Βασιλόπιτα 3

Bαθμολογία: 4.8364
       
 
55 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 17.11.07

Περιγραφή

Νόστιμη βασιλόπιτα με μια πανδαισία γεύσεων, πέρα από τη συνιθισμένη. Θα σας ενθουσιάσει!
Βασιλόπιτα 3
photo: stroumfita

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 6 χωρισμένα αβγά
  • 4 1/2 κούπες φαρίναπ
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • το ξύσμα & το χυμό ενός πορτοκαλιόυ
  • 1 κούπα ψημένα & χοντροκομμένα φουντούκια
  • 125 γρ. ψηφίδες κουβερτούρας ή σοκολάτας γάλακτος
  • άχνη ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Βασιλόπιτες
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: Για ταψί 30 εκατοστών
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπήστε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα
  2. Σε άλλο μπωλ χτηπήστε τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν
  3. Στο μίγμα ζάχαρη - μαργαρίνη προσθέστε ένα ένα τα κροκάδια, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν
  4. Ύστερα ρίχνουμε το ξυσμα και το αλάτι
  5. Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το baking powder καλά, το ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το χυμό
  6. Έπειτα προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα ανακατεύοντας αργά & πολύ απαλά για να μην ξεφουσκώσει
  7. Σε μπωλάκι ανακατεύουμε τις ψηφίδες & τα φουντούκια με φαρίνα για να μην πάνε στον πάτο στο ψήσιμο και κολλήσουν
  8. Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας λίγο
  9. Απλώνουμε το μίγμα σε ταψί με βουτυρωμένη καλά λαδόκολλα
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών στο ράφι του κέικ για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου
  11. Για να βεβαιωθείτε πως ψήθηκε, βυθίστε ενα ξυλάκι για σουβλάκι. Πρέπει να βγαίνει καθαρό.Προσοχή, μην "αρπάξει"
  12. Αφού ψηθεί και κρυώσει λίγο, την αναποδογυρίζετε σε πιατελα, βγάζετε τη λαδόκολλα
  13. Μπήξτε το τυχερό νόμισμα,τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, στη πίσω πλευρά της πίτας
  14. Γυρίστε τη βασιλόπιτα στην μπροστινή πλευρά και πασπαλίστε με κοσκινισμένη άχνη
  15. Μπορείτε να σχεδιάσετε το νέο έτος με γλάσο σοκολάτας (λιωμένη σοκολάτα ανακατεμένη με βούτυρο & ζαχαρη) ή ξύσμα πορτοκάλι. Πρωτότυπη ιδέα, με ρόδι
  16. Μπορείτε τριγύρω, στη διάμετρο της πίτας, να την δέσετε με μια κόκκινη κορδέλα

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μαργαρίνη καλύτερα να μην είναι λιωμένη. Μην ανοίγετε το φούρνο το πρώτο μισάωρο. Προσέξτε να μην σας ξεφουσκώσουν κρόκοι και μαρέγκα στο ανακάτεμα.
Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

Βασιλόπιτα με καρύδια Βασιλόπιτα με καρύδια
5
       
       
(6)
Πολίτικη βασιλόπιτα Πολίτικη βασιλόπιτα
4.8667
       
       
(15)
Βασιλόπιτα δεντράκι Βασιλόπιτα δεντράκι
4
       
       
(1)
Βασιλόπιτα Λέσβου Βασιλόπιτα Λέσβου
5
       
       
(2)

    80 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoe, 9-12-07  
    Πολύ καλή συνταγή! Μάλλον είναι η γεύση που ήθελα να φτιάξω χρόνια αλλά δεν είχα την εκτέλεση.Έφτιαχνα αυτή που είναι σαν τσουρέκι ή σαν απλό κέικ.Θα την φτιάξω σίγουρα και οι εντυπώσεις μετά την πρωτοχρονιά.Ευχαριστώ προκαταβολικά!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-12-07  
    Είναι πολύ γευστική! Δε θα το μετανιώσεις! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από zoe, 19-12-07  
    Τη συνταγή αυτή τη βρήκα και στο site της Βέφας. Καλό θα 'ναι να αναφέρουμε τις πηγές μας. Δεν είναι ντροπή. Όλοι από κάπου μπορεί να τα δανειζόμαστε. Αρκεί να το λέμε...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-12-07  
    Δεν τη βρηκα στη Βεφα. Απο την κολλητη μου ειναι! Για ονομα πια με τις πηγες που τις βρισκουμε, εχει καταντησει γελοιο!
    #
    Σχόλιο από zoe, 22-12-07  
    Το πορτοκάλι είναι λίγο που γράφεις.Χρειάζεται 1 κούπα τουλαχιστον.Όταν ασκούμε κριτική πρέπει να μάθουμε και να τη δεχόμαστε! Γιατί τόση ένταση χωρίς λόγο;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 23-12-07  
    Αν σου αρεσει το πορτοκαλι μπορεις να βαλεις περισσοτερο.Ετσι κανω κι εγω. Οχι δεν υπαρχει προβλημα με την κριτικη αλλα zoe εσυ βρηκες τη συνταγη στη Βεφα και μου λες να αναφερω την προελευση. Εγω την πηρα απο φιλη και δεν την ειχα δει στη Βεφα..Ετσι καποιες φορες δημιουργουνται παρεξηγησεις χωρις λογο!
    #
    Σχόλιο από zoe, 2-1-08  
    Δε δικαίωσε τις προσδοκίες μου.Μια από τα ίδια.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-1-08  
    Λυπαμαι που δε σου αρεσε! Παραξενευτηκα ομως. Εμενα μου αρεσει πολυ! Τι ακριβως ζητας που δεν το βρισκεις?
    #
    Σχόλιο από zoe, 3-1-08  
    Δεν ήταν πολύ αφράτη και η σοκολάτα την πικρισε πολύ. Περίμενα να είναι σαν χριστουγεννάτικο κέικ ζαχαροπλαστείου .
    #
    Σχόλιο από kitchen mate, 12-12-08  
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 30-12-08  
    Αυτή τη βασιλόπιτα φτιάχνω τα τελευταία χρόνια είναι θεική. Την είχα δει σε μια εκπομπή στην τηλεόραση. Αντί για χυμό από 1 πορτοκάλι στη δική μου βάζω 1 κούπα,και αντί για φουντούκια βάζω καρύδια,καμιά φορά αντικαθιστώ τις ψηφίδες με κομμάτια κουβερτούρας,επίσης μπορείτε να βάλετε σταφίδες ή κόντιτα (ψιλοκομμένα φρουί γλασέ). Για τη διακόσμηση αλοίφω γύρω γύρω με μαρμελάδα πορτοκάλι και πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ, πάνω πασπαλίζω άχνη ζάχαρη και σχηματίζω το έτος με σοκολάτα ή βάζω γλάσο άχνης ζάχαρης. Είναι καταπληκτική!!! Μπράβο Πεταλουδίτσα που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγούλα:-)Καλή Χρονιά!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 31-12-08  
    καλη χρονια κ σε σενα και σε ολους!
    #
    Σχόλιο από koketta, 1-1-09  
    polu oraia n suntagn sou, thank you for sharing.
    #
    Σχόλιο από giannak, 2-1-09  
    Καλή χρονιά, "πεταλουδίτσα" η συνταγή σου πετάει. Πάρα πολύ καλή, έφτιαξα δύο, τη μία με άχνη και την άλλη την σκέπασα όλη με γλάσσο. Απλά καταπληκτική και εύκολη.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-1-09  
    να σαι καλα giannak!Καλη χρονια και σε σενα
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 9-1-09  
    Πάρα πολύ καλή!Συγχαρητήρια πεταλουδίτσα!Αν και καθυστερήμένα λόγω του τρεξίματος των ημερών... Επίσης πρόσθεσα λίγο κονιάκ και το έτος το σχημάτισα με κάποια φουντούκια που είχα κρατήσει,τα οποία τα βούτηξα μέσα σε λιωμένη σοκολάτα για να κολλάνε στην πίτα!Σχεδίασα και με ρόδι!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 7-12-09  
    Πεταλουδιτσα δεν εχω λογια.Συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!Απο ολους μας!!!Την εφτιαξα ακριβως οπως παραθετεις τη συνταγη μονο που πειραξα λιγο τις αναλογιες εβαλα και γω 1 κουπα χυμο φρεσκο και το ξυσμα 3 πορτοκαλιων καθως και παραπανω φουντουκι και ψηφιδες σοκολατας!!!Αντι για μαργαρινη εβαλα αγελάδινο βουτυρο και η γευση απογειωθηκε!!!Εκανα προβα τζενεραλε για την Πρωτοχρονια και φυσικα αυτη η βασιλοπιτα θα εχει την τιμητικη της!!!Καλες γιορτες να εχουμε καλη Πρωτοχρονια και παντα γλυκαμενη σαν την υπεροχη βασιλοπιτα!!!
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 21-12-09  
    Μήπως μπορείς να μου πεις πεταλουδίτσα μου, σε τι νο ταψάκι πρέπει να ψηθεί η πίτα? λέω να την κάνω για πρωτοχρονιά
    σ'ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από roulaan, 26-12-09  
    ΅Εχω και εγω την ιδια απορια.Πες μας σε παρακαλω σε τι ταψακι αναλογουν αυτες οι δοσολογιες γιατι εγω φτιαχνω μεγαλη παντα.Ας πουμε για το μεγαλο ταψι του φουρνου, διπλασιαζουμε τη δοση?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 27-12-09  
    Κορίτσια εγώ την ψήνω σε ταψί στρογγυλό 30 εκ. και γίνεται τέλεια!! Τώρα Ρούλα μου για το μεγάλο ταψί της κουζίνας φαντάζομαι θα χρειαστεί διπλή δόση.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    64 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoe, 9-12-07  
    Πολύ καλή συνταγή! Μάλλον είναι η γεύση που ήθελα να φτιάξω χρόνια αλλά δεν είχα την εκτέλεση.Έφτιαχνα αυτή που είναι σαν τσουρέκι ή σαν απλό κέικ.Θα την φτιάξω σίγουρα και οι εντυπώσεις μετά την πρωτοχρονιά.Ευχαριστώ προκαταβολικά!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-12-07  
    Είναι πολύ γευστική! Δε θα το μετανιώσεις! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από zoe, 19-12-07  
    Τη συνταγή αυτή τη βρήκα και στο site της Βέφας. Καλό θα 'ναι να αναφέρουμε τις πηγές μας. Δεν είναι ντροπή. Όλοι από κάπου μπορεί να τα δανειζόμαστε. Αρκεί να το λέμε...
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-12-07  
    Δεν τη βρηκα στη Βεφα. Απο την κολλητη μου ειναι! Για ονομα πια με τις πηγες που τις βρισκουμε, εχει καταντησει γελοιο!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 23-12-07  
    Αν σου αρεσει το πορτοκαλι μπορεις να βαλεις περισσοτερο.Ετσι κανω κι εγω. Οχι δεν υπαρχει προβλημα με την κριτικη αλλα zoe εσυ βρηκες τη συνταγη στη Βεφα και μου λες να αναφερω την προελευση. Εγω την πηρα απο φιλη και δεν την ειχα δει στη Βεφα..Ετσι καποιες φορες δημιουργουνται παρεξηγησεις χωρις λογο!
    #
    Σχόλιο από zoe, 2-1-08  
    Δε δικαίωσε τις προσδοκίες μου.Μια από τα ίδια.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-1-08  
    Λυπαμαι που δε σου αρεσε! Παραξενευτηκα ομως. Εμενα μου αρεσει πολυ! Τι ακριβως ζητας που δεν το βρισκεις?
    #
    Σχόλιο από zoe, 3-1-08  
    Δεν ήταν πολύ αφράτη και η σοκολάτα την πικρισε πολύ. Περίμενα να είναι σαν χριστουγεννάτικο κέικ ζαχαροπλαστείου .
    #
    Σχόλιο από kitchen mate, 12-12-08  
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 31-12-08  
    καλη χρονια κ σε σενα και σε ολους!
    #
    Σχόλιο από koketta, 1-1-09  
    polu oraia n suntagn sou, thank you for sharing.
    #
    Σχόλιο από giannak, 2-1-09  
    Καλή χρονιά, "πεταλουδίτσα" η συνταγή σου πετάει. Πάρα πολύ καλή, έφτιαξα δύο, τη μία με άχνη και την άλλη την σκέπασα όλη με γλάσσο. Απλά καταπληκτική και εύκολη.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-1-09  
    να σαι καλα giannak!Καλη χρονια και σε σενα
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 9-1-09  
    Πάρα πολύ καλή!Συγχαρητήρια πεταλουδίτσα!Αν και καθυστερήμένα λόγω του τρεξίματος των ημερών... Επίσης πρόσθεσα λίγο κονιάκ και το έτος το σχημάτισα με κάποια φουντούκια που είχα κρατήσει,τα οποία τα βούτηξα μέσα σε λιωμένη σοκολάτα για να κολλάνε στην πίτα!Σχεδίασα και με ρόδι!
    #
    Σχόλιο από jovanita, 29-12-09  
    σε ευχαριστω παρα πολυ! θα σας πω μολις την κανω αν μας αρεσε! καλη χρονια σε ολους!
    #
    Σχόλιο από jovanita, 29-12-09  
    την εκανα!!! ειναι τελεια! υπεροχη! ευχαριστω παρα πολυ!!!
    #
    Σχόλιο από nasia.., 30-12-09  
    καλημέρα και χρόνια πολλά! μόλις τελείωσα με τις βασιλόπιτες επιτέλους!:-)) δοκίμασα 2 συνταγές μια αυτήν και μια "τσουρεκοειδές¨! η βασιλόπιτά σου πεταλουδίτσα έγινε πολύ νόστιμη αλλά μου έκατσε στην μέση, τί μπορεί να φταίει?δεν άνοιξα τον φούρνο καθόλου και στο τέλος που άνοιξα για να δοκιμάσω με το ξυλάκι να δω αν είναι έτοιμες(τις μοίρασα σε 2 μικρά ταψάκια) μου έκατσαν ενω το ξυλάκι βγήκε στεγνό!δεν ξέρω τι έκανα λάθος αλλα σκέφτομαι να τις αναποδογυρίσω και να τις διακοσμήσω για να μην φαίνονται άσχημα!παντως όπως και νάχει είναι πολύ ωραία συνταγουλα!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 31-12-09  
    την έφτιαξα χθες βράδυ, αλλά έκανε 1 ώρα και 45 λεπτά για να ψηθεί και έβαλα αλουμινόχαρτο από πάνω γιατί θα μου άρπαζε.Το βράδυ που θα δοκιμάσω θα έρθω με τα πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από Suesse, 1-1-10  
    Καλή χρονιά! Υπέροχη βασιλόπιτα. Και του χρόνου με υγεία να την ξαναφτιάξουμε!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 1-1-10  
    Πολύ νόστιμη και γευστική βασιλόπιτα !!!Εύχαριστούμε!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 21-12-09  
    Μήπως μπορείς να μου πεις πεταλουδίτσα μου, σε τι νο ταψάκι πρέπει να ψηθεί η πίτα? λέω να την κάνω για πρωτοχρονιά
    σ'ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από roulaan, 26-12-09  
    ΅Εχω και εγω την ιδια απορια.Πες μας σε παρακαλω σε τι ταψακι αναλογουν αυτες οι δοσολογιες γιατι εγω φτιαχνω μεγαλη παντα.Ας πουμε για το μεγαλο ταψι του φουρνου, διπλασιαζουμε τη δοση?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 27-12-09  
    Κορίτσια εγώ την ψήνω σε ταψί στρογγυλό 30 εκ. και γίνεται τέλεια!! Τώρα Ρούλα μου για το μεγάλο ταψί της κουζίνας φαντάζομαι θα χρειαστεί διπλή δόση.
    #
    Σχόλιο από jovanita, 28-12-09  
    καλησπερα!! λεω να την φτιαξω αυριο και εχω μια απορια,... οι ψηφίδες κουβερτούρας ειναι ηκουβερτουρα σε σταγονες?? http://www.jotis.gr/products_details.asp?p=29&id=34&cat=16
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 29-12-09  
    Καλημερα jovanita!!!Ναι οι ψηφιδες κουβερτουρας ειναι οι σταγονες κουβερτουρας γνωστης μαρκας στο μπλε σακουλακι!!!Υπαρχουν βεβαια κουβερτουρες πολλων εταιριων εσυ επιλεγεις ποια θα χρησιμοποιησεις!!!Καλη επιτυχια και καλη χρονια!!!
    #
    Σχόλιο από SUMMER, 30-12-09  
    Χρονια πολλά σε όλους. νομίζω πως θα είναι μια πολύ νόστιμη βασιλοπιτα... Έχω μια ερώτηση όταν λές κούπα? την κουπα την κόκκινη του καφε...? Θέλω να την κάνω άυριο το πρωί, άν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει.
    #
    Σχόλιο από nasia.., 30-12-09  
    summer εγω μέτρησα τα υλικά μου με την ίδια κούπα σε μέγεθος σχεδόν ίδιο με τη γνωστή κούπα του νες καφε την κόκκινη αν αυτήν ενοείς!!καλή χρονιά σε όλους!
    #
    Σχόλιο από Σίντυ30, 3-1-10  
    Καλή χρονιά!!!!!! Πολύυυυυυυ ωραία η βασιλόπιτα, δεν αφήσαμε ψίχουλο! Αντί φουντούκια έβαλα μισά καρύδια και μισά αμύγδαλα! Το μόνο που με στεναχώρησε λίγο ήταν ότι μου φούσκωσε αρκετά στη μέση με αποτέλεσμα όταν την αναποδογύρισα, μετά από λίγο (από το βάρος) μου σκίστηκε στη μέση. Δεν άνοιξα το φούρνο(παρά μόνο για να καλύψω με αλουμινόχαρτο μετά τη 1 ώρα) και δεν ξέρω γιατί δεν φούσκωσε ομοιόμορφα?
    #
    Σχόλιο από eleni1983, 24-12-10  
    Καλημέρα!!
    Επέλεξα να φτιάξω τη συγκεκριμένη Βασιλόπιτα φέτος!!
    Μπορώ να αντικαταστήσω την μαργαρίνη με βούτυρο adoro?
    Γιατι είχα αποφασίσει να φτιάξω του Παρλιάρου αλλα επειδή οι απόψεις διίστανται λέω μην το ρισκάρω γιατί θα την πάω σε ρεβεγιόν και αγόρασα ήδη το βούτυρο!!
    #
    Σχόλιο από Ariadnaki12, 27-12-11  
    Επειδή τώρα ξεκίνησα να μαγειρευω θέλω να κάνω μια ερωτηση:
    Αυτό το γλασο που μπαίνει απο πάνω
    Μπορείτε να μου πείτε πως φτιάχνεται;
    #
    Σχόλιο από eleni1983, 6-12-12  
    Γεια σας κ καλές γιορτές.
    Με τη φαριναπ και το baking powder δεν φουσκώνει πολύ η βασιλόπιτα? Θελω να τη φτιάξω φετος
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-12-13  
    Είναι για 30αρι ταψακι!!!!!!!!!!!!!!!Αλλιως διπλή δόση!

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από zoe, 22-12-07  
    Το πορτοκάλι είναι λίγο που γράφεις.Χρειάζεται 1 κούπα τουλαχιστον.Όταν ασκούμε κριτική πρέπει να μάθουμε και να τη δεχόμαστε! Γιατί τόση ένταση χωρίς λόγο;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 30-12-08  
    Αυτή τη βασιλόπιτα φτιάχνω τα τελευταία χρόνια είναι θεική. Την είχα δει σε μια εκπομπή στην τηλεόραση. Αντί για χυμό από 1 πορτοκάλι στη δική μου βάζω 1 κούπα,και αντί για φουντούκια βάζω καρύδια,καμιά φορά αντικαθιστώ τις ψηφίδες με κομμάτια κουβερτούρας,επίσης μπορείτε να βάλετε σταφίδες ή κόντιτα (ψιλοκομμένα φρουί γλασέ). Για τη διακόσμηση αλοίφω γύρω γύρω με μαρμελάδα πορτοκάλι και πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ, πάνω πασπαλίζω άχνη ζάχαρη και σχηματίζω το έτος με σοκολάτα ή βάζω γλάσο άχνης ζάχαρης. Είναι καταπληκτική!!! Μπράβο Πεταλουδίτσα που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγούλα:-)Καλή Χρονιά!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 7-12-09  
    Πεταλουδιτσα δεν εχω λογια.Συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!Απο ολους μας!!!Την εφτιαξα ακριβως οπως παραθετεις τη συνταγη μονο που πειραξα λιγο τις αναλογιες εβαλα και γω 1 κουπα χυμο φρεσκο και το ξυσμα 3 πορτοκαλιων καθως και παραπανω φουντουκι και ψηφιδες σοκολατας!!!Αντι για μαργαρινη εβαλα αγελάδινο βουτυρο και η γευση απογειωθηκε!!!Εκανα προβα τζενεραλε για την Πρωτοχρονια και φυσικα αυτη η βασιλοπιτα θα εχει την τιμητικη της!!!Καλες γιορτες να εχουμε καλη Πρωτοχρονια και παντα γλυκαμενη σαν την υπεροχη βασιλοπιτα!!!
    #
    Σχόλιο από fragkar, 2-1-14  
    Μια πραγματικά εξαιρετική συνταγή! Την έφτιαξα με δυο μικρές παραλλαγές για την Βασιλόπιτα του 2014. Η Βασιλόπιτα έγινε άψογη! Ισως η καλύτερη Βασιλόπιτα που έχω δοκιμάσει, αντί για μαργαρίνη που την αποφεύγω έβαλα βούτυρο αγελάδας και πρόσθεσα κι ενα φλυτζάνι του καφέ Κονιάκ που θεωρώ πως ενισχύει πάντα την γεύση. Ρώτησα τον πατέρα μου που ήταν Αρχιμάγειρας στα Κρουαζιερόπλοια για την πιθανή προέλευσή της. Την συνταγή την ήξερε από παλιά και μάλιστα την βρήκε στις συνταγές του. Ετσι σχετικά με την πατρότητα μπορούμε να πούμε πως είναι άγνωστη αν και ο πατέρας μου μου είπε πως του θυμίζει Σοφία Σκούρα. Την αγάπησα ακόμη περισσότερο γιατί μου έπεσε και το φλουρί.Ευχαριστώ που την μοιράστηκες μαζί μας. Καλή Χρονιά σε όλους!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    toyrtes
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της angelabuda
    Κεικ - Muffins
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της milko
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της elenaste29
    VICKY  ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της jvickyj
    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ/ΠΑΣΧΑ
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της SOFITSA