Βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Για μεγαλύτερη νοστιμιά στη σοκολάτα μπορείτε να προσθέσετε τριμμένα αμύγδαλα η φουντούκια!
Υλικά
-
250 γραμμ. μαργαρίνη
-
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-
6 αυγά
-
1 φλ. τσαγιού γάλα
-
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
-
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
-
1 βανίλια
-
2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
Για το γλάσο σοκολάτας
-
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
-
30 γρ. μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
-
2
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.
-
3
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
-
4
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.
-
5
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
-
6
Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός ή με μαρίζ, όχι με σύρμα, προσθέτοντας και το μέλι.
-
7
Μόλις έχει κρυώσει η βασιλόπιτα μας την βάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε το γλάσο μας!
Σχόλια (7)