Βασιλόπιτα, η τυχερή
Μια βασιλόπιτα κέικ με καρύδια από τον Ηλία Μαμαλάκη. Πολύ νόστιμη και εύκολη!
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
-
260 γρ. ζάχαρη άχνη
-
3 αυγά
-
100 γρ. φρέσκο γάλα
-
25 γρ. κονιάκ
-
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
-
25 γρ. μαχλέπι καλά κοπανισμένο
-
1 βανίλια
-
750 γρ. αλεύρι
-
1 φακελάκι (περίπου 20 γρ.) bakin powder
-
60 γρ. καρυδόψιχα μέτρια κομμένη στο multi
-
καθαρισμένα ρόδια για τη διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο (το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
2
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ και το αδειάζουμε στο μίξερ.
-
3
Εξακολουθούμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι και τη βανίλια. Αφήνουμε το μίξερ να συνεχίσει να δουλεύει.
-
4
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας το αλεύρι με το bakin και την καρυδόψιχα.
-
5
Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια αρκετά παχύρρευστη ζύμη.
-
6
Σταματάμε το μίξερ.
-
7
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί Νο 40. Το ισιώνουμε καλά με μια σπάτουλα να απλωθεί παντού ισόπαχα.
-
8
Ψήνουνε την πίτα στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
-
9
Τη βγάζουμε από το ταψί αφού κρυώσει καλά και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
-
10
Διακοσμούμε βάζοντας κερασάκια στο κέντρο της βασιλόπιτας.
-
11
Αν θέλουμε να γράψουμε κάτι (π.χ τη χρονιά) παίρνουμε κανέλα και "γράφουμε" με τα ακροδάχτυλα μας πάνω από την άχνη ζάχαρη.
-
12
Τέλος τοποθετούμε σπόρους ροδιού γύρω-γύρω στην πιατέλα.
Σχόλια (10)