Βίδες με μπρόκολο και μπέικον στο φούρνο
Μιά πανεύκολη, γρήγορη και πολύ γευστική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει! Εγγυημένη επιτυχία και νοστιμιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το τυρί που χρησιμοποιώ εγώ ειναι γραβιέρα κατά κύρια βάση. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια που θα τα έχετε σωτάρει με το πράσο. Τέλος, οταν το τσεκάρετε στα 40 λεπτά και σας είναι ρευστό το μείγμα με το γάλα , μην σας προβληματίσει γιατί οταν σβήσετε το φαγητό και το αφήσετε λίγο να κρυώσει, θα πήξει! Το μακαρόνι ως γνωστόν εχει την ιδιαιτερότητα να τραβαει τα "ζουμιά". Αυτά! Καλη επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε το μπρόκολο μας σε βραστό νερό για 2-3 λεπτάκια. Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτάκια και τις σουρώνουμε.
-
2
Σωτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά εώς ότου βγάλει το λίπος του, προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το πράσο.
-
3
Βάζουμε σε ενα πυρίμαχο σκεύος τις βίδες, ρίχνουμε απο πάνω το μπρόκολο, το πράσο και το μπέικον και ανακατεύουμε απαλά.
-
4
Χτυπάμε σε ενα μπώλ τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε το φαγητό.
-
5
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Σχόλια (3)