Βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Sofaki1234
Sofaki1234 @cook_8496600
Αθήνα,

Λίγα μυστικά ακόμα

Για μεγαλύτερη νοστιμιά στη σοκολάτα μπορείτε να προσθέσετε τριμμένα αμύγδαλα η φουντούκια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-14 Μερίδες
  1. 250 γραμμ. μαργαρίνη
  2. 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 φλ. τσαγιού γάλα
  4. 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  5. 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  6. 1 βανίλια
  7. 2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
  8. 1 πρέζα αλάτι
  9. 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  10. 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  11. 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  12. 30 γρ. μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

  2. 2

    Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.

  3. 3

    Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

  4. 4

    Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

  6. 6

    Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός ή με μαρίζ, όχι με σύρμα, προσθέτοντας και το μέλι.

  7. 7

    Μόλις έχει κρυώσει η βασιλόπιτα μας την βάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε το γλάσο μας!

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Thelleza
Thelleza @Thelleza
Είναι αλήθεια τι είναι τέλειο βασιλόπιτα

Από

Sofaki1234
Sofaki1234 @cook_8496600
στις
Αθήνα,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα