Βασιλόπιτα

Bαθμολογία: 4.76
       
 
25 ψήφοι
chefparis, 29.11.06
Βασιλόπιτα
photo: fly

Συνταγή από:

chefparis

7 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος
  • 8 αυγά
  • 900 gr. αλεύρι
  • 100 gr. κονιάκ
  • 500 gr. ζάχαρη
  • 6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό
  • 1 κουτ. γλ. σόδα
  • 1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Βασιλόπιτες
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπολ βάζετε το βούτυρο, χτυπάτε καλά με σύρμα να ασπρίσει.
  2. Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάτε να ασπρίσουν, ρίχνετε στο βούτυρο και ανακατεύετε, προσθέτετε το κονιάκ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον χυμό με τη σόδα και ανακατεύετε, μόλις αφρίσουν, ρίχνετε τον χυμό στο μπολ με το βούτυρο.
  4. Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα ασπράδια να γίνουν σφικτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός πηκτός χυλός .
  5. Ρίχνετε σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά ( βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα καθαρό στεγνό μαχαίρι στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρό ).
  6. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε.
  7. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Σχετικές συνταγές

Βασιλοπιτάρα! Βασιλοπιτάρα!
5
       
       
(2)
Πολίτικη βασιλόπιτα Πολίτικη βασιλόπιτα
4.8667
       
       
(15)

    44 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 30-12-08  
    παιδια εγω μολις την εφτιαξα και μυρισε ολο το τετραγωνο.παιρνει πεντε και πολλα πεντε πηρουνια!!!!!δοκιμαστε να ριξετε και λιγα τριμενα καρυδια_αμυγδαλα.θα ξετρελαθειτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaxa, 31-12-08  
    Καταπληκτική συνταγή. Η πιο ωραία βασιλόπιτα που έχω δοκιμάσει. Εγώ προσθέτω από πάνω μαζί με την άχνη και καρύδα! Δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση! Όπως και να'χει δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα!
    #
    Σχόλιο από philia, 1-1-09  
    Η καλλιτερη βασιλοπιτα που εχω δοκιμάσει.Εβαλα τριμενα αμύγδαλα και καρύδια μέσα.Αρεσε σε όλους.Τέλεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από narinavs, 2-1-09  
    καλη χρονια σε όλους!! εφτιαξα κι εγω την συνταγη και το μεσα ήταν σαν μηλόπιτα αλλά με γεύση πορτοκάλι! Θέλω να πω δεν ήταν ολη η πίτα ψωμί αλλά το εσωτερικο ήταν σαν φρουτένια γέμιση, σαν πολύ σκληρό ζελε. έκανα λάθος ή ετσι πρέπει να βγεί? βοήθεια....α! από γέυση ήταν τέλεια αλλα δεν ήταν τσουρεκοειδής!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-7-09  
    Άκαιρο μεν, αλλά θέλω να τη δοκιμάσω απόψε! Έψαχνα για κέικ και αποφάσισα να κάνω αυτή τη συνταγή-τη μισή βέβαια! Μπορείτε να μου πείτε όσες τη δοκιμάσατε, τι αλεύρι να βάλω; Βλέπω baking powder στα υλικά, οπότε να δοκιμάσω το μπλέ για όλες τις χρήσεις; Κι αν βάλω φαριναπ χωρίς το baking; Αν ξέρει κάποιος ας μου πει! Ευχαριστώ, θα επιστρέψω με πηρουνάκια το πρωί!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-7-09  
    Πολύ ωραία! Έκανα τη μισή δόση και άρεσε πολύ στην οικογένεια! Εγώ θα δοκιμάσω το πρωί αλλά ζύμη που έφαγα κλασικά απ'το μπωλ που ανακάτευα ήταν πολύ καλή!
    #
    Σχόλιο από vasoulinaki, 17-12-09  
    ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΡΧΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΑΨΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ???
    #
    Σχόλιο από manvlia, 27-12-09  
    πολύ καλή!!!!!!
    #
    Σχόλιο από fly, 30-12-09  
    Ειναι πολυ ωραία συνταγή κάνω κάθε χρόνο την μισή δόση σε ταψάκι στρογγυλό 28 εκατ.
    Μια διόρθωση για τη σόδα ειναι μια κουταλιά της σούπας και 2 κουταλιές σούπας το μπέκιν για 1 κιλό αλεύρι.
    Αν παραλείψετε το μπέκιν βαζετε 1 κιλό κόκκινη φαρίνα .Αξίζει 5 πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από manmarlizeir, 31-12-09  
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΑΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ"...ΚΑΗΚΕ ΛΙΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
    #
    Σχόλιο από Aggiolina, 3-1-10  
    Κατι αναμεσα σε κεικ και τσουρεκι! Πραγματικα ιδιαιτερη γευση! Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από manmarlizeir, 28-3-10  
    Η συνταγή είναι απίθανη την έκανα και δεύτερη φορά τελικά και κατέπληξε τα πλήθη !!!
    #
    Σχόλιο από chalexandra, 28-11-10  
    πολύ αφράτη πολύ νόστιμη
    #
    Σχόλιο από chrysatsi, 29-12-10  
    Καλησπέρα σε όλες σας..μήπως θα μπορουσατε να μου πείτε σε τι νουμερο ταψάκι θα ψηνόταν μια μιση δόση;;;
    ευχαριστω πολυ..
    #
    Σχόλιο από benetia, 29-12-10  
    πολυ ωραια σαν γευση απλα μου φουσκωσε πολυ στο κεντρο κ ανοιξε(δεν ανοιξα καθολου οσο ψηνοταν) εκανα κατι λαθος?? παντως ειναι τελεια απο γευση..αν υπαρχει καποιο κολπο για να μην¨"σπαει" πειτε μου...
    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-12-10  
    Μου άρεσε πολύ! Κλασική γεύση βασιλόπιτας, αλλά πολύ αγαπητή! Το κονιάκ και το ξύσμα της δίνουν πολύ ωραίο άρωμα. Θα την ξαναφτιάξω όμως, γιατί την έβαλα σε ΄μεγάλο ταψί και μου βγήκε πολύ λεπτή.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 31-12-10  
    Εξαιρετική. Φέτος έφτιαξα 2 διαφορετικές συνταγές και η συγκεκριμένη πήρε τα καλύτερα σχόλια. Μοσχοβολάει το σπίτι. Ανεβάζω και φωτογράφία. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από maria eleni, 31-12-10  
    παιδια καλημερα και χρονια πολλα! αν μπορει καποιος να απαντησει σε μια μου απορια! η βασιλοπιτα που εφτιαξα φετος οπως και καθε χρονο, σε στρογγυλο ταψι30αρι τηρωντας καθε βημα ολοσωστα, βγαζοντας την απο το φουρνο ΠΑΝΤΑ μου καθεται στη μεση με αποτελεσμα να υπαρχει ενα μεγαλο κενο ! υπαρχει καποιο μυστικο που ισως γνωριζετε? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από GOGO70, 31-12-10  
    μολις την εβγαλα απο τον φουρνο
    εγινε τελεια ...
    χρονια πολλα και χρονια σε ολους...
    #
    Σχόλιο από a8ena, 31-12-10  
    καλησπερα εδω που ειμαι δυστηχως δεν μπορω να βρω σοδα μπορειτε να μου πειτε με τι να την αντικαταστησω η αν ειναι δυνατον να τη παραλειψω?βοηθειαααα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    32 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 30-12-08  
    παιδια εγω μολις την εφτιαξα και μυρισε ολο το τετραγωνο.παιρνει πεντε και πολλα πεντε πηρουνια!!!!!δοκιμαστε να ριξετε και λιγα τριμενα καρυδια_αμυγδαλα.θα ξετρελαθειτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaxa, 31-12-08  
    Καταπληκτική συνταγή. Η πιο ωραία βασιλόπιτα που έχω δοκιμάσει. Εγώ προσθέτω από πάνω μαζί με την άχνη και καρύδα! Δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση! Όπως και να'χει δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα!
    #
    Σχόλιο από philia, 1-1-09  
    Η καλλιτερη βασιλοπιτα που εχω δοκιμάσει.Εβαλα τριμενα αμύγδαλα και καρύδια μέσα.Αρεσε σε όλους.Τέλεια!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-7-09  
    Πολύ ωραία! Έκανα τη μισή δόση και άρεσε πολύ στην οικογένεια! Εγώ θα δοκιμάσω το πρωί αλλά ζύμη που έφαγα κλασικά απ'το μπωλ που ανακάτευα ήταν πολύ καλή!
    #
    Σχόλιο από manvlia, 27-12-09  
    πολύ καλή!!!!!!
    #
    Σχόλιο από fly, 30-12-09  
    Ειναι πολυ ωραία συνταγή κάνω κάθε χρόνο την μισή δόση σε ταψάκι στρογγυλό 28 εκατ.
    Μια διόρθωση για τη σόδα ειναι μια κουταλιά της σούπας και 2 κουταλιές σούπας το μπέκιν για 1 κιλό αλεύρι.
    Αν παραλείψετε το μπέκιν βαζετε 1 κιλό κόκκινη φαρίνα .Αξίζει 5 πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από manmarlizeir, 31-12-09  
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΑΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ"...ΚΑΗΚΕ ΛΙΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
    #
    Σχόλιο από Aggiolina, 3-1-10  
    Κατι αναμεσα σε κεικ και τσουρεκι! Πραγματικα ιδιαιτερη γευση! Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από manmarlizeir, 28-3-10  
    Η συνταγή είναι απίθανη την έκανα και δεύτερη φορά τελικά και κατέπληξε τα πλήθη !!!
    #
    Σχόλιο από chalexandra, 28-11-10  
    πολύ αφράτη πολύ νόστιμη
    #
    Σχόλιο από benetia, 29-12-10  
    πολυ ωραια σαν γευση απλα μου φουσκωσε πολυ στο κεντρο κ ανοιξε(δεν ανοιξα καθολου οσο ψηνοταν) εκανα κατι λαθος?? παντως ειναι τελεια απο γευση..αν υπαρχει καποιο κολπο για να μην¨"σπαει" πειτε μου...
    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-12-10  
    Μου άρεσε πολύ! Κλασική γεύση βασιλόπιτας, αλλά πολύ αγαπητή! Το κονιάκ και το ξύσμα της δίνουν πολύ ωραίο άρωμα. Θα την ξαναφτιάξω όμως, γιατί την έβαλα σε ΄μεγάλο ταψί και μου βγήκε πολύ λεπτή.
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 31-12-10  
    Εξαιρετική. Φέτος έφτιαξα 2 διαφορετικές συνταγές και η συγκεκριμένη πήρε τα καλύτερα σχόλια. Μοσχοβολάει το σπίτι. Ανεβάζω και φωτογράφία. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από maria eleni, 31-12-10  
    παιδια καλημερα και χρονια πολλα! αν μπορει καποιος να απαντησει σε μια μου απορια! η βασιλοπιτα που εφτιαξα φετος οπως και καθε χρονο, σε στρογγυλο ταψι30αρι τηρωντας καθε βημα ολοσωστα, βγαζοντας την απο το φουρνο ΠΑΝΤΑ μου καθεται στη μεση με αποτελεσμα να υπαρχει ενα μεγαλο κενο ! υπαρχει καποιο μυστικο που ισως γνωριζετε? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από GOGO70, 31-12-10  
    μολις την εβγαλα απο τον φουρνο
    εγινε τελεια ...
    χρονια πολλα και χρονια σε ολους...
    #
    Σχόλιο από BAL, 2-1-11  
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 3-1-11  
    Αρκετά καλή!:)
    #
    Σχόλιο από tsitsinoyla, 26-12-11  
    Φαίνεται πολύ ωραία αλλά θα τη δοκιμάσω και θα σου πω αποτελέσματα μιας και έρχεται πρωτοχρονια.
    #
    Σχόλιο από djsm82, 31-12-11  
    #
    Σχόλιο από nineta 83, 1-1-12  
    απλα ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από narinavs, 2-1-09  
    καλη χρονια σε όλους!! εφτιαξα κι εγω την συνταγη και το μεσα ήταν σαν μηλόπιτα αλλά με γεύση πορτοκάλι! Θέλω να πω δεν ήταν ολη η πίτα ψωμί αλλά το εσωτερικο ήταν σαν φρουτένια γέμιση, σαν πολύ σκληρό ζελε. έκανα λάθος ή ετσι πρέπει να βγεί? βοήθεια....α! από γέυση ήταν τέλεια αλλα δεν ήταν τσουρεκοειδής!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-7-09  
    Άκαιρο μεν, αλλά θέλω να τη δοκιμάσω απόψε! Έψαχνα για κέικ και αποφάσισα να κάνω αυτή τη συνταγή-τη μισή βέβαια! Μπορείτε να μου πείτε όσες τη δοκιμάσατε, τι αλεύρι να βάλω; Βλέπω baking powder στα υλικά, οπότε να δοκιμάσω το μπλέ για όλες τις χρήσεις; Κι αν βάλω φαριναπ χωρίς το baking; Αν ξέρει κάποιος ας μου πει! Ευχαριστώ, θα επιστρέψω με πηρουνάκια το πρωί!
    #
    Σχόλιο από vasoulinaki, 17-12-09  
    ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΡΧΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΑΨΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ???
    #
    Σχόλιο από chrysatsi, 29-12-10  
    Καλησπέρα σε όλες σας..μήπως θα μπορουσατε να μου πείτε σε τι νουμερο ταψάκι θα ψηνόταν μια μιση δόση;;;
    ευχαριστω πολυ..
    #
    Σχόλιο από a8ena, 31-12-10  
    καλησπερα εδω που ειμαι δυστηχως δεν μπορω να βρω σοδα μπορειτε να μου πειτε με τι να την αντικαταστησω η αν ειναι δυνατον να τη παραλειψω?βοηθειαααα
    #
    Σχόλιο από sissy4282, 15-1-11  
    Βοήθεια ....φτιάχνω σήμερα μιά βασιλόπιτα για 20 'ατομα δεν έχω ξανακάνει τόση μεγάλη ποσότητα .
    Να χρησιμοποιήσω διπλή δόση ?? και τι νούμερο ταψί???? Απαντήστε μου Παρακαλώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-1-11  
    sissy δεν έχω κάνει τη συνταγή, αλλά βλέποντας τα σχόλια και την ποσότητα των υλικών, νομίζω πως μια δόση θα σου βγει και μεγάλη για 20 άτομα.
    Δεν ξερω τι ταψί πρέπει να χρησιμοποιήσεις, αλλά φαντάζομαι γύρω στα 30 εκ. Μια φίλη λέει πως έφτιαξε τη μισή δόση σε 28άρι αν διαβάσεις τα σχόλια.
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 27-11-11  
    Θα βάλω πιρουνάκια μόλις την δοκιμάσω... θα ήθελα να ρωτήσω αν η συγκεκριμένη συνταγή φουσκώνει πολύ και αν ξεφορμάρεται εύκολα από το ταψάκι.
    #
    Σχόλιο από gdesillas, 27-12-11  
    θα ηθελα να μου πείτε πόσα εκατοστά ταψί να χρησιμοποιήσω με αυτή την δόση που δίνετε και επίσης μπορώ να βάλω μαργαρίνη στη θέση του βούτυρου-πιρουνάκια θα μπούν μετά το ψήσιμο-φάγωμα
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΧΩ 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ::1η-ΣΕ ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΑΨΙΟΥ;2η- ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ;;
    ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΤΙΜΕΣ!!ΕΛΙΤΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
    #
    Σχόλιο από tourtitsa, 27-12-11  
    Μήπως μπορεί να απαντήσει κάποιος που εχει μαγειρεψει την συγκεκριμενη συνταγη σε αυτές τις ερωτήσεις γιατί η καταχώρηση της συνταγής είναι παλιά και δεν δίνονται λύσεις στα ερωτήματα μας. Πλησιάζει και η πρωτοχρονιά και σίγουρα πολλοί απο εμάς θα την σερβίρουμε στα γιορτινά μας τραπέζια!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-12-11  
    Μπορείτε να διαβάσετε και τα προηγούμενα σχόλια, γιατί αυτό με το ταψί έχει απαντηθει, όπως επίσης και για τα άτομα..
    Μια κοπέλα λέει 28άρι ταψί για τη μισή δόση, οπότε η ολόκληρη πιστεύω πως θα είναι σε 32.
    Ένα τόσο μεγάλο ταψί βγάζει πολλές μερίδες, αλλά και πάλι εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θέλεις να κόψεις τα κομμάτια σου.
    Αν βάλεις μαργαρίνη, απλώς χάνεις λίγο από το άρωμα, αλλά δεν έχεις άλλο πρόβλημα.
    Καλές γιορτές εύχομαι και καλή χρονιά!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της tzeni_xol
    Χριστούγεννα
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της nineta 83
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της delphinakigr
    xristougeniatikes syntagies
    Ένα βιβλίο 142 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64