Βασιλόπιτα κέικ κλασική
Δοκίμασα πολλές συνταγές και κατέληξα σε αυτή. Κλασική, νόστιμη και αφράτη...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφού ψηθεί και την ξεφορμάρουμε, την γυρνάμε ανάποδα και βάζουμε το φλουρί σε ένα σημείο από κάτω. Μετά τη διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με το μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και το κανελογαρύφαλλο.
-
4
Ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι και την πορτοκαλάδα χτυπώντας ελαφρά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
-
5
Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ, προσθέτουμε τα καρύδια τριμμένα και ανακατεύουμε και αυτά απαλά με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
-
6
Βάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 25 cm στο οποίο έχουμε από πριν βάλει λαδόκολλα για να ξεφορμάρουμε εύκολα τη βασιλόπιτα όταν θα είναι έτοιμη.
-
7
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω-κάτω αντιστάσεις για μία ώρα περίπου.
Σχόλια (6)