Βενιζελικά Λήμνου

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
7 ψήφοι
ansou, 13.04.08

Περιγραφή

Ειναι συνταγη του Ηλια Μαμαλακη. Την εφτιαξε σε ενα απο τα ταξιδια του στην Ελλαδα μας κι εγω τη σημειωσα.
Βενιζελικά Λήμνου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλο αμυγδαλα τριμμενα με το φλουδι τους
  • 1/2 νεροποτηρο κουαντρο
  • 1 νεροποτηρο πηχτο σιροπι
  • 350 γρ κουβερτουρα τριμμενη
  • λιγο κονιακ για να βρεξω τα χερια μου
  • 1 βαζακι 350 γρ βανιλια υποβρυχιο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Νησιά Αιγαίου
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Με χερια βρεγμενα με κονιακ ανακατευω-ζυμωνω το μιγμα και φτιαχνω μπαλακια.
  2. Αφου τα αραδιασω σε λαδοκολλα , τα αφηνω να μεινουν για να σφιξουν για 24 ωρες.
  3. Την αλλη μερα ζεσταινω σε κατσαρολακι το υποβρυχιο τοσο ωστε αυτο το γλασσο να μην γινει ουτε διαφανο ουτε αδιαφανο τελειως.
  4. Τα βουταω ενα-ενα μεσα και τα ξαναστρωνω σε λαδοκολλα για να στεγνωσουν.Τα διακοσμω οπως μου κανει κεφι!!!

21 Όλα

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από NTINA, 14-4-08  
Επισης να προσθεσω οτι εχει και πολλες παραλαγες .Ας πουμε καρυδι ατι αμυγδαλο ,σοκολατα λευκη αντι για μαυρη .Τα φονταν γινανε τα συγκεκριμενα ,για να.τιμησουν μια επισκεψη του Βενιζελου στο τοπο τους .
#
Σχόλιο από NTINA, 14-4-08  
Ξεχασα να βαλω βαθμο.
#
Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 19-1-09  
τα έφτιαξα και σας λέω ότι έγιναν εξαιρετικά και δε χρειάστηκε να τα αφήσω 24 ώρες αμέσως έσφιξαν....την επόμενη φορά θα βάλω λικέρ μαστίχα για περισσότερο άρωμα!!!! ααααα και θα τα κάνω και με λευκή κουβερτούρα.....
#
Σχόλιο από ansou, 19-1-09  
Χαιρομαι που τα πετυχες και αρεσαν!
#
Σχόλιο από FEDRA, 9-10-09  
Μια ερώτηση σας παρακαλώ το πηχτό σιρόπι τι είναι ακριβώς?
#
Σχόλιο από Vai, 4-2-10  
Το πηχτο σιροπι ειναι το σιροπι που εχει βρασει περιπου 13-15 λεπτα (απο την στιγμη που κοχλασει αρχιζουμε να κραταμε ωρα).Τωρα για να σου βγει ενα νεροποτηρο πρεπει να βαλεις 2 ποτηρια ζαχαρη και 3 νερο για να το φτιαξεις,περιπου...Μια πολυ καλη λυση που θα δωσει και εξτρα αρωμα στο γλυκο σου ειναι να βαλεις σιροπι γλυκου κουταλιου που σου εχει περισσεψει.Τον τελευταιο λογο βεβαιως παντα τον εχει η κυρια που ανεβασε τη συνταγη.Εγω απλα καταθετω την αποψη μου!!!!!!
#
Σχόλιο από ansou, 5-2-10  
Συγνωμη,αλλα τωρα ειδα την ερωτηση...
Εγω συνηθως χρησιμοποιω ,οταν τα φτιαχνω,σιροπι που εχω φυλαξει απο γλυκο κουταλιου που τελειωσε.Σχεδον ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει σιροπι που εφτιαξα επι τουτου για τα βενιζελικα.Αν το φτιαξεις ,γνωμη μου ειναι να βαλεις 3 μερη ζαχαρη και ενα μερος νερο για να δεσει καλυτερα και να ειναι πιο πηχτο.
#
Σχόλιο από simplyblack, 26-2-10  
#
Σχόλιο από lisa17, 31-3-10  
Φανταστική συνταγή! Την είχα σημειώσει και εγώ όταν την είχε δείξει ο Μαμαλάκης! Μπράβο!
#
Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 26-4-11  
Στη συνταγή του Μαμαλάκη η σοκολάτα είναι 150-200 γρ ενώ εσύ γράφεις 350 γρ. ποιά ποσότητα να διαλέξω τελικά?
#
Σχόλιο από glafki, 11-10-11  
pentanostimo.
#
Σχόλιο από Ναυσικά, 9-5-12  
Αναστασία μου, να σε ρωτήσω, αντί για πηχτό σιρόπι λες μπορώ να βάλω σιρόπι βύσσινο (αυτό που κάνουμε τη βυσσινάδα); Θα πρέπει να το αραιώσω; Νομίζω θα πηγαίνει μούρλια με την σοκολάτα και την βανίλια!
#
Σχόλιο από ansou, 10-5-12  
Nαυσικα μου, πολυ καλη τη βρισκω την ιδεα σου και ομολογω πως δεν μου ειχε περασει απ το μυαλο αυτη η παραλλαγη! Εγω δεν θα την αραιωνα τη βυσσιναδα.Θα εχει καλυτερη συνοχη το μιγμα σου νομιζω.Θα το δοκιμασω κι εγω και θα επανελθω. Καλη επιτυχια!
#
Σχόλιο από nadiaal, 20-5-12  
Ειναι εξαιρετικό γλυκο.Πριν απο καιρο που προσπάθησα η βανιλια δεν μου στεκόταν και δεν κάλυπτε το γλυκο.εκανα δοκιμές με την θερμοκρασια της αλλα τίποτα!ξερεις θερμοκρασια ακριβώς?
#
Σχόλιο από ansou, 20-5-12  
Oχι, δεν εχω μετρησει ποτέ θερμοκρασια, απλα να ειναι στην οψη οπως αναφερεται στις οδηγιες, καπου ενδιαμεσα...Και παντως νομιζω προς το χλιαρο του ,οχι προς το καυτο.Η συνταγη οταν παρουσιαστηκε στην tv δεν ανεφερε παντως θερμοκρασια.
#
Σχόλιο από Λουίζα Μαριαλένα, 24-7-12  
Καλησπέρα.Να ρωτήσω λίγο πόσα κομμάτια βγάζει η συνταγή?
#
Σχόλιο από christmast, 22-7-13  
Καλημέρα! Επειδή πρόκειται να φτιάξω τα βενιζελικά σε ένα τραπέζι, θα μπορούσες να μου πεις ή κάποιος άλλος που έχει δοκιμάσει τη συνταγή πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
#
Σχόλιο από ansou, 22-7-13  
Εξαρταται παντα απο το μεγεθος.Γυρω στα 25 κομματια μου βγηκαν την τελευταια φορα που τα εφτιαξα.
#
Σχόλιο από christmast, 22-7-13  
Το μέγεθος που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι περίπου σαν ένα καρύδι, οπότε υποθέτω ότι βγαίνουν τόσα τα κομμάτια. Σ'ευχαριστώ που απάντησες! Όταν τα φτιάξω, θα επανέλθω!
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

10 Σχόλια

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από NTINA, 14-4-08  
Ξεχασα να βαλω βαθμο.
#
Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 19-1-09  
τα έφτιαξα και σας λέω ότι έγιναν εξαιρετικά και δε χρειάστηκε να τα αφήσω 24 ώρες αμέσως έσφιξαν....την επόμενη φορά θα βάλω λικέρ μαστίχα για περισσότερο άρωμα!!!! ααααα και θα τα κάνω και με λευκή κουβερτούρα.....
#
Σχόλιο από ansou, 19-1-09  
Χαιρομαι που τα πετυχες και αρεσαν!
#
Σχόλιο από simplyblack, 26-2-10  
#
Σχόλιο από lisa17, 31-3-10  
Φανταστική συνταγή! Την είχα σημειώσει και εγώ όταν την είχε δείξει ο Μαμαλάκης! Μπράβο!
#
Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 26-4-11  
Στη συνταγή του Μαμαλάκη η σοκολάτα είναι 150-200 γρ ενώ εσύ γράφεις 350 γρ. ποιά ποσότητα να διαλέξω τελικά?
#
Σχόλιο από glafki, 11-10-11  
pentanostimo.
#
Σχόλιο από ansou, 20-5-12  
Oχι, δεν εχω μετρησει ποτέ θερμοκρασια, απλα να ειναι στην οψη οπως αναφερεται στις οδηγιες, καπου ενδιαμεσα...Και παντως νομιζω προς το χλιαρο του ,οχι προς το καυτο.Η συνταγη οταν παρουσιαστηκε στην tv δεν ανεφερε παντως θερμοκρασια.
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>

10 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από FEDRA, 9-10-09  
Μια ερώτηση σας παρακαλώ το πηχτό σιρόπι τι είναι ακριβώς?
#
Σχόλιο από Vai, 4-2-10  
Το πηχτο σιροπι ειναι το σιροπι που εχει βρασει περιπου 13-15 λεπτα (απο την στιγμη που κοχλασει αρχιζουμε να κραταμε ωρα).Τωρα για να σου βγει ενα νεροποτηρο πρεπει να βαλεις 2 ποτηρια ζαχαρη και 3 νερο για να το φτιαξεις,περιπου...Μια πολυ καλη λυση που θα δωσει και εξτρα αρωμα στο γλυκο σου ειναι να βαλεις σιροπι γλυκου κουταλιου που σου εχει περισσεψει.Τον τελευταιο λογο βεβαιως παντα τον εχει η κυρια που ανεβασε τη συνταγη.Εγω απλα καταθετω την αποψη μου!!!!!!
#
Σχόλιο από ansou, 5-2-10  
Συγνωμη,αλλα τωρα ειδα την ερωτηση...
Εγω συνηθως χρησιμοποιω ,οταν τα φτιαχνω,σιροπι που εχω φυλαξει απο γλυκο κουταλιου που τελειωσε.Σχεδον ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει σιροπι που εφτιαξα επι τουτου για τα βενιζελικα.Αν το φτιαξεις ,γνωμη μου ειναι να βαλεις 3 μερη ζαχαρη και ενα μερος νερο για να δεσει καλυτερα και να ειναι πιο πηχτο.
#
Σχόλιο από Ναυσικά, 9-5-12  
Αναστασία μου, να σε ρωτήσω, αντί για πηχτό σιρόπι λες μπορώ να βάλω σιρόπι βύσσινο (αυτό που κάνουμε τη βυσσινάδα); Θα πρέπει να το αραιώσω; Νομίζω θα πηγαίνει μούρλια με την σοκολάτα και την βανίλια!
#
Σχόλιο από ansou, 10-5-12  
Nαυσικα μου, πολυ καλη τη βρισκω την ιδεα σου και ομολογω πως δεν μου ειχε περασει απ το μυαλο αυτη η παραλλαγη! Εγω δεν θα την αραιωνα τη βυσσιναδα.Θα εχει καλυτερη συνοχη το μιγμα σου νομιζω.Θα το δοκιμασω κι εγω και θα επανελθω. Καλη επιτυχια!
#
Σχόλιο από nadiaal, 20-5-12  
Ειναι εξαιρετικό γλυκο.Πριν απο καιρο που προσπάθησα η βανιλια δεν μου στεκόταν και δεν κάλυπτε το γλυκο.εκανα δοκιμές με την θερμοκρασια της αλλα τίποτα!ξερεις θερμοκρασια ακριβώς?
#
Σχόλιο από Λουίζα Μαριαλένα, 24-7-12  
Καλησπέρα.Να ρωτήσω λίγο πόσα κομμάτια βγάζει η συνταγή?
#
Σχόλιο από christmast, 22-7-13  
Καλημέρα! Επειδή πρόκειται να φτιάξω τα βενιζελικά σε ένα τραπέζι, θα μπορούσες να μου πεις ή κάποιος άλλος που έχει δοκιμάσει τη συνταγή πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
#
Σχόλιο από ansou, 22-7-13  
Εξαρταται παντα απο το μεγεθος.Γυρω στα 25 κομματια μου βγηκαν την τελευταια φορα που τα εφτιαξα.
#
Σχόλιο από christmast, 22-7-13  
Το μέγεθος που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι περίπου σαν ένα καρύδι, οπότε υποθέτω ότι βγαίνουν τόσα τα κομμάτια. Σ'ευχαριστώ που απάντησες! Όταν τα φτιάξω, θα επανέλθω!

1 Παραλλαγές

#
Σχόλιο από NTINA, 14-4-08  
Επισης να προσθεσω οτι εχει και πολλες παραλαγες .Ας πουμε καρυδι ατι αμυγδαλο ,σοκολατα λευκη αντι για μαυρη .Τα φονταν γινανε τα συγκεκριμενα ,για να.τιμησουν μια επισκεψη του Βενιζελου στο τοπο τους .

Σχετικά άρθρα

Χορτοφαγία
Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
Σοκολατένια μυστικά
Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

Τη συνταγή προτείνουν:

Σοκολατάκια , τρούφες ,κεράσματα
Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
Γλυκά
Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
Προς δοκιμή
Ένα βιβλίο 126 αγαπημένων συνταγών, του/της Ναυσικά
Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
ΓΛΥΚΑ
Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ