κύρια φωτογραφία συνταγής Bienenstich
malena
malena @cook_8449165

Tο κεντρι της μελισσας. Μια δοκιμη θα σας πεισει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δυσκολευεστε να χωρισετε τη ζυμη στη μεση τοτε χωριστε το πρωτα στα δυο οσο ειναι στο ταψι και μετα κοψτε το στη μεση για την γεμιση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Υλικα για τη ζυμη
  2. 250 ml χλιαρο γαλα
  3. 60 γρ βουτυρο ή μαργαρινη λιωμενο
  4. 500 γρ αλευρι
  5. 1 πακετακι ξερη μαγια
  6. 50 γρ ζαχαρη
  7. 1 πρεζα αλατι
  8. Υλικα για τη καλυψη της ζυμης
  9. 50 γρ βουτυρο
  10. 5 κουταλια της σουπας ζαχαρη
  11. 100 γρ κρεμα γαλακτος
  12. 4 κουταλιες της σουπας μελι
  13. 300 γρ αμυγδαλα φιλε
  14. Υλικα για τη γεμιση
  15. 2 φακελακια κρεμα ζαχαροπλαστικης και κρυο γαλα οσο και οι οδηγιες του παρασκευαστη.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατευουμε το βουτυρο μεσα στο χλιαρο γαλα και αφου ανακατεψουμε το αλευρι με τη μαγια ζυμωνουμε με το γαλα και τα υπολοιπα υλικα.

  2. 2

    Αφηνουμε το ζυμαρι να διπλασιαστει σε ζεστο περιβαλλον. Βουτυρωνουμε ενα ορθογωνιο ταψι και ζυμωνουμε αλλη μια φορα. Το στρωνουμε στο ταψι και το αφηνουμε να διπλασιαστει για αλλη μια φορα περιπου 30 λεπτα αφου πρωτα το τρυπησουμε με ενα πιρουνι σε ολη του την επιφανεια.

  3. 3

    Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το βουτυρο τη κρεμα γαλακτος,τη ζαχαρη και το μελι ανακατευοντας σε χαμηλη φωτια εως οτου γινει μια ομοιομορφη μαζα και τελος ριχνουμε τα αμυγδαλα. Αφηνουμε να κρυωσει (δεν το βραζουμε).

  4. 4

    Στρωνουμε το μειγμα της καλυψης πανω στο ζυμαρι και ψηνουμε στους 200 βαθμους κελσιου για 20-25 λεπτα.

  5. 5

    Ετοιμαζουμε τη κρεμα ζαχαροπλαστικης και τη βαζουμε στο ψυγειο.

  6. 6

    Τελος αφου κρυωσει η ζυμη την κοβουμε στη μεση και τη γεμιζουμε με τη κρεμα. Προσοχη το κομματι της καλυψης να ειναι απο πανω. Κοβουμε σε ορθογωνια κομματια (διατηρουμε στο ψυγειο).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Πρόσφατα έφαγα ένα τσουρέκι με γέμιση κρέμας και σιρόπι- ήταν όμως από ζαχαροπλαστείο και δεν ήξερα πώς να το φτιάξω, έτσι έκανα ένα απλό τσουρέκι, το γέμισα με κρέμα ζαχαροπλαστικής όπως προτείνεις κι εσύ και το σιρόπιασα με το κλασικό... ζαχαρόνερο (το απλό σιρόπι που ξέρω και εμπιστεύομαι). Η επικάλυψη που δίνεις με το μέλι με προκαλεί να το επαναλάβω...ανανεωμένο!:D Λέω να μη βάλω και κρέμα γιατί κάνω και δίαιτα, μπορείς να μου προτείνεις κάποιο άλλο σιρόπι; (και με το απλό σημειωτέον εξαφανίστηκε γρήγορα!)

Από

malena
malena @cook_8449165
στις