κύρια φωτογραφία συνταγής Βελούδινη σούπα αρακά με μπέικον και βασιλικό

Βελούδινη σούπα αρακά με μπέικον και βασιλικό

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
frapedia
frapedia @cook_8449823
Thessaloníki, Greece

Πεντανόστιμη βελουτέ σούπα αρακά κατάλληλη και για πρώτο πιάτο σε τραπέζι καλεσμένων

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή ειναι του Α. Γιώτη, αναρτημένη στον Γαστρονόμο (με μια μικρή παραλαγή. Εκεί ανέφερε ως γαρνιτούρα 200 γρ φέτα θρυμματισμένη, αλλά εγω έβαλα μπέικον) Εγώ την έκανα στη χύτρα με αποτέλεσμα να μου περισσέψει πολύ ζουμί. Φαντάζομαι αν γίνει στην κλασσική κατσαρόλα, τα μπιζέλια θα "πιούν" τη μεγαλύτερη ποσότητα. Αν παραλείψετε το σκόρδο (δεν το συνιστώ) συνοδέψτε με κρουτόν σκόρδου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 ατομα
  1. 600 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  2. 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα δύο
  3. 1 μεγάλο πράσο (το λευκό μέρος), σε μεσαίου πάχους ροδέλες
  4. 1 μεγάλο καρότο σε μεσαίου πάχους ροδέλες
  5. 1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη
  6. 3 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  7. 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  8. 1 πρέζα ζάχαρη
  9. 80 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  10. 50 ml ελαιόλαδο
  11. αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, την πιπερίτσα (αν βάλουμε) και το σκόρδο.

  2. 2

    Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και τα βράζουμε με μισοσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά.

  3. 3

    Βγάζουμε όλα τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και στο ζωμό που βράζει ρίχνουμε τον αρακά, το μισό βασιλικό, λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερο.

  4. 4

    Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.

  5. 5

    Τότε, αλέθουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (αρακά+ζωμό) στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις αν δεν είναι μεγάλες οι συσκευές), προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, αν θέλουμε.

  6. 6

    Επαναφέρουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα και, αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

  7. 7

    Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με βραστό νερό και τη βάζουμε να πάρει 1-2 βράσεις.

  8. 8

    Διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

  9. 9

    Σωτάρουμε σε ψιλοκομμένα κομματάκια όσες φέτες μπέικον θέλουμε, γαρνίρουμε και με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε

Αντιδράσεις

Cooksnaps (1)

Σχόλια (7)

mirtoula
mirtoula @cook_8448962
Γράφεις οτι αλέθουμε αρακά και ζωμό. Τα υπόλοιπα λαχανικα δεν τα βαζουμε παλι μαζι? δεν τα τρώμε όλα μαζί αλεσμένα???

Από

frapedia
frapedia @cook_8449823
στις
Thessaloníki, Greece