κύρια φωτογραφία συνταγής Bavette σα ριζόττο θαλασσινών

Bavette σα ριζόττο θαλασσινών

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
,Ελλάς

Γιατί άραγε να χρησιμοποιήσουμε bavette αντί απλών μακαρονιών όταν φτιάχνουμε μακαρονάδα θαλασσινών; Ίσως η απουσία αυγού; Ίσως η ιδιότητα της ζύμης να ρουφάει τις παράπλευρες γεύσεις; Θα σας γελάσω. Η θεία Elba όμως είναι αυστηρή σε αυτό. Κατά τη γνώμη μου η ωραιότερη συνταγή για τούτα τα ζυμαρικά είναι με κουκιά, ποιός όμως με ρώτησε εμέ; Δεν γνωρίζω καν γιατί τα λέμε bavette. Δε θαρρώ να έχει σχέση με τις σαλιάρες. Μήπως όμως σχετίζεται με τις μπριζόλες; Και τα δύο τα ζουλάμε. Δεν έχω ιδέα να πω την αλήθεια. Σε τούτη τη συνταγή όμως τα προτιμούμε γιατί χυλώνουν εύκολα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν και περιέχει θαλασσινά είναι μια χειμωνιάτικη συνταγή. Χυλώνει και διατηρεί τη θερμοκρασία ως να καταναλωθεί οπότε δεν ενδείκνυται για καλοκαίρι. Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι αρωματισμένο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 1 πακέτο bavette (βρασμένα όχι πάνω από 3')
  2. 300 gr καλαμαράκια κομμένα σε μικρές λωρίδες
  3. 300 gr σουπιές κομμένες σε μικρές λωρίδες
  4. 5 καραβίδες καθαρισμένες με τα κεφάλια τους
  5. 5 γαρίδες καθαρισμένες με τα κεφάλια τους (και 4-5 ακόμη μόνον τη ψίχα ψιλοκομμένη)
  6. σκόρδο ψιλοκομμένο (κατά το δοκούν)
  7. 5-6 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  8. 1 lt χλιαρό ζωμό ψαριού
  9. 1/2 φλ. λευκό κρασί
  10. 1 κουτάκι μπύρα ή soda
  11. ελαιόλαδο
  12. αλάτι
  13. μαύρο χονδροκομμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαρινάρουμε τη σουπιά και το καλαμάρι στη μπύρα ή τη σόδα όλο το βράδυ.

  2. 2

    Σε κατσαρόλα μαραίνουμε ελαφρώς το σκόρδο και προσθέτουμε τα θαλασσινά.

  3. 3

    Αφήνουμε 4-5 λεπτά και σβύνουμε με το κρασί. (Σε αυτό το σημείο και αφού βεβαιωθούμε πως κλείσαμε τον απορροφητήρα αν θέλουμε φλαμπάρουμε με μεγάλη προσοχή).

  4. 4

    Αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας.

  5. 5

    Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό ψαριού ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλουμε να μαγειρέψουμε όπως το ρυζόττο. Η τελική υφή θα πρέπει να είναι ελαφρώς χυλωμένη. Δηλαδή να μη στέκεται στο δόντι (al dente).

  6. 6

    Κλείνουμε το μάτι, ανακατεύουμε το δυόσμο, τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
στις
,Ελλάς
Είμαι η Εύα και είμαι καλά) Επαγγελματικά ασχολούμαι με εμπορεύματα και με παιδιά ... Καμμία σχέση μεταξύ τους, αλλά τα δυο μαζί με καλύπτουν πλήρως. Το χόμπυ μου είναι να βρίσκω τρόπους να περνούν καλά οι γύρω μου και εγώ φυσικά. Βρίσκομαι στο χάραμα της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και περίφανα κρατώ ακόμη ζωντανό το παιδί μέσα μου. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μου είναι οι φίλοι μου και το αγαπημένο μου παιχνίδι η κατσαρόλα ΜΟΥ) Για μένα το να ταΐσεις κάποιον είναι δείγμα αγάπης. Να θυμάσαι τί του αρέσει, πώς του αρέσει, να προσπαθείς να αυξήσεις το διατροφικό του ρεπερτόριο εύγευστα, να συνδέεις αρώματα με όμορφες αναμνήσεις! Τούτο το σάιτ το νοιώθω σπίτι μου και του φέρομαι ανάλογα. Πότε το φροντίζω, πότε το αμελώ μα αυτό είναι πάντα εδώ για μένα. Κάτι σαν μαμά)
Δες περισσότερα