ansou
ansou @cook_8450472
,

Ειναι συνταγη του Ηλια Μαμαλακη. Την εφτιαξε σε ενα απο τα ταξιδια του στην Ελλαδα μας κι εγω τη σημειωσα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1440 Minutes
  1. 1/2 κιλο αμυγδαλα τριμμενα με το φλουδι τους
  2. 1/2 νεροποτηρο κουαντρο
  3. 1 νεροποτηρο πηχτο σιροπι
  4. 350 γρ κουβερτουρα τριμμενη
  5. λιγο κονιακ για να βρεξω τα χερια μου
  6. 1 βαζακι βανιλια υποβρυχιο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Με χερια βρεγμενα με κονιακ ανακατευω-ζυμωνω το μιγμα και φτιαχνω μπαλακια.

  2. 2

    Αφου τα αραδιασω σε λαδοκολλα, τα αφηνω να μεινουν για να σφιξουν για 24 ωρες.

  3. 3

    Την αλλη μερα ζεσταινω σε κατσαρολακι το υποβρυχιο τοσο ωστε αυτο το γλασσο να μην γινει ουτε διαφανο ουτε αδιαφανο τελειως.

  4. 4

    Τα βουταω ενα-ενα μεσα και τα ξαναστρωνω σε λαδοκολλα για να στεγνωσουν.Τα διακοσμω οπως μου κανει κεφι!!!

Σχόλια (21)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Επισης να προσθεσω οτι εχει και πολλες παραλαγες .Ας πουμε καρυδι ατι αμυγδαλο ,σοκολατα λευκη αντι για μαυρη .Τα φονταν γινανε τα συγκεκριμενα ,για να.τιμησουν μια επισκεψη του Βενιζελου στο τοπο τους .

Από

ansou
ansou @cook_8450472
στις
,