Βασιλόπιτα απλή και νόστιμη

Μαγειρεύτηκε 4 φορές
ChristinaMer
ChristinaMer @cook_8489327

Μια εκπληκτική συνταγή για βασιλόπιτα, η οποία είναι μια εύκολη λύση που αρέσει στα περισσότερα γούστα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περίπτωση που η πίτα μυρίζει έντονα αυγό προσθεστε 1-2 βανίλιες παραπάνω ή λίγο ακόμη ξύσμα λεμονιού. Ακόμη, μπορείτε να καβουρδίσετε το αμύγδαλο για να θρυματίζεται πιο εύκολα. Και τέλος, σα δική σας επιλογή θέλωντας να προσθέσετε τη δική σας νότα ή ένα αγαπημένο σας υλικό, μπορείτε να βάλετε (μετά τη τρίτη οδηγία) ό,τι επιπλέον υλικό θέλετε, οπως για παράδειγμα σταφίδες ποτισμένες σε κονιάκ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

44 Minutes
10-12 άτομα
  1. 1 φλυτζάνι γάλα
  2. 3 φλυτζάνια αλεύρι
  3. 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  4. 1 φλυτζάνι τριμμένο άσπρο αμύγδαλο
  5. 1 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο
  6. 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  7. 4 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  8. 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά, χτυπάμε δυνατά στο μίξερ το σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.

  2. 2

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα το χλιαρό γάλα, με το αμύγδαλο.

  3. 3

    Αργότερα, βάζουμε λιγο-λίγο το αλεύρι, το οποίο θα είναι ήδη αναμειγμένο με την μπέικιν.

  4. 4

    Τέλος, αφού έχουμε βουτυρώσει τη φόρμα μας, βάζουμε σε αυτή το μειγμα, το οποίο θα ψηθεί για περίπου 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC. Καλή επιτυχία!!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (4)

Σχόλια (12)

Elen.Z.
Elen.Z. @Elen_Z
Καλησπέρα! Φαίνεται εκπλητική συνταγή. Έχω μόνο μία ερώτηση: Τι είδους αλεύρι να χρησιμοποιήσω; Για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του;

Από

ChristinaMer
ChristinaMer @cook_8489327
στις