Βασιλόπιτα Κρουασάν

Μαγειρεύτηκε 121 φορές
MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
Zoopigi

Είναι μια βασιλόπιτα με τέλεια εμφάνιση!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κας Βέφας για Χριστουγεννιάτικα γλυκά!!Ευχαριστούμε την Sitronella για τις φωτογραφίες βήμα βήμα (στις φωτογραφίες, στο τέλος έχει προστεθεί και σοκολάτα στη γέμιση) )

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 Minutes
  1. 3 1/2 κούπες αλεύρι
  2. 2 κουταλιές μαγιά ξηρή
  3. 1/3 της κούπας ζάχαρη
  4. 1 κουταλάκι αλάτι
  5. 1 κούπα γάλα χλιαρό
  6. 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  7. 1/2 κουπα ζάχαρη
  8. 1 κουταλιά κανέλα
  9. 1/2 κουπα κερασάκια γλασέ κομμένα
  10. 1/2 κουπα καρύδια χοντροκομένα
  11. 1/3 κούπας βούτυρο μαλακό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.

  2. 2

    Ανοιξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, το ένα αυγό και το κροκάδι από το δεύτερο αυγό.

  3. 3

    Ζυμώνετε βάζοντας λίγο λίγο το αλεύρι από τα πλαϊνά

  4. 4

    Μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή.

  5. 5

    Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί 5'

  6. 6

    Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κερασάκια και τα καρύδια. Αφήστε τα στην άκρη.

  7. 7

    Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη.

  8. 8

    Ανοίξτε κάθε μέρος σε χοντρό φύλλο με διαμετρο 30 εκ.

  9. 9

    Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Απλώστε στην επιφάνεια του το μισό μαλακό βούτυρο και πασπαλίστε με το μισό μείγμα των καρυδιών.

  10. 10

    Τοποθετήστε τώρα το δεύτερο φύλλο, απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μιγμα καρυδιών.

  11. 11

    Τοποθετήστε μετά το τρίτο φύλλο και βάλτε στο κέντρο του ένα μικρό πιατάκι διαμέτρου 5 εκ. (στη φωτογραφία είναι ένα κουπ πατ με αντίστοιχη διάμετρο)

  12. 12

    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε ξεκινώντας από το πιατάκι προς την περιφέρεια 16 κομμάτια.

  13. 13

    Αφαιρέστε το πιατάκι.

  14. 14

    Στρίψτε κάθε κομμάτι στριφογυρίζοντας το 3 φορές σε σπιράλ.

  15. 15

    Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει 15-40 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να διπλασιαστεί σε όγκο.

  16. 16

    Χτυπήστε ελαφριά το ασπράδι με ένα κουταλάκι ζάχαρη και αλείψτε την επιφάνεια της πίττας.

  17. 17

    Ψήστε σε 180 για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει στολίστε την με κερασάκια γλυκά στο κέντρο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (121)

Σχόλια (289)

ΑΝΘΟΣ
ΑΝΘΟΣ @cook_23363054
Από τις καλύτερες συνταγές . Αυτή τη βασιλόπιτα έφτιαχνα όσο ήταν μικρά τα παιδιά. Τώρα, ως κεηκ.Δε μένει ψίχουλο. Εκπληκτική !!!!***

Από

MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
στις
Zoopigi

Κορυφαία αναζήτηση σε