Βελουτέ πατάτας
Υλικά
-
600 γρ πατάτες
-
1 καρότο
-
1 πράσο
-
1 κρεμμύδι
-
500 μλ ζωμό λαχανικών
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
μοσχοκάρυδο
-
αλάτι, πιπέρι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζω τα λαχανικά και τα κόβω σε μικρά κομματιά.
-
2
Τα μαγειρεύω σε λάδι για 5 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Ρίχνω τα μπαχαρικά και το ζωμό.
-
4
Βράζω για 25 με 30 λεπτά.
-
5
Τέλος προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
-
6
Τα χτυπάω στο μίξερ και είναι έτοιμο.
Σχόλια (62)