Βασιλόπιτα απλή και νόστιμη
Μια εκπληκτική συνταγή για βασιλόπιτα, η οποία είναι μια εύκολη λύση που αρέσει στα περισσότερα γούστα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε περίπτωση που η πίτα μυρίζει έντονα αυγό προσθεστε 1-2 βανίλιες παραπάνω ή λίγο ακόμη ξύσμα λεμονιού. Ακόμη, μπορείτε να καβουρδίσετε το αμύγδαλο για να θρυματίζεται πιο εύκολα. Και τέλος, σα δική σας επιλογή θέλωντας να προσθέσετε τη δική σας νότα ή ένα αγαπημένο σας υλικό, μπορείτε να βάλετε (μετά τη τρίτη οδηγία) ό,τι επιπλέον υλικό θέλετε, οπως για παράδειγμα σταφίδες ποτισμένες σε κονιάκ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά, χτυπάμε δυνατά στο μίξερ το σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
-
2
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα το χλιαρό γάλα, με το αμύγδαλο.
-
3
Αργότερα, βάζουμε λιγο-λίγο το αλεύρι, το οποίο θα είναι ήδη αναμειγμένο με την μπέικιν.
-
4
Τέλος, αφού έχουμε βουτυρώσει τη φόρμα μας, βάζουμε σε αυτή το μειγμα, το οποίο θα ψηθεί για περίπου 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC. Καλή επιτυχία!!!!
Σχόλια (12)