Bienenstich
Tο κεντρι της μελισσας. Μια δοκιμη θα σας πεισει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δυσκολευεστε να χωρισετε τη ζυμη στη μεση τοτε χωριστε το πρωτα στα δυο οσο ειναι στο ταψι και μετα κοψτε το στη μεση για την γεμιση.
Υλικά
-
Υλικα για τη ζυμη
-
250 ml χλιαρο γαλα
-
60 γρ βουτυρο ή μαργαρινη λιωμενο
-
500 γρ αλευρι
-
1 πακετακι ξερη μαγια
-
50 γρ ζαχαρη
-
1 πρεζα αλατι
-
Υλικα για τη καλυψη της ζυμης
-
50 γρ βουτυρο
-
5 κουταλια της σουπας ζαχαρη
-
100 γρ κρεμα γαλακτος
-
4 κουταλιες της σουπας μελι
-
300 γρ αμυγδαλα φιλε
-
Υλικα για τη γεμιση
-
2 φακελακια κρεμα ζαχαροπλαστικης και κρυο γαλα οσο και οι οδηγιες του παρασκευαστη.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατευουμε το βουτυρο μεσα στο χλιαρο γαλα και αφου ανακατεψουμε το αλευρι με τη μαγια ζυμωνουμε με το γαλα και τα υπολοιπα υλικα.
-
2
Αφηνουμε το ζυμαρι να διπλασιαστει σε ζεστο περιβαλλον. Βουτυρωνουμε ενα ορθογωνιο ταψι και ζυμωνουμε αλλη μια φορα. Το στρωνουμε στο ταψι και το αφηνουμε να διπλασιαστει για αλλη μια φορα περιπου 30 λεπτα αφου πρωτα το τρυπησουμε με ενα πιρουνι σε ολη του την επιφανεια.
-
3
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το βουτυρο τη κρεμα γαλακτος,τη ζαχαρη και το μελι ανακατευοντας σε χαμηλη φωτια εως οτου γινει μια ομοιομορφη μαζα και τελος ριχνουμε τα αμυγδαλα. Αφηνουμε να κρυωσει (δεν το βραζουμε).
-
4
Στρωνουμε το μειγμα της καλυψης πανω στο ζυμαρι και ψηνουμε στους 200 βαθμους κελσιου για 20-25 λεπτα.
-
5
Ετοιμαζουμε τη κρεμα ζαχαροπλαστικης και τη βαζουμε στο ψυγειο.
-
6
Τελος αφου κρυωσει η ζυμη την κοβουμε στη μεση και τη γεμιζουμε με τη κρεμα. Προσοχη το κομματι της καλυψης να ειναι απο πανω. Κοβουμε σε ορθογωνια κομματια (διατηρουμε στο ψυγειο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)