Βερύκοκο γλυκό

Bαθμολογία: 4.5
       
 
8 ψήφοι
ΣΟΝΙΑ, 22.06.08
Βερύκοκο γλυκό
photo: thomaei

Συνταγή από:

ΣΟΝΙΑ

8 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/4 βερυκοκα (οχι πολυ ωριμα)
  • 1 1/4 κιλου ζαχαρη
  • 1 φλ. τσ. νερο
  • 1 κ.γλ. χυμος λεμονι
  • 2 βανιλιες
  • 3 κ.σ. ασβεστη
  • αμυγδαλα
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 120' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφαιρουμε την φλουδα και τα κουκουτσια.
  2. Βαζουμε σε λεκανη τον ασβεστη με 8-10 ποτ. νερο και βαζουμε μεσα τα βερυκοκα για 1-2 ωρες.
  3. Ξεβγαζουμε και αφηνουμε σε πετσετα να στραγγισουν.
  4. Βραζουμε την ζαχαρη με το νερο να γινουν πυχτο σιροπι. Αφηνουμε να κρυωσει.
  5. Βαζουμε σε καθε βερυκοκο, μισο αμυγδαλο και το ριχνουμε στο σιροπι.
  6. Βραζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να δεσει το γλυκο.
  7. Τελος βαζουμε τις βανιλιες και το λεμονι και αφηνουμε να παρει 1-2 βρασεις ακομα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν μετα απο 8 ωρες δουμε οτι εχει νερο, ξαναβραζουμε ωσπου να δεσει.

Σχετικές συνταγές

Λικέρ Βερίκοκο Λικέρ Βερίκοκο
4.6842
       
       
(19)
Αποξηραμένα βερίκοκα Αποξηραμένα βερίκοκα
3
       
       
(1)
Μαρμελάδα βερύκοκο Μαρμελάδα βερύκοκο
4.8485
       
       
(33)

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από athinag, 25-6-08  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Σόνια!!!
    Αυτή ακριβώς την γεύση θυμόμουνα!
    Εννοείται ότι έφτιαξα και δεύτερη φορά αλλά μεγαλύτερη ποσότητα γιατί τα πρώτα τελείωσαν μόνο με τις δοκιμές....
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 26-6-08  
    Χαιρομαι που ειναι αυτο που ηθελες!Καλη σας ορεξη.
    #
    Σχόλιο από DOROULA, 1-7-08  
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΝΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ, ΕΓΚΥΟΣ 7 1/2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
    Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ.
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 1-7-08  
    Με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου κουκλα μου!Να εχει ολα τα καλα!Χαιρομαι που ειμαι χρησιμη,εστω κ ετσι.
    #
    Σχόλιο από ΣΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, 28-5-10  
    ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΕΡΥΥΚΟΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ?
    #
    Σχόλιο από ΕφηΒ, 9-5-12  
    Που θα βρω ασβέστη? Το γλυκό βερυκοκο είναι το αγαπημένο μου!!!!!
    #
    Σχόλιο από Eugenia L, 19-6-12  
    @ΣΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ: Τα κουκουτσια τα βγαζουμε με μια μεγαλη προκα ή εγω χρησιμοποιώ κ ξυλινο καλαμακι για τα σουβλακια κ σπρώχνουμε απο την κορηφη του βερύκοκου (εκει που κρέμεται) προς τα κατω σιγα σιγα να μην το σπασουμε.
    @ΕφηΒ: ασβέστη βρίσκουμε στις μάντρες με οικοδομικά υλικά.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 19-6-12  
    λοιπον το εφτιαξα σημερα αλλα δεν ειχα να βαλω ασβεστη ..... σνιφ δεν βρηκα εδω που ειμαι και το εκανα χωρις μου μαλακωσε ομως λιγο αλλα ειναι πολυ νοστιμο... αλλα ευτιχως που μου στελνει και η μαμα μου φτιαγμενο με ασβεστη ....
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 2-7-12  
    Αν και ηταν το πρωτο μου γλυκο του κουταλιου,εγινε υπεροχο.
    Αφου φτιαχτηκε μπηκε στο αποστειρωμενο βαζακι.Την επομενη ομως που ανοιχτηκε,ηταν εξ ολοκληρου ζαχαρωμενο.Καμμια ιδεα τι μπορει να εκανα λαθος?
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από mato, 4-7-12  
    γεια σας!δυστυχώς απέτυχα!! :( :(
    στο στάδιο που αφησα το σιροπι να κρυωσει ζαχαρωσε εντελως!!!! γιατι? πολυ κριμα... στεναχωρεθηκα....
    #
    Σχόλιο από mato, 4-7-12  
    δεν τη συνιστώ, τουλαχιστον σε αρχάριους σαν και εμένα. λοιπόν, το επιχειρησα για δεύτερη φορά το ιδιο βραδυ και το ιδιο αποτελεσμα. εχει κρυσταλώσει,εγινε μια μαζα!! κριμα!! ακολουθησα όλα τα βήματα. ας ξαναδειτε τις οδηγιες παντως... αντε να καθαρισω κατσαρολες τώρα....
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 8-7-12  
    mato ισως να διαβασες οτι κι εγω το εκανα και μου ζαχαρωσε, την δευτερη φορα ομως ειχε απολυτη επιτυχια.

    Να προσεξεις τα εξης:

    1)Οταν κανεις το σιροπι για προετοιμασια, να κλεινεις καπου καπου το καπακι ωστε η αδιαλυτη ζαχαρη να λυωνει και να μην μενει στα τοιχωματα της κατσαρολας.

    2)Οταν κρυωσει το σιροπι, θα πηξει ουτως η αλλως, εσυ ριξε τα βερυκοκα μεσα και βρασε το, τα φρουτα θα βγαλουν αρκετο ζουμι και το μιγμα θα ξαναγινει υγρο, σαν νερο, οποτε το βραζεις οσο χρειαζεται να γινει το σιροπι οπως το θελεις.

    3)Δεν το αφησα τελειως να κρυώσει και να πηξει, οταν ερριξα μεσα τα βερυκοκα μολις ειχε αρχισει να κρυσταλλωνει στην επιφανεια.

    4)Εβαλα 3 κουταλιες της σουπας λεμονι προς το τελος.

    Εγινε τελειο.

    Αν το ξαναδοκιμασεις, ευχομαι να το πετυχεις.
    #
    Σχόλιο από jona, 8-7-12  
    koritsia kai emena mia apotyhia itan to glyko mu zaharose , ta ekana ola opos eprepe ,,,ti na po krima 3 kila verikoka ...
    #
    Σχόλιο από mato, 15-7-12  
    ευχαριστώ icecream fan , για τις συμβουλές σου την επόμενη φορά θα τις εφαρμόσω!!
    #
    Σχόλιο από anastasia11_, 22-11-12  
    έχω ακριβώς την ίδια συνταγή την κάνω κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 6 χρόνια(μονο που δεν βάζω τα αμύγδαλα) εχει πάντα επιτυχία.Τα βερύκοκα μένουν τραγανά (τα αφήνω πιο πολλή ώρα στον ασβέστη) και όσοι την δοκίμασαν έχουν ενθουσιαστεί...Την προτείνω σε όλους...!!!!
    #
    Σχόλιο από argyce, 8-6-14  
    Έκανα ότι έλεγε η συνταγή και οι συμβουλές και έγινε χάλια...

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από athinag, 25-6-08  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Σόνια!!!
    Αυτή ακριβώς την γεύση θυμόμουνα!
    Εννοείται ότι έφτιαξα και δεύτερη φορά αλλά μεγαλύτερη ποσότητα γιατί τα πρώτα τελείωσαν μόνο με τις δοκιμές....
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 26-6-08  
    Χαιρομαι που ειναι αυτο που ηθελες!Καλη σας ορεξη.
    #
    Σχόλιο από DOROULA, 1-7-08  
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΝΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ, ΕΓΚΥΟΣ 7 1/2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
    Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ.
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 1-7-08  
    Με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου κουκλα μου!Να εχει ολα τα καλα!Χαιρομαι που ειμαι χρησιμη,εστω κ ετσι.
    #
    Σχόλιο από ΕφηΒ, 9-5-12  
    Που θα βρω ασβέστη? Το γλυκό βερυκοκο είναι το αγαπημένο μου!!!!!
    #
    Σχόλιο από Eugenia L, 19-6-12  
    @ΣΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ: Τα κουκουτσια τα βγαζουμε με μια μεγαλη προκα ή εγω χρησιμοποιώ κ ξυλινο καλαμακι για τα σουβλακια κ σπρώχνουμε απο την κορηφη του βερύκοκου (εκει που κρέμεται) προς τα κατω σιγα σιγα να μην το σπασουμε.
    @ΕφηΒ: ασβέστη βρίσκουμε στις μάντρες με οικοδομικά υλικά.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 19-6-12  
    λοιπον το εφτιαξα σημερα αλλα δεν ειχα να βαλω ασβεστη ..... σνιφ δεν βρηκα εδω που ειμαι και το εκανα χωρις μου μαλακωσε ομως λιγο αλλα ειναι πολυ νοστιμο... αλλα ευτιχως που μου στελνει και η μαμα μου φτιαγμενο με ασβεστη ....
    #
    Σχόλιο από mato, 4-7-12  
    γεια σας!δυστυχώς απέτυχα!! :( :(
    στο στάδιο που αφησα το σιροπι να κρυωσει ζαχαρωσε εντελως!!!! γιατι? πολυ κριμα... στεναχωρεθηκα....
    #
    Σχόλιο από mato, 4-7-12  
    δεν τη συνιστώ, τουλαχιστον σε αρχάριους σαν και εμένα. λοιπόν, το επιχειρησα για δεύτερη φορά το ιδιο βραδυ και το ιδιο αποτελεσμα. εχει κρυσταλώσει,εγινε μια μαζα!! κριμα!! ακολουθησα όλα τα βήματα. ας ξαναδειτε τις οδηγιες παντως... αντε να καθαρισω κατσαρολες τώρα....
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 8-7-12  
    mato ισως να διαβασες οτι κι εγω το εκανα και μου ζαχαρωσε, την δευτερη φορα ομως ειχε απολυτη επιτυχια.

    Να προσεξεις τα εξης:

    1)Οταν κανεις το σιροπι για προετοιμασια, να κλεινεις καπου καπου το καπακι ωστε η αδιαλυτη ζαχαρη να λυωνει και να μην μενει στα τοιχωματα της κατσαρολας.

    2)Οταν κρυωσει το σιροπι, θα πηξει ουτως η αλλως, εσυ ριξε τα βερυκοκα μεσα και βρασε το, τα φρουτα θα βγαλουν αρκετο ζουμι και το μιγμα θα ξαναγινει υγρο, σαν νερο, οποτε το βραζεις οσο χρειαζεται να γινει το σιροπι οπως το θελεις.

    3)Δεν το αφησα τελειως να κρυώσει και να πηξει, οταν ερριξα μεσα τα βερυκοκα μολις ειχε αρχισει να κρυσταλλωνει στην επιφανεια.

    4)Εβαλα 3 κουταλιες της σουπας λεμονι προς το τελος.

    Εγινε τελειο.

    Αν το ξαναδοκιμασεις, ευχομαι να το πετυχεις.
    #
    Σχόλιο από jona, 8-7-12  
    koritsia kai emena mia apotyhia itan to glyko mu zaharose , ta ekana ola opos eprepe ,,,ti na po krima 3 kila verikoka ...
    #
    Σχόλιο από mato, 15-7-12  
    ευχαριστώ icecream fan , για τις συμβουλές σου την επόμενη φορά θα τις εφαρμόσω!!
    #
    Σχόλιο από anastasia11_, 22-11-12  
    έχω ακριβώς την ίδια συνταγή την κάνω κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 6 χρόνια(μονο που δεν βάζω τα αμύγδαλα) εχει πάντα επιτυχία.Τα βερύκοκα μένουν τραγανά (τα αφήνω πιο πολλή ώρα στον ασβέστη) και όσοι την δοκίμασαν έχουν ενθουσιαστεί...Την προτείνω σε όλους...!!!!
    #
    Σχόλιο από argyce, 8-6-14  
    Έκανα ότι έλεγε η συνταγή και οι συμβουλές και έγινε χάλια...

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΣΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, 28-5-10  
    ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΕΡΥΥΚΟΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ?
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 2-7-12  
    Αν και ηταν το πρωτο μου γλυκο του κουταλιου,εγινε υπεροχο.
    Αφου φτιαχτηκε μπηκε στο αποστειρωμενο βαζακι.Την επομενη ομως που ανοιχτηκε,ηταν εξ ολοκληρου ζαχαρωμενο.Καμμια ιδεα τι μπορει να εκανα λαθος?
    Ευχαριστώ

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasia11_
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 751 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    μαρμελαδες και γλυκα κουταλιου
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 218 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama