Βελουτέ Γλυκοπατάτας και Κολοκύθας
Μια σούπα που μυρίζει φθινόπωρο.. Εύκολη, γρήγορη και χωρίς κρέμα γάλακτος!
Υλικά
-
1 κολοκύθα μικρή (περίπου 1,5 κιλό)
-
1 γλυκοπατάτα σε κύβους
-
1 πράσο σε ροδέλες
-
3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια
-
3 καρότα σε κομματάκια
-
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Πυχτόγαλο Κρήτης ή Ξινομυζήθρα ή Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν.
-
2
Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπαπάτα, την κολοκύθα, το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.
-
3
Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
-
4
Βράζουν για περίπου μισή ώρα και έπειτα τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi.
-
5
Σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά από το τυρί ή το γιαούρτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Σχόλια (4)