Βελουτέ ντομάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται με τηγανητές ή ψημένες φέτες ψωμί.
Υλικά
-
500 γρ. ντομάτες
-
140 γρ. αλεύρι
-
800 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
40 γρ. βούτυρο
-
80 γρ. λευκό ψωμί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύστε το αλεύρι σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό προσέχοντας να μη σχηματιστούν σβώλοι.
-
2
Βάλτε το γάλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, ρίξτε το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι το γάλα να αρχίσει ξανά να βράζει και αφήστε το στη φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
-
3
Στη συνέχεια, ρίξτε τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσετε και τις ψιλοκόψετε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά περίπου, αφού το βγάλετε, προσθέστε στη σούπα το βούτυρο.
Σχόλια (4)