Βασιλόπιτα δεντράκι
Μια βασιλοπιτα σε σχημα χριστουγεννιατικο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μεγαλο ρολο στα τσουρεκια παιζει το να εχουμε ολα τα υλικα ζεστα.Καλη επιτυχια, αν τη δοκιμασετε πειτε μου...
Υλικά
-
1 κυβακι μαγια νωπη
-
1/3 κουπας γαλα
-
2 αβγα
-
1/4 κουπας βουτυρο λιωμενο ζεστο
-
1/3 κουπας ζαχαρη
-
1/2 κουταλακι αλατι
-
μαχλεπι, κακουλε
-
σταγονες κουβερτουρα σε
-
οσο αλευρι σηκωσει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλυουμε τη μαγια στο χλιαρο γαλα κι αφηνουμε να φουσκωσει
-
2
Κατιπιν ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα και το αλευρι λιγο λιγο
-
3
Ζυμωνουμε και αφηνουμε να φουσκωσει
-
4
Ανοιγουμε ενα μακροστενο φυλλο, βαζουμε μεσα τη σοκολατα διασπαρτα και τυλιγουμε σε ρολο
-
5
Κοβουμε 11 ισα κομματια και σχηματιζουμε στο ταψι ενα δεντρακι, 1 κομματι για κορυφη, 2 απο κατω, 3 μετα και 4 κομματια. Το τελευταιο το βαζουμε απο κατω για βαση
-
6
Αφηνουμε να φουσκωσει και ψηνουμε στις αντιστασεις περιπου 20 λεπτα στους 175 βαθμους, αναλογα το φουρνο
Σχόλια (6)