Βασιλόπιτα αφράτη με γλάσο λεμόνι
Μετά από πολλές δοκιμές, συνδυάστηκαν διαφορετικές συνταγές βασιλόπιτας για το τέλειο αποτέλεσμα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλάσο χρειάζετε για να συγκρατήσει η πίτα τα υγρά της. Φτιάχνετε την πίτα 30 Δεκεμβρίου- είναι από τα κέικ που με τον καιρό γίνονται καλύτερα!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
-
2
Σε ένα άλλο μπολ κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα.
-
3
Σε ένα τρίτο μπολ κτυπάτε ελαφρά με πιρούνι το γάλα, τα κροκάδια, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ενώνετε το μείγμα με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης-βανίλιας σε χαμηλή ταχύτητα.
-
4
Συνεχίζοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα και το αφήνετε να κτυπηθεί μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
-
5
Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μέχλεπι, το ΒΡ και τα καρύδια και τα προσθέτετε στο μίξερ σε μικρές δόσεις με ένα κουτάλι, συνεχίζοντας να κτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
-
6
Αφού το μείγμα ομοιογενοποιηθεί το αδειάζετε σε ταψί 26 εκ. με λαδόχαρτο ή στη στρογγυλή φόρμα της Taper Ware.
-
7
Ψηνετε στους 180C για 50΄-60΄.
-
8
Ετοιμάζετε το γλάσο, που πρέπει να έχει πολύ πηκτή υφή, προσθέτοντας στην άχνη όσο χυμό λεμόνι χρειαστεί (περίπου ένα λεμόνι).
-
9
Αφού κρυώσει η πιτα, περιχύνετε με το γλάσο και το αφήνετε να τρέξει ανομοιόμορφα για να καλύψει την πίτα.
-
10
Στολίζετε την πίτα, ενεργοποιώντας τη φαντασία και το γούστο σας...
Σχόλια (7)