κύρια φωτογραφία συνταγής Βερύκοκο γλυκό
ΣΟΝΙΑ
ΣΟΝΙΑ @cook_8449991
περιστερι αττικης,ελλαδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν μετα απο 8 ωρες δουμε οτι εχει νερο, ξαναβραζουμε ωσπου να δεσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 1/4 κιλού βερυκοκα (οχι πολυ ωριμα)
  2. 1 1/4 κιλου ζαχαρη
  3. 1 φλ. τσ. νερο
  4. 1 κ.γλ. χυμος λεμονι
  5. 2 βανιλιες
  6. 3 κ.σ. ασβεστη
  7. αμυγδαλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρουμε την φλουδα και τα κουκουτσια.

  2. 2

    Βαζουμε σε λεκανη τον ασβεστη με 8-10 ποτ. νερο και βαζουμε μεσα τα βερυκοκα για 1-2 ωρες.

  3. 3

    Ξεβγαζουμε και αφηνουμε σε πετσετα να στραγγισουν.

  4. 4

    Βραζουμε την ζαχαρη με το νερο να γινουν πυχτο σιροπι. Αφηνουμε να κρυωσει.

  5. 5

    Βαζουμε σε καθε βερυκοκο, μισο αμυγδαλο και το ριχνουμε στο σιροπι.

  6. 6

    Βραζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να δεσει το γλυκο.

  7. 7

    Τελος βαζουμε τις βανιλιες και το λεμονι και αφηνουμε να παρει 1-2 βρασεις ακομα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

athinag
athinag @cook_8449505
Σ'ευχαριστώ πολύ Σόνια!!!
Αυτή ακριβώς την γεύση θυμόμουνα!
Εννοείται ότι έφτιαξα και δεύτερη φορά αλλά μεγαλύτερη ποσότητα γιατί τα πρώτα τελείωσαν μόνο με τις δοκιμές....

Από

ΣΟΝΙΑ
ΣΟΝΙΑ @cook_8449991
στις
περιστερι αττικης,ελλαδα