Βασιλοπιτάρα!
Την έκανα 1η φορά (αυτοσχέδια συνταγή) και μου ζήτησαν δεκάδες την συνταγή! Τι να πώ???? ΕΣΚΙΣΕ!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το φτιάξετε και για γλυκάκι και όχι απλώς για Βασιλόπιτα!
Υλικά
-
500 γρ φαρίνα
-
1 κούπα γάλα φρέσκο
-
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
1 κούπα μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
4 αυγά
-
1 κ 1/2 κούπα ζάχαρη
-
3 βανίλιες
-
1 κουβερτούρα τριμμένη
-
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
1 κ.σ. βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το κέικ μου, χτυπάω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αρχίζω με το βούτυρο, και προσθέτω με τη σειρά ζάχαρη, αυγά, γάλα, πορτοκάλι, το ξύσμα, τις βανίλιες, την κουβερτούρα και τέλος, την φαρίνα ανακατεύοντας σιγά-σιγά.Την τοποθετώ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ...Εγω το φλουρί το βάζω σ΄αυτή τη στιγμή.
-
2
Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45-50 λεπτά. Ανάλογα τον φούρνο(μπορεί να χρειαστεί λιγότερο, μπορεί περισσότερο)(ελέγξτε με το μαχαίρι).
-
3
Μόλις ψηθεί η πίτα, την αφήνω να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά την γυρίζω από την άλλη.
-
4
Όση ώρα την αφήνω να κρυώσει, φτιάχνω και το γλάσο. Λιώνω σε μπέν μαρί την σοκολάτα και προσθέτω και το βούτυρο, ανακατεύοντας. Μόλις κρυώσει η πίτα και λίγο το γλάσο, το απλώνω ομοιόμορφα από πάνω. Καλή Χρονιά!!!
Σχόλια (13)
Τώρα άμα θες να το ονομάζεις βασιλόπιτα, τι να πω ?