Βασιλόπιτα Κρουασάν

Bαθμολογία: 4.8848
       
 
191 ψήφοι
MIKAELLA, 16.12.08

Περιγραφή

Είναι μια βασιλόπιτα με τέλεια εμφάνιση!!!

Βασιλόπιτα Κρουασάν

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 1/2 κούπες αλευρι
  • 2 κουταλιές μαγιά ξηρή
  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλιές βούτηρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1/2 κουπα κερασάκια γλασέ κομμένα
  • 1/2 κουπα καρύδια χοντροκομένα
  • 1/3 κούπας βούτηρο μαλακό
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Οι χορηγοί προτείνουν: Το Χωριό της Μινέρβα
Κόστος:
(7 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(7 ψήφοι)
Προετοιμασία: 64' (7 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 32' (7 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε ένα μεγάλο μπώλ ανακατέψτε το αλευρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Βήμα 2
2) Ανοιξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα το χλιαρό γάλα, το βούτηρο, το ένα αυγό και το κροκάδι από το δεύτερο αυγό.
Βήμα 3
3) Ζυμώνετε βάζοντας λίγο λίγο το αλευρι από τα πλαϊνά
Βήμα 4
4) μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή.
Βήμα 5
5) Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί 5'
Βήμα 6
6) Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κερασάκια και τα καρύδια. Αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 7
7) Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ισα μέρη.
Βήμα 8
8) Ανοίξτε κάθε μέρος σε χοντρό φύλλο με διαμετρο 30 εκ.
Βήμα 9
9) Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Απλώστε στην επιφάνεια του το μισό μαλακό βούτηρο και πασπαλίστε με το μισό μίγμα των καρυδιών.
Βήμα 10
10)
Τοποθετήστε τώρα το δεύτερο φύλλο, απλώστε το υπόλοιπο βούτηρο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μιγμα καρυδιών.
Βήμα 11
11)
Τοποθετήστε μετά το τρίτο φύλλο και βάλτε στο κέντρο του ένα μικρό πιατάκι διαμέτρου 5 εκ. (στη φωτογραφία είναι ένα κουπ πατ με αντίστοιχη διάμετρο)
Βήμα 12
12) Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε ξεκινώντας απο το πιατάκι προς την περιφέρεια 16 κομμάτια.
Βήμα 13
13) Αφαιρέστε το πιατάκι.
Βήμα 14
14) Στρίψτε κάθε κομμάτι στριφογυρίζοντας το 3 φορές σε σπιράλ.
Βήμα 15
15) Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει 15-40 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 16
16)
Χτυπήστε ελαφριά το ασπράδι με ένα κουταλάκι ζάχαρη και αλείψτε την επιφάνεια της πίττας.
Βήμα 17
17)
Ψήστε σε 180 για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει στολίστε την με κερασάκια γλυκά στο κέντρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο το βιβλίο της κας Βέφας για Χριστουγεννιάτικα γλυκά!!

Ευχαριστούμε την Sitronella για τις φωτογραφίες βήμα βήμα (στις φωτογραφίες, στο τέλος έχει προστεθεί και σοκολάτα στη γέμιση :) )

Σχετικές συνταγές

    290 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από theiaeleni, 19-12-08  
    Σου δίνω 5 πηρουνακια γιατι ενθουσιαστηκα.με την πρωτη ευκαιρια θα την φτιαξω...εκπληκτικη εικονα...ευχαριστουμε...
    #
    Σχόλιο από dimikl, 19-12-08  
    Μikaella, δεν κατάλαβα κάτι:πως ακριβώς κόβεις τα κομμάτια; σε μερίδες ας πούμε και τα τρία φύλλα μαζί μέχρι τον πάτο;Δε θα σκορπίσουν τα καρύδια;Πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη.Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από ada, 20-12-08  
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 20-12-08  
    Eίναι καταπληκτική την κάνω εδω και 3 χρόνια!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 21-12-08  
    Την εχω κανει κι εγω, ειναι τελεια.
    Ναι το κοβεις ως κατω και οχι δεν σκορπιζουν τα καρυδια . Φαινετε δυσκολο αλλα δεν ειναι. Καλη επιτυχια !
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 21-12-08  
    Πολυ ωραια η συνταγη σου.Μπορεις ακομα αν θες να την σχεδιασεις απο πανω.Εγω στιβο ενα λεμονι σε ενα μπολακι,ριχνω και αχνη ζαχαρη και σχεδειαζω απο πανω.
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 22-12-08  
    Xαίρομαι που σας άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από ταξιαρχουλα, 26-12-08  
    φαινεται πολυ ωραια αλλα το φλουρι που το βαζουμε?
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 29-12-08  
    Πρίν στρίψεις τα κομμάτια σε σπιράλ τοποθέτησε και το φλουρί σε κάποιο κομμάτι.
    #
    Σχόλιο από butterfly_lilly, 30-12-08  
    ερώτηση τα κερασάκια γλασσέ αν δεν μας αρέσουν πειράζει να μην τα βάλουμε?
    #
    Σχόλιο από sofoulitsa, 30-12-08  
    xronia polla! epeidi tha to ftiaksw exw erwtisi..ti alebri na balw?
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 30-12-08  
    Μπράβο!! Γευστικά και εμφανισιακά άψογη. Αντί για κερασάκια έβαλα κουβερτούρα ξυσμένη.
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 31-12-08  
    Εγώ δεν έβαλα κερασάκια, αλλά κουβερτούρα. Ήταν όμως άγλυκη.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 31-12-08  
    Ρέθυμνο, τι σύμπτωση!!Χτες την έκανα δοκιμαστικά και αντί κερασάκια έβαλα κουβερτούρα χοντροκομμένη.
    giotasamos, σε αντίθεση με σένα,εμένα μου βγήκε γλυκιά.Ίσως έπρεπε να βάλεις περισσότερη ζάχαρη.Εγώ το προτιμώ με λιγότερη.Γούστα είναι αυτά.
    Βέβαια, όπως είχα υποψιαστεί από την αρχή,καθώς έστριβα τα κομμάτια σε σπυράλ,έπεφτε η γέμιση.Το πρόβλημα όμως δεν ήταν αυτό.Στο ψήσιμο,μου πήρε πολύ περισσότερη ώρα απ'αυτήν που λέει η συνταγή. 3 φορές την κοίταξα καθώς ψηνόταν και ήταν άψητη.Όταν μετά από 45 περίπου λεπτά ψήθηκε, ήταν πολύ εύγεστη {ήταν ρευστή και η κουβερτούρα μιαμ μιαμ} και μαλακή.Το πρωί όμως....είχε σκληρύνει.Αναρωτιέμαι μήπως την έψησα παραπάνω ή φταίει το ότι , αφού έκλεισα το φούρνο την άφησα μέσα.
    #
    Σχόλιο από πασταφλώρα, 31-12-08  
    Μικαέλα μπράβο για την συνταγή σου!!Έφτιαξα χτές την βασιλόπιτα κρουασάν και έγινε τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 31-12-08  
    Την εφτιαξα χθες και φαινεται τέλεια!! Βέβαια επειδή κανείς στο σπίτι δεν τρώει τα καρύδια και τα κερασάκια,τη γέμισα με σταγόνες κουβερτούρα. Η βαθμόλογία αφού δοκιμαστεί (αν και είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλεια) !
    #
    Σχόλιο από sofoulitsa, 31-12-08  
    TIN EFTIAKSA! EMFANISI TELEIA! OUTE SKORPISE I GEMISI OUTE TIPOTA..MIA XARA.TWRA APO GEFSI THA DOUME SIMERA STO TRAPEZI! XRONIA POLLA!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 31-12-08  
    Μπράβο που την φτιάξατε και χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!! Την έφτιαξα και εγώ σήμερα και της δίνω 5 πηρουνάκια. Είναι πολύ εντυπωσιακή!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 31-12-08  
    Εξαιρετική!!!
    #
    Σχόλιο από groferina, 31-12-08  
    ειμαι καινουρια στην παρεα,εφτιαξα ομως την πιτα,ηταν οντως ευκολη,στην εμφανιση ειναι καταπληκτικη τωρα οσον αφορα τη γευση σε λιγη ωρα που θα την κοψουμε θα ξερω.Η μυρωδια τησ σε κολαζει!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Επόμενο > Τέλος >>

    215 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από theiaeleni, 19-12-08  
    Σου δίνω 5 πηρουνακια γιατι ενθουσιαστηκα.με την πρωτη ευκαιρια θα την φτιαξω...εκπληκτικη εικονα...ευχαριστουμε...
    #
    Σχόλιο από ada, 20-12-08  
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 20-12-08  
    Eίναι καταπληκτική την κάνω εδω και 3 χρόνια!!!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 22-12-08  
    Xαίρομαι που σας άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από πασταφλώρα, 31-12-08  
    Μικαέλα μπράβο για την συνταγή σου!!Έφτιαξα χτές την βασιλόπιτα κρουασάν και έγινε τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από sofoulitsa, 31-12-08  
    TIN EFTIAKSA! EMFANISI TELEIA! OUTE SKORPISE I GEMISI OUTE TIPOTA..MIA XARA.TWRA APO GEFSI THA DOUME SIMERA STO TRAPEZI! XRONIA POLLA!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 31-12-08  
    Μπράβο που την φτιάξατε και χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!! Την έφτιαξα και εγώ σήμερα και της δίνω 5 πηρουνάκια. Είναι πολύ εντυπωσιακή!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 31-12-08  
    Εξαιρετική!!!
    #
    Σχόλιο από groferina, 31-12-08  
    ειμαι καινουρια στην παρεα,εφτιαξα ομως την πιτα,ηταν οντως ευκολη,στην εμφανιση ειναι καταπληκτικη τωρα οσον αφορα τη γευση σε λιγη ωρα που θα την κοψουμε θα ξερω.Η μυρωδια τησ σε κολαζει!!!!
    #
    Σχόλιο από sasadim, 1-1-09  
    #
    Σχόλιο από dionysia, 1-1-09  
    Απο εμφανιση ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ!!!
    Απο γευση ΣΟΥΠΕΡ!!!
    Ξεφευγει απο την παραδοσιακη μπελαλιδικη εκδοχη του τσουρεκιου,αλλα και απο την''ρηχη'' εκδοχη του κεικ,[συγχωρηστε με οι fun ]και με ελαχιστο σχεδον κοπο,προσφερει ενα εξαιρετικο αποτελεσμακαι πολυ εντυπωσιακο.
    Ευχαριστουμε που την μοιραστηκες μαζι μας.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από painter, 3-1-09  
    Καλά που μου την θύμησες.Την είχα κάνει παλιότερα κι ήταν φανταστική.Θατην ξαναφτιάξω...
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 5-1-09  
    Mπράβο!! Πολύ μου άρεσαν όλες οι παραλλαγές που κάνατε!! Πάντως σίγουρα θα είναι εντυπωσιακή με οποιαδήποτε γέμιση.!
    #
    Σχόλιο από zoe, 17-1-09  
    Την εφτιαξα το χθες το μεσημερι και το βραδυ ειχε μεινει η πιατελα αδεια!!!Σημερα την ξαναφτιαχνω..........
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 30-1-09  
    Είμαι αδικαιολόγητη, έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή από την παραμονή της πρωτοχρονιάς και δεν την είχα βαθμολογήσει.
    Είναι τέλεια συνταγή!
    Με την συνταγή σου MIKAELLA,πήρα ιδέα και έφτιαξα μια δική μου συνταγή για το (γεμιστό τσουρέκι ala fountoykitsa)! Μπράβο τέλεια συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 31-1-09  
    Μικαέλλα, την έκανα και ήταν πολύ ωραία! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 5-2-09  
    Μικαελλα μου, δεν μου απαντησες!
    :0(
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 5-2-09  
    ΚΑΡΜΕΝ, για πήγαινε σ`αυτό που έχω φτιάξει εγώ να δεις. Με αυτή τη συνταγή έφτιαξα τα τσουρέκια και τα γέμισα με Μερέντα. Μου βγήκαν καταπληκτικά! Στην αναζήτηση θα τα βρες: τσουρέκι ala fountoykitsa
    #
    Σχόλιο από lengw, 2-12-09  
    Από τον ενθουσιασμό μου ξέχασα τα πηρουνάκια! Αξίζει πέντε κι άλλα τόσα! Να επισημάνω ακόμη ότι τόσο οι αναλογίες όσο και οι οδηγίες είναι ακριβέστατες.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 3-12-09  
    Τania μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, φαίνεται οτι είναι πολύ νόστιμη βασιλόπιτα και εμφανισιακά πολύ πρωτότυπη και όμορφη!Θα την προσπαθήσω και φαινέται στην όψη της τόσο περίπλοκη αλλά δεν πρέπει να είναι δυσκολη, αντέ καλή μας επιτυχία!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>

    55 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dimikl, 19-12-08  
    Μikaella, δεν κατάλαβα κάτι:πως ακριβώς κόβεις τα κομμάτια; σε μερίδες ας πούμε και τα τρία φύλλα μαζί μέχρι τον πάτο;Δε θα σκορπίσουν τα καρύδια;Πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη.Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 21-12-08  
    Την εχω κανει κι εγω, ειναι τελεια.
    Ναι το κοβεις ως κατω και οχι δεν σκορπιζουν τα καρυδια . Φαινετε δυσκολο αλλα δεν ειναι. Καλη επιτυχια !
    #
    Σχόλιο από ταξιαρχουλα, 26-12-08  
    φαινεται πολυ ωραια αλλα το φλουρι που το βαζουμε?
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 29-12-08  
    Πρίν στρίψεις τα κομμάτια σε σπιράλ τοποθέτησε και το φλουρί σε κάποιο κομμάτι.
    #
    Σχόλιο από butterfly_lilly, 30-12-08  
    ερώτηση τα κερασάκια γλασσέ αν δεν μας αρέσουν πειράζει να μην τα βάλουμε?
    #
    Σχόλιο από sofoulitsa, 30-12-08  
    xronia polla! epeidi tha to ftiaksw exw erwtisi..ti alebri na balw?
    #
    Σχόλιο από dimikl, 31-12-08  
    Ρέθυμνο, τι σύμπτωση!!Χτες την έκανα δοκιμαστικά και αντί κερασάκια έβαλα κουβερτούρα χοντροκομμένη.
    giotasamos, σε αντίθεση με σένα,εμένα μου βγήκε γλυκιά.Ίσως έπρεπε να βάλεις περισσότερη ζάχαρη.Εγώ το προτιμώ με λιγότερη.Γούστα είναι αυτά.
    Βέβαια, όπως είχα υποψιαστεί από την αρχή,καθώς έστριβα τα κομμάτια σε σπυράλ,έπεφτε η γέμιση.Το πρόβλημα όμως δεν ήταν αυτό.Στο ψήσιμο,μου πήρε πολύ περισσότερη ώρα απ'αυτήν που λέει η συνταγή. 3 φορές την κοίταξα καθώς ψηνόταν και ήταν άψητη.Όταν μετά από 45 περίπου λεπτά ψήθηκε, ήταν πολύ εύγεστη {ήταν ρευστή και η κουβερτούρα μιαμ μιαμ} και μαλακή.Το πρωί όμως....είχε σκληρύνει.Αναρωτιέμαι μήπως την έψησα παραπάνω ή φταίει το ότι , αφού έκλεισα το φούρνο την άφησα μέσα.
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 4-1-09  
    Τέλεια!! Θα την ξαναφτιάξω σήμερα (χωρις φλουρι βέβαια :ρ)! Πάντως φούσκωσε μια χαρά. Α! Όντως σκηραίνει λίγο απο την επόμενη μέρα αλλά με 20'' στο φουρνο μικροκυμάτων γίνεται άψογο!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 15-1-09  
    Μικαέλλα καλημέρα! Να σε ρωτήσω, πόσες μέρες κρατάει αυτή η βασιλόπιτα; Θέλω να την κάνω την Κυριακή και να τη σερβίρω μέσα στην εβδομάδα, Τετάρτη ή Πέμπτη. Πιστεύεις ότι θα μπαγιατέψει αν τη βάλω στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 16-1-09  
    Mαρουλάκι καλημέρα!! Είναι καλύτερα να φτιάξεις την βασιλόπιτα σου 1 μέρα πρίν την σερβίρεις επειδή θα είναι πιο φρέσκα. Λόγω του ότι περιέχει μαγιά αν την βάλεις στο ψυγείο δεν θα είναι αφράτη όταν την τρώτε. Πάντως μήν σε αγχώνει ο τρόπος παρασκευής της. Είναι πολύ εύκολη!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 16-1-09  
    Ευχαριστώ πολύ Μικαέλλα, τότε θα προσπαθήσω να την κάνω το προηγούμενο απόγευμα από τη μέρα που θα τη σερβίρω... Και θα την σκεπάσω με σελοφάν το βράδυ ε; Πολύ καλά, θα επανέλθω με βαθμολογία!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 25-1-09  
    MIKAELLA μου, καλησπερα! Θελω κι εγω να το φτιαξω αυτο το τσουρεκι! Χωρις φλουρι τωρα πια!!! Ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι τελειο!!! Πες μου σε παρακαλω, το ψηνω σε αερα η σε αντιστασεις? Βαθμολογια μετα :-) Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 25-1-09  
    και κατι αλλο, τι αλευρι να βαλω? για ολες τις χρησεις? η για τσουρεκι?
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 26-1-09  
    Καλημέρα ΚΑΡΜΕΝ. Σήμερα είδα το μήνυμα σου. Εγώ την ψήνω σε αέρα και βάζω αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 30-1-09  
    Φανταστικο κρουασαν,σημερα το εφτιαξα! Εγω προσθεσα και μαχλεπι και χιοτικη μαστιχα για περισσοτερο αρωμα.Αντι για κερασακια εβαλα σταγονες κουβερτουρας.Τελεια γευση,υφη,εμφανιση!!! Τι ωραια εκτελεση που ειχε,τι ωραια που κοβοταν το ζυμαρι.Εγω την ζυμωσα στο μιξερ!!! Απιστευτη συνταγη,ευχαριστω πολυ Μικαελλα!!! Μια ερωτηση,τι αλλη γεμιση μπορουμε να βαλουμε? μερεντα ισως? και αν ναι,πρωτα θα βαλουμε το βουτυρο και απο πανω την μερεντα,ξερεις? Οταν λες 2 κουταλιες λιωμενο βουτυρο,εννοεις οτι μετραμε δυο κουταλιες κανονικο και μετα το λιωνουμε,η δυο κουταλιες λιωμενο?
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 5-2-09  
    Συγνώμη ΚΑΡΜΕΝ μου που άργησα να σου απαντήσω. Το βούτηρο πρέπει να ειναι λιωμένο για να ζυμωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Τώρα όσο για τη μερέντα δεν ξέρω δεν το έχω δοκιμάσει. Δοκίμασε το εσύ να μας πείς το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 3-12-09  
    καλημέρα! έχω μερικές ερωτησούλες προς τα κορίτσια που έχουν φτιάξει αυτή την βασιλόπιτα...όταν απλώνετε το βούτυρο σε ένα-ένα φύλλο, το βούτυρο είναι λιωμένο ή όχι? και κάτι άλλο...πώς είναι η γεύση και η υφή της βασιλόπιτας π.χ. θα είναι, αν μου πετύχει, περίπου σαν κρουασάν ??? σκέφτομαι να την φτιάξω σύντομα...σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
    #
    Σχόλιο από Tania, 3-12-09  
    Αν επιτρέπει η ΜΙΚΑΕΛΑ να απαντησω για να βοηθησω τη φιλη μας Σισυ, ειδα σε μια απο τις απαντησεις της είπε :

    Προστέθηκε από MIKAELLA, 05.02.09
    ...Το βούτηρο πρέπει να ειναι λιωμένο για να ζυμωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

    Απο ότι καταλαβα η υφη της ειναι οπως το λεει ο τιτλος κατι αναμεσα σε κρουασαν και βασιλοπιτα.. προς κρουασαν περισσοτερο..ισως..
    Κι εγω θα την κανω κι επανέρχομαι κοριτσια.. Μολις την εντόπισα..
    #
    Σχόλιο από mpalou, 6-12-09  
    Μου φαίνεται πολύ δελεαστική βασιλόπιτα και σκέφτομαι να την κάνω μία φορά τώρα και άμα είναι να τη δοκιμάσω για πρωτοχρονια.
    Τι ταψί χρησιμοποιείται; Αντί για κεράσια θα βάλω κουβερτούρα... να αντικαταστήσω την κανέλα με μαστίχα και μαχλέπι καλύτερα; Δεν τη θέλω πολύ γλυκιά, πόση ζάχαρη να αφαιρέσω λέτε;
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 7-12-09  
    Καλημέρα mpalou, στην βασιλοπιτα χρησιμοποιουμε ταψί 30 αντικολλητικό, όπως ακριβώς και τα φύλλα που ανοίγουμε είναι περιφέρειας 30. Αν δεν την θές πολύ γλυκιά, τοτε μήν βάλεις τη ζάχαρη που μπαινει πανω στα φύλλα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 21-12-08  
    Πολυ ωραια η συνταγη σου.Μπορεις ακομα αν θες να την σχεδιασεις απο πανω.Εγω στιβο ενα λεμονι σε ενα μπολακι,ριχνω και αχνη ζαχαρη και σχεδειαζω απο πανω.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 30-12-08  
    Μπράβο!! Γευστικά και εμφανισιακά άψογη. Αντί για κερασάκια έβαλα κουβερτούρα ξυσμένη.
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 31-12-08  
    Εγώ δεν έβαλα κερασάκια, αλλά κουβερτούρα. Ήταν όμως άγλυκη.
    #
    Σχόλιο από Evi_Linde, 31-12-08  
    Την εφτιαξα χθες και φαινεται τέλεια!! Βέβαια επειδή κανείς στο σπίτι δεν τρώει τα καρύδια και τα κερασάκια,τη γέμισα με σταγόνες κουβερτούρα. Η βαθμόλογία αφού δοκιμαστεί (αν και είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλεια) !
    #
    Σχόλιο από NICKY, 3-1-09  
    Εξαιρετική, την έκανα με καρύδι και τρούφα, την τίμησαν όλοι οι καλεσμένοι και κυρίως τα πιτσιρίκια.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 3-1-09  
    Αν και δεν μου φουσκωσε οπως περιμενα ηταν νοστιμοτατη!!Εβαλα μεσα σισαμι και αμυγδαλα αντι καρυδια και κερασακια και εβαλα και λιγο μαχλεπι και μαστιχα!!
    #
    Σχόλιο από dimikl, 5-1-09  
    Τελικά έκανα δύο βασιλόπιτες οι οποίες ευτυχώς στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Εγώ έβαλα και κομμάτια κουβερτούρας και λίγες σταγόνες πικραμύγδαλου και έγινε φοβερή.Το λάθος της πρώτης φοράς ήταν ότι την έψησα παραπάνω και το αποκορύφωμα;αφού έσβησα το φούρνο,την άφησα μέσα.Γι αυτό σκλήρυνε την επόμενη μέρα.Αυτή τη φορά έγινε πολύ καλή.
    Να συμπληρώσω βέβαια,ότι χρειάστηκα περισσότερο αλεύρι απ'όσο λέει η συνταγή. Με 3 1/2 κούπες μόνο ήταν....λάσπη η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από tzini4, 23-3-09  
    Πεντανοστιμη!!!!
    Την έφτιαξα με σταφίδες και λίγο παραπάνω ζάχαρη στη ζύμη και έγινε υπέροχη!!!
    Αυτή τη βασιλόπιτα θα κάνω από δω και πέρα!!!
    Τέλεια η συνταγή σου Μικαέλλα!!!!
    #
    Σχόλιο από XanthiBen, 27-11-09  
    Για γέμιση έβαλα μόνο τριμμένη κουβερτούρα και βγήκε τέλειο και σε γεύση και σε εμφάνιση!!!
    #
    Σχόλιο από lengw, 2-12-09  
    Είναι μια συνταγή πρωτότυπη, όχι ιδιαίτερα δύσκολη και δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Στη γέμιση έβαλα μαρμελάδα πορτοκάλι και νιφάδες σοκολάτας και μας ενθουσίασε τόσο εμφανισιακά, όσο και γευστικά. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή και καλή χρονιά!
    #
    Σχόλιο από Tania, 5-12-09  
    Λοιπόν την έφτιαξα.. Βγήκε πολύ νόστιμη αν και έβαλα μονο το ενα μερος ζαχαρης και χωρίς κανέλα..
    Στη γέμιση έβαλα καρύδι τριμμένο και νιφάδες σοκολάτας γαλακτος, και στο 2ο φυλλο επανω εβαλα τριμμένο αμυγδαλο και σταγόνες σοκολάτας γαλακτος..
    Να εισαι καλα, αυτή θα κάνω πρωτοχρονιά.. Γεροί να είμαστε και του χρόνου...
    #
    Σχόλιο από γιουλακι, 1-1-10  
    καλη χρονια και χρονια πολλα σε ολους!!!καταπληκτικη συνταγη!!!!!συγχαρητηρια!! την χαρηκαν ολοι!!εγω την εκανα με γεμιση μερεντα κ φουντουκια μεν αλλα σε ολα τα υπολοιπα ακολουθησα την ιδια ακριβως διαδικασια!!! να'στε καλα κ ευχαριστω πολυ!!!
    #
    Σχόλιο από sidirena, 3-1-10  
    Τελεια η βασιλοπιτα,την εφτιαξα φετος και απεσπασε τις καλυτερες κριτικες!Μοναχα που εκανα την διπλη δοση και την γεμισα με νιφαδες σοκολατας γαλακτος,καραμελας και σοκολατας λευκης,προσθεσα και λιγο μαχλεπι για τη μυρωδια.Πολυ εντυπωσιακη!Πρωτη χρονια ζητησαν 2ο κομματι,ιδιως τα πιτσιρικια ξετρελλαθηκαν!Και του χρονου!
    #
    Σχόλιο από Vate, 13-1-10  
    Την πίτα την έφτιαξα φέτος για πρώτη φορά και ενθουσιάστηκα με την εντυπωσιακή εμφάνισή της! Κατά την προετοιμασία της, δεν βρήκα καμία δυσκολία, οπότε θα την ξανακάνω σύντομα...(οχι για βασιλόπιτα :-) )
    Η διαφορά μου με την συνταγή είναι οτι δεν έβαλα τα υλικά που λέει για τη γέμιση, αλλά εφτιαξα ένα μίγμα απο ταχίνι, ζάχαρη, κανέλλα και καρύδια!!!!
    Η γεύση της ήταν super!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 20-1-10  
    Τέλειο μου έγινε και πάλυ!!!! Φέτος το έκανα σκέτο,δεν έβαλα γέμιση.Στην ζύμη έβαλα μισή κούπα ζάχαρη,επειδή δεν έβαλα extra στην γέμιση.Εξαιρετικό!!!!! Ανέβασα και φωτογραφίες!!!!
    #
    Σχόλιο από ninapr, 16-12-11  
    Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη. Έβαλα 1 κούπα αλέυρι άσπρο και 2,5 ολικής, στη γέμιση αντί για κερασάκια έβαλα γλυκό σταφύλι. Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 4-1-12  
    Αυτή την φορά αντικατέστησα τα κερασάκια με κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Γι αυτό και ξαναβαθμολογώ.
    #
    Σχόλιο από karamelaki, 6-1-12  
    Η γεύση ήταν απίστευτη!!!θα καθιερωθει!!!Στη γεμιση εβαλα κουβερτουρα και ηταν μμμμμμμμμμμμ!!!!Μονο που δε μου φουσκωσε,αλλα αυτο δε ξερω γιατι μπορει να εγινε(αρχαρια...).Παιζει ρολο που απλωσα το φυλο με το πλαστη?Παντως και ετσι,εκλεψε τις εντυπωσεις!!!Να σαι καλα που μοιραστηκες τη συνταγη μαζι μας!!!
    #
    Σχόλιο από mortisa, 3-1-14  
    Έκανα την διπλή δόση και τι να πω; ότι μετά από φαγητό μέχρι σκασμού το βράδυ παραμονής Πρωτοχρονιάς έφαγαν σχεδόν όλοι ένα τεράστιο κομμάτι; Ότι όσοι δεν την έφαγαν όλοι την πήραν μαζί; Ότι εξαφανίστηκε την πρωτοχρονιά μέχρι το απόγευμα; Συμπλήρωσα με το καρύδι ινδοκάρυδο, τρίμα κουβερτούρα και τρίμα μανταρίνι. Απλά καταπληκτική!!! Ευχαριστούμε πολύ που την μοιράστηκες μαζί μας.
    #
    Σχόλιο από rozina_d, 9-1-14  
    Είναι υπέροχο το γλυκό! Το φτιάξαμε με την μητέρα μου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μου έφτιαξε ακόμα ένα για να τρώω κάθε πρωί πριν την σχολή! Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας,αντι για καρύδια, δοκιμάστε να βάλετε κακάο με την ζάχαρη ή κουβερτούρα ή και τα 2 μαζί! Σοκολατένιος παράδεισος!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
    Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    gluka
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της karabida
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 214 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    xristougeniatika
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της rena2014
    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της mikas
    ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της ioanna62