Βελγική μους σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.8393
       
 
56 ψήφοι
Suesse, 16.04.09

Περιγραφή

Υπέροχη και εύκολη γνήσια βελγική συνταγή.
Βελγική μους σοκολάτας
photo: ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 αυγά
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 - 70 γρ. ζάχαρη
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  2. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά.
  3. Βάλτε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσει.
  4. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
  5. Προσθέστε έπειτα στο μείγμα αυτό τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε ζωηρά και ύστερα προσθέστε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  6. Προσθέστε τέλος τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
  7. Τοποθετείστε τη μους στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες. Τώρα απολαύστε την!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε προσθέστε εσάνς ρούμι, ή κανονικό ρούμι, ή μπέιλις, ή αμαρέττο. Αλλά και σκέτο έχει υπέροχη γεύση.

Σχετικές συνταγές

    98 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 21-4-09  
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 28-4-09  
    Να ρωτήσω κάτι?Αν θέλω να προσθέσω το ποτό πότε το προσθέτω?
    #
    Σχόλιο από Suesse, 28-4-09  
    Ντινα, το ποτο το προσθέτεις στο μείγμα κρόκων και σοκολάτας πριν προσθέσεις την σαντυγή και τα ασπράδια. Είναι φανταστικό με Αμαρεττο ή Μπέιλις. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 20-6-09  
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 30-6-09  
    Φανταστικό!!!Του έβαλα μπέιλις και έγινε τέλειο,και η υφή του βελούδο!!!!!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 30-6-09  
    #
    Σχόλιο από Suesse, 10-7-09  
    Όντως και με τη ζέστη μία δροσερή σοκολατένια μους είναι ό,τι πρέπει!
    #
    Σχόλιο από Suesse, 28-7-09  
    Την έφτιαξα σήμερα και πρόσθεσα μισό κουταλάκι νες καφε σκόνη στους κρόκους. Γιάμι γιάμι. Μπορείτε να δοκιμάσετε την συνταγή αυτή προσθέτοντας μπεζέδες μέσα και πάνω στη μους. Τα λόγια είναι περιττά...
    #
    Σχόλιο από Sandybel, 24-8-09  
    Ωραιο φαίνεται....Μπορώ να αντικαταστήσω την κουβερτούρα με σκόνη κακάο?
    #
    Σχόλιο από Suesse, 28-8-09  
    Sandybell, η αλήθεια είναι πως δεν το έχω δοκιμάσει και νομίζω πως δεν θα είχε την ίδια υφή, ούτε την ίδια πλούσια γεύση. Με κακάο θα βγει μάλλον σαν την μους που φτιάχνεται με τη σκόνη που βρίσκει κανείς στο σούπερ μάρκετ.
    #
    Σχόλιο από maria ef, 15-9-09  
    APLA TELIO OSH TO DOKIMASAN ZALISTIKAN
    EKANA OMOS MERIKES ALAGES!!!!!
    AJIZH NA SYMIOUH PANTOS OTI EINAI KALITERO APO TA ETIMA TIS AGORAS H KAI AKOMA KAI TOY EMPORIOY !!!! OS IDIKOS UA EBAZA (A) ME TONO ....

    #
    Σχόλιο από Suesse, 19-9-09  
    maria ef, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ό,τι είναι σπιτικό, θεωρώ πως έχει άλλη χάρη και ποιότητα.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 11-10-09  
    μία ερώτιση η συνταγή αυτή για πόσα ταρτάκια διαμέτρου 6 εκ ειναι αρκετή?
    εγώ θέλω για 30 σύγουρα θα θέλει 2πλή δόση τι λές?
    #
    Σχόλιο από @thin@!!!, 4-11-09  
    πολύ καλή!! η δοσολογία μου έβγαλε 8 μεγαλούτσικα ποτηρια. προσέθεσα baileys, τριμμενα μπισκοτα μιραντα στη βαση και ενα αυγο ακομα γιατι ηταν μικρα.. σκιζει απο γευση και η υφη ειναι πραγματικα σα βελουδο, οπως πρεπει ακριβως να ειναι μια μους..
    #
    Σχόλιο από tzatze06, 16-12-09  
    Είναι τέλειο!!!!Μόλις το έφιαξα.Και πολύ εύκολο!
    #
    Σχόλιο από tzatze06, 19-12-09  
    to ekana san gemish tourtas kai prosthesa mpiskoto kai komatakia kouvertouras!uperoxh tourta!
    #
    Σχόλιο από Suesse, 20-12-09  
    Είναι όντως υπέροχη σαν γέμιση τούρτας και επίσης υπέροχη με μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε νες καφέ. Έχει έτσι μια υπόγευση μόκκα.
    #
    Σχόλιο από liasdynamics, 2-1-10  
    Πολύ καλό το δοκίμασα την πρωτοχρονιά μου βγήκε λίγο γλυκό παραπάνω αλλά δεν πειράζει.είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω γλυκό.
    #
    Σχόλιο από amaliaathinaiou, 26-1-10  
    Υπεροχο...Το εφτιαξα σημερα!!
    #
    Σχόλιο από Suesse, 28-1-10  
    Χαίρομαι που σας αρέσει η συνταγή. Είναι τόοοοσο εύκολη, και παράλλξλα τόοοοοσο νόστιμη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    78 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 21-4-09  
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 20-6-09  
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 30-6-09  
    #
    Σχόλιο από Suesse, 10-7-09  
    Όντως και με τη ζέστη μία δροσερή σοκολατένια μους είναι ό,τι πρέπει!
    #
    Σχόλιο από maria ef, 15-9-09  
    APLA TELIO OSH TO DOKIMASAN ZALISTIKAN
    EKANA OMOS MERIKES ALAGES!!!!!
    AJIZH NA SYMIOUH PANTOS OTI EINAI KALITERO APO TA ETIMA TIS AGORAS H KAI AKOMA KAI TOY EMPORIOY !!!! OS IDIKOS UA EBAZA (A) ME TONO ....

    #
    Σχόλιο από Suesse, 19-9-09  
    maria ef, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ό,τι είναι σπιτικό, θεωρώ πως έχει άλλη χάρη και ποιότητα.
    #
    Σχόλιο από tzatze06, 16-12-09  
    Είναι τέλειο!!!!Μόλις το έφιαξα.Και πολύ εύκολο!
    #
    Σχόλιο από tzatze06, 19-12-09  
    to ekana san gemish tourtas kai prosthesa mpiskoto kai komatakia kouvertouras!uperoxh tourta!
    #
    Σχόλιο από Suesse, 20-12-09  
    Είναι όντως υπέροχη σαν γέμιση τούρτας και επίσης υπέροχη με μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε νες καφέ. Έχει έτσι μια υπόγευση μόκκα.
    #
    Σχόλιο από liasdynamics, 2-1-10  
    Πολύ καλό το δοκίμασα την πρωτοχρονιά μου βγήκε λίγο γλυκό παραπάνω αλλά δεν πειράζει.είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω γλυκό.
    #
    Σχόλιο από amaliaathinaiou, 26-1-10  
    Υπεροχο...Το εφτιαξα σημερα!!
    #
    Σχόλιο από Suesse, 28-1-10  
    Χαίρομαι που σας αρέσει η συνταγή. Είναι τόοοοσο εύκολη, και παράλλξλα τόοοοοσο νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από kor_, 6-2-10  
    Την έφτιαξα χθες και την πρόσφερα μετά το δείπνο!! ΤΡΕΛΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Και αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν, εκτός απο την υφή της, το ότι αφήνει μία γεύση σας να έχει πραλίνα μέσα!!!Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Suesse, 6-2-10  
    Χαίρομαι kor_ που είχε τέτοια επιτυχία! Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις μους ως γέμιση σε ρολό με παντεσπάνι. Θεϊκό.
    #
    Σχόλιο από coco, 17-2-10  
    Ακριβώς όπως είναι.... τέλεια! Δεν έμεινε τίποτα. Λίγη σαντιγύ για το food styling που λέει και ο Παρλιάρος και... έτοιμη!!
    #
    Σχόλιο από Suesse, 5-6-10  
    Θα έλεγα πως είναι δύσκολο να ετοιμάσεις μους μόνο για 2 άτομα. Το πρόβλημα είναι τα αυγά... το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις τη μισή ποσότητα.Αυτό το έχω κάνει κι εγώ. Οπότε θα χρησιμοποιήσεις τη μισή ποσότητα από όλα τα υλικά.
    #
    Σχόλιο από dimitrat, 21-6-10  
    την έβαλα και εγώ γέμιση στο σοκολατένιο κείκ της sitrinelas για τα πρώτα γεννέθλια του γιού μου και ήταν φανταστικη!!
    #
    Σχόλιο από kontin, 7-9-10  
    i mous einai pentanostimi tin eftiaksa prin apo 2 meres... to provlimataki omws pou antimetopisa itan oti i zaxari den eixe liwsei kala kai sou erxotan pou kai pou sto stoma, ti na proseksw tin epomeni fora?
    #
    Σχόλιο από Suesse, 8-9-10  
    kontin, η λύση σε αυτό είναι να χτυπήσεις τους κρόκους αρκετή ώρα με τη ζάχαρη. Όταν ασπρίσει το μείγμα δε θα νιώθεις τους κόκκους της ζάχαρης. Χαίρομαι που σου άρεσε :ο)
    #
    Σχόλιο από liasdynamics, 29-10-10  
    Μου κανει.

    Πολυ καλο!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 28-4-09  
    Να ρωτήσω κάτι?Αν θέλω να προσθέσω το ποτό πότε το προσθέτω?
    #
    Σχόλιο από Suesse, 28-4-09  
    Ντινα, το ποτο το προσθέτεις στο μείγμα κρόκων και σοκολάτας πριν προσθέσεις την σαντυγή και τα ασπράδια. Είναι φανταστικό με Αμαρεττο ή Μπέιλις. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Sandybel, 24-8-09  
    Ωραιο φαίνεται....Μπορώ να αντικαταστήσω την κουβερτούρα με σκόνη κακάο?
    #
    Σχόλιο από Suesse, 28-8-09  
    Sandybell, η αλήθεια είναι πως δεν το έχω δοκιμάσει και νομίζω πως δεν θα είχε την ίδια υφή, ούτε την ίδια πλούσια γεύση. Με κακάο θα βγει μάλλον σαν την μους που φτιάχνεται με τη σκόνη που βρίσκει κανείς στο σούπερ μάρκετ.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 11-10-09  
    μία ερώτιση η συνταγή αυτή για πόσα ταρτάκια διαμέτρου 6 εκ ειναι αρκετή?
    εγώ θέλω για 30 σύγουρα θα θέλει 2πλή δόση τι λές?
    #
    Σχόλιο από Suesse, 12-4-10  
    Χαίρομαι που σας άρεσε όσο κι εμένα. Τελικά τα σπιτικά δεν είναι ανώτερα?
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 4-6-10  
    να ρωτήσω την συνταγή αυτή θέλω να την κάνω για 2 άτομα..πόσο θα μειωθούν οι ποσότητες?
    #
    Σχόλιο από lenaki85, 13-11-11  
    Ομολογώ ότι με τόσο ωραία σχόλια, επέλεξα αυτή τη μους να δοκιμάσω για πρώτη φορά. Όμως κατα λάθος αγόρασα σοκολάτα υγείας 70% κακάο αντί κουβερτούρα. Θα μου πετύχει ή θα πρέπει να πάρω κουβερτούρα ?
    #
    Σχόλιο από lenaki85, 14-11-11  
    Ευχαριστώ ! Πηρα την κανονική. Θέλω να ρωτησω και κάτι ακόμη. Αν βάλω κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά και όχι 35% δε θα πήξει??? Αν της βάλω ζελατίνη φύλλα ? Προσπαθώ να μην την κάνω πολύ μπουχτιστική!
    #
    Σχόλιο από Sasoupita, 23-10-13  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΟΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ???
    #
    Σχόλιο από Suesse, 23-10-13  
    Sasoupita, καλημέρα! Εγώ αν βάλω αλκοόλ θα προσθέσω περίπου την ποσότητα που αναλογεί στο μισό του μικρού ποτηριού του λικέρ. Αναλόγως τα γούστα βάζεις λιγότερο ή περισσότερο. Καλή επιτυχία!

    9 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 30-6-09  
    Φανταστικό!!!Του έβαλα μπέιλις και έγινε τέλειο,και η υφή του βελούδο!!!!!
    #
    Σχόλιο από Suesse, 28-7-09  
    Την έφτιαξα σήμερα και πρόσθεσα μισό κουταλάκι νες καφε σκόνη στους κρόκους. Γιάμι γιάμι. Μπορείτε να δοκιμάσετε την συνταγή αυτή προσθέτοντας μπεζέδες μέσα και πάνω στη μους. Τα λόγια είναι περιττά...
    #
    Σχόλιο από @thin@!!!, 4-11-09  
    πολύ καλή!! η δοσολογία μου έβγαλε 8 μεγαλούτσικα ποτηρια. προσέθεσα baileys, τριμμενα μπισκοτα μιραντα στη βαση και ενα αυγο ακομα γιατι ηταν μικρα.. σκιζει απο γευση και η υφη ειναι πραγματικα σα βελουδο, οπως πρεπει ακριβως να ειναι μια μους..
    #
    Σχόλιο από ANDRIANA30, 12-4-10  
    ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ. ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ..!!!! Η ΜΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΣΥΜΠΑΘΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΜΙΣΗ ΜΙΣΗ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ... ΤΕΛΕΙΟ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ..
    #
    Σχόλιο από thomaei, 21-1-11  
    ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ... ... ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΙΣΑΞΙΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ...( ΜΕΝΩ ΞΕΡΕΙΣ ΒΕΛΓΙΟ ) !!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ...
    #
    Σχόλιο από Suesse, 26-2-11  
    Με έκανες και γέλασα... Πολύ καλή η ιδέα σου. Αν προσθέσεις στους μπεζέδες και λίγο κακάο θα είναι τέλειο για ... chocoholic.
    #
    Σχόλιο από Suesse, 1-10-11  
    Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει αυτή η συνταγή. Γενικά το ποτάκι του πάει όπως επίσης και η εσάνς πορτοκάλι.
    #
    Σχόλιο από LadyMidnight, 31-3-12  
    Χαχα! Από βλακεία με το μπεν μαρί δεν μου έλιωσε καλά η κουβερτούρα και όπως ήταν παχύρρευστη πρόλαβε να κρυώσει σε κάποια σημεία όταν την έριξα στους κρόκους και δεν έγινε ομογενής η μους.. Έχει κομμάτια σοκολάτας εδώ κι εκεί! Από λάθος λοιπόν βγήκε ακόμα πιο κόλαση! Φαντάζομαι ότι αντίστοιχο αποτέλεσμα πετυχαίνουμε αν ρίξουμε επίτηδες κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα.
    Τέλεια συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Adamantia 88, 31-7-13  
    μόλις τα έβαλα στο ψυγείο!!ακριβώς για έξι άτομα μου βγήκε.να πω όμως ότι μόλις έβαλα τη σοκολάτα στους κρόκους αυτή σχεδόν αμέσως πέτρωσε και τρόμαξα ότι κατέστρεψα το γλυκό,για ανακάτεμα που λέει η συνταγή ούτε λόγος.έβαλα μετά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τα χτύπησα με το μίξερ οπότε ξανάγινε κρέμα.θρυμμάτισα μέσα στη μους oreo γτ ήθελα να χει μια τραγανή υφή για αντίθεση.φαίνεται υπέροχο! αυριο που θα δοκιμάσουμε θα βάλω πηρουνάκια απόλη την παρέα :)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    panos  book
    Ένα βιβλίο 195 αγαπημένων συνταγών, του/της panos777
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 286 αγαπημένων συνταγών, του/της 2ΙΟΥι
    desserts
    Ένα βιβλίο 83 αγαπημένων συνταγών, του/της angel29476
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της mziqass
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της koulio