Βενιζελικά Λήμνου
Ειναι συνταγη του Ηλια Μαμαλακη. Την εφτιαξε σε ενα απο τα ταξιδια του στην Ελλαδα μας κι εγω τη σημειωσα.
Υλικά
-
1/2 κιλο αμυγδαλα τριμμενα με το φλουδι τους
-
1/2 νεροποτηρο κουαντρο
-
1 νεροποτηρο πηχτο σιροπι
-
350 γρ κουβερτουρα τριμμενη
-
λιγο κονιακ για να βρεξω τα χερια μου
-
1 βαζακι βανιλια υποβρυχιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με χερια βρεγμενα με κονιακ ανακατευω-ζυμωνω το μιγμα και φτιαχνω μπαλακια.
-
2
Αφου τα αραδιασω σε λαδοκολλα, τα αφηνω να μεινουν για να σφιξουν για 24 ωρες.
-
3
Την αλλη μερα ζεσταινω σε κατσαρολακι το υποβρυχιο τοσο ωστε αυτο το γλασσο να μην γινει ουτε διαφανο ουτε αδιαφανο τελειως.
-
4
Τα βουταω ενα-ενα μεσα και τα ξαναστρωνω σε λαδοκολλα για να στεγνωσουν.Τα διακοσμω οπως μου κανει κεφι!!!
Σχόλια (21)