κύρια φωτογραφία συνταγής Βελουτέ ντομάτας
tjo
tjo @cook_8483520
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται με τηγανητές ή ψημένες φέτες ψωμί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 500 γρ. ντομάτες
  2. 140 γρ. αλεύρι
  3. 800 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  4. αλάτι
  5. πιπέρι
  6. 40 γρ. βούτυρο
  7. 80 γρ. λευκό ψωμί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύστε το αλεύρι σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό προσέχοντας να μη σχηματιστούν σβώλοι.

  2. 2

    Βάλτε το γάλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, ρίξτε το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι το γάλα να αρχίσει ξανά να βράζει και αφήστε το στη φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

  3. 3

    Στη συνέχεια, ρίξτε τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσετε και τις ψιλοκόψετε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά περίπου, αφού το βγάλετε, προσθέστε στη σούπα το βούτυρο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Από

tjo
tjo @cook_8483520
στις
,Ελλάδα