεπε να βάλεις τουλάχιστον 2 1/2 κ.σ.) δεν ξέρω μήπως σου αλλάξει τη σύσταση της ζύμης ή τη γεύση της...
    #
    Σχόλιο από Nebula, 28-12-10  
    Από τα υλικά φαίνεται πολύ νόστιμη.
    Τί μεγέθους φόρμα ψησίματος χρησιμοποίησες?
    #
    Σχόλιο από Αλεξάνδρα1, 31-12-10  
    χρονια πολλα!θα φτιαξω για πρωτη φορα βασιλοπιτα και θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να αντικαταστησω η να παραληψω το κονιακ και το κρεμοριο γιατι δεν εχω...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-12-10  
    Nebula και Αλεξάνδρα, ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά βρίσκομαι σε διακοπές.
    Το ταψί είναι αρκετά μεγάλο, γύρω στα 30 εκ.
    Το κονιάκ σίγουρα μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με άλλο λικέρ ή αλκοολούχο ή χυμό. Μόνο η γεύση θα αλλάξει. Το κρεμόριο όμως δεν ξέρω αν μπορείς να το παραλείψεις...
    #
    Σχόλιο από pan1975, 6-1-11  
    Καταπληκτική η γεύση! Μόνο που ήθελα να ρωτήσω για τη θερμοκρασία: δεν είναι πολύ οι 200 βαθμοί? Εγώ την έψησα στους 180 και χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα. Επίσης μου φούσκωσε πολύ στο κέντρο και έσκασε από πάνω. Είναι φυσιολογικό?
    #
    Σχόλιο από dimitrapol, 24-12-11  
    Γεια σας!Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:το βούτυρο ειναι φρέσκο ή μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-12-11  
    Εγώ βάζω κανονικό βούτυρο, αν θέλεις φαντάζομαι πως γίνεται και με μαργαρίνη. Καλές γιορτές και καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από kristi21, 28-12-11  
    Καλησπερα κ χρονια πολλα! Φαινεται τελεια κ λεω για πρωτη φορα να την δοκιμασω κ εγω..μιας κ θα εχω πεθερικα στο σπιτι κ λοιπους συγγενεις! Θα ηθελα λοιπον Sitronella με την σειρα μου να σε ρωτησω εαν ειναι ευκολο να μου πεις αναλογιες για το γλασο που εχεις βαλει απο πανω...( τα υλικα τα ξερω..ειδα το αντιστοιχο link που εστειλες ..)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-12-11  
    kristi αν είδες το λινκ θα είδες και τις αναλογίες. Τώρα αν η ερώτηση είναι πόση δόση θα χρειαστείς, λογικά μια δόση θα σου φτάσει (δεν θυμάμαι πραγματικά πόσο γλάσο είχα φτιάξει τότε...)
    yrozaf πάντα πρέπει να καλυπτεις με βουτυρόκρεμα πριν βάλεις κάπου ζαχαρόπαστα.
    Καλη επιτυχία εύχομαι, καλές γιορτές και καλή χρονιά!
    #
    Σχόλιο από Μαράκι, 1-1-12  
    Καλή χρονιά :-) Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί ενώ στο φούρνο φαινόταν καταπληκτική, είχε φουσκώσει, μύριζε όμορφα όλο το σπίτι, όταν την έβγαλα από το φούρνο μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτα ξεφούσκωσε, έγινε σχεδόν όσο η ζύμη μιας αφράτης pizza, χα, χα! Το τεστ με το μαχαίρι το είχα κάνει, δεν κολούσε καθόλου. Τι έκανα λάθος;;;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-1-12  
    Μαράκι λυπάμαι που σου έκατσε έτσι. Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά, είναι η βασιλόπιτα που κάνει κάθε χρόνο η πεθερά μου με μεγάλη επιτυχία πάντα. Διάβασε το άρθρο για τα κέικ (θα το βρεις κάτω από τη συνταγή) να δεις αν υπάρχει κάτι εκεί μέσα που μπορεί να έκανες λάθος.
    Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Μεγγουλη, 24-12-09  
    Αυτη τη συνταγή κάνω κι εγώ,είναι καταπληκτική.Μόνο που δεν βάζω κονιάκ,βάζω 3 κουταλάκια κρεμόριο,το χυμό 1 πορτοκαλιού και 2 βανίλιες.Ακόμα τη μαρέγκα τη βάζω στο τέλος,δεν τη χτυπάω στο μίξερ.Θα βάλω 5 πηρουνάκια γιατί το αξίζει αυτη η συνταγή κα εσυ που την κατέβασες!!!Σε όσους την έχω δώσει έχουν ξετρελάθει.Φέτος θα φτιάξω τη δική σου γιατι φαίνεται εξισου υπέροχη!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.



    #
    Σχόλιο από maiko, 1-1-11  
    καλησπερα κ καλη χρονια!εγω εχθες την εκανα φουσκωσε πολυ κ αντι για κρεμοριο εβαλα 2 κ.σ.λεμονι.ενα θα σας πω¨καταπληκτικη!sitronella εισαι σουπερ!ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από rozina, 3-1-12  
    Την έκανα φέτος και την πήγα στο σπίτι που κάναμε την αλλαγή του χρόνου. Ολοι είπαν οτι ήταν η καλύτερη Βασιλόπιτα που έχουν φάει ποτέ. το μόνο που εκανα ήταν να βάλω αντι για 300ml γάλα 100 ml γάλα και 200 ml χυμό πορτοκαλι. καθώς και να προσθέσω και ξύσμα λεμονιού. Εγινε τέλεια... Ααα ξεχασα να σας πω ότι δεν έβαλα σόδα γιατι τη φόβάμαι(συνήθως μαυρίζει τα κέικ) και εβαλα μπεκεν παουντερ
    #
    Σχόλιο από chris75, 31-12-13  
    Για να δούμε αν θα ικανοποιήσει γευστικά!!!Θα επιστρέψω σύντομα με βαθμολογία..έκανα και μια παραλλαγή..έβαλα τριμένο καρύδι και αμύγδαλο στο μείγμα(από 50 γρ.)και ένα σφηνάκι ρούμι!!(σου ανεβάζω και φωτογραφία)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ένα οικονομικό γιορτινό τραπέζι
    Ακόμα και εάν τα οικονομικά μας δεν είναι στην ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
    Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)

    Το tip της ημέρας

    Όταν καταναλώνονται με μέτρο τα γλυκά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας υγιεινής διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγουμε ακόμα και όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της MANIABOLI
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της bokis
    Νόόόόόόόόόόόστημα
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της rozina
    Χριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της elenaste29