Βασιλόπιτα με σοκολάτα και άρωμα πορτοκάλι
Μια εναλλακτική, αφράτη βασιλόπιτα για αυτούς που βαρέθηκαν τα ίδια και για αυτούς που δεν τρώνε ξηρούς καρπούς!Δοκιμάστε την!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην ξεχάσετε το φλουρί!
Υλικά
-
6 αυγά (χωρισμένα)
-
1 1/2-2 ποτήρια ζάχαρη
-
3 ποτήρια αλεύρι self raising
-
250 γρ. βούτυρο
-
3 πορτοκάλια (ξύσμα και χυμό)
-
1 κουταλάκι σόδα
-
1 ποτήρι κομματάκια σοκολάτας
-
λίγη βανίλια
-
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγγα. Αφού γίνει η μαρέγγα προσθέστε λίγη βανίλια σε σκόνη.
-
2
Σε άλλο μπολ κτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέστε ένα-ένα τους κρόκους.
-
3
Προσθέστε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού (στο οποίο έχετε προσθέσει τη σόδα) με το αλεύρι.
-
4
Τέλος προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κομμάτια σοκολάτας και με απαλές κινήσεις ανακατεύετε μέσα τη μαρέγγα.
-
5
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα + 15 λεπτά περίπου.
-
6
Αφού κρυώσει και ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (5)