κύρια φωτογραφία συνταγής Βιεννέζικα μπισκοτοκουλουράκια

Βιεννέζικα μπισκοτοκουλουράκια

Μαγειρεύτηκε 17 φορές
kiriakh58
kiriakh58 @cook_8453144

Κουλουρακια σαν μπισκοτα, τα φτιαχνω καθε Πασχα και οχι μονο! Ειναι υπεροχα, τραγανα, αρεσουν και στους πολυ απαιτητικους, ξετρελαινουν τα παιδια και δεν θα μεινει ουτε ενα! Ξεφευγουν τελειως απο τα κουλουρακια σοδας - αμμωνιας που εμενα προσωπικα, οποια συνταγη και αν εχω δοκιμασει, δεν μου αρεσει. Δοκιμαστε τα και ειμαι σιγουρη οτι θα τα φτιαχνετε καθε χρονο, και ενδιαμεσα, σαν μπισκοτα ή κουλουρακια για τον καφε σας και για το πρωινο των παιδιων.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μονο μυστικο στην συνταγη αυτη ειναι το πολυ καλο ζυμωμα, περισοτερο στο τελος αφου εχουμε βαλει τις δυο κουταλιες βουτυρο. Και μην ξεχασουμε, μονο σοφτ στο τελος.Η ζυμη μας να ειναι μαλακη και να ειστε σιγουρες θα ακουσετε τα καλυτερα σχολια!Όπου και αν εχω παει κουλουρακια ή εχουν φαει στο σπιτι μου, ακουω τα καλυτερα σχολια. Φτιαξτε τα και θα με θυμηθειτε!Επειδη η δοση ειναι μεγαλη, αν θελετε κανετε την μιση.Καλη επιτυχια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

46 Minutes
  1. 2 κιλα αλευρι αλατινη (περιπου)
  2. 1 κιλο φυτινη
  3. 2 αυγα
  4. 2 βανιλλιες αρωμα
  5. 1/2 κιλου ζαχαρη
  6. 1 ποτηρι χυμο πορτοκαλιου
  7. 1 κ.γ. κοφτο σοδα
  8. 1 κ.γ. μπέικιν
  9. 2 κ.σ. βουτυρο σοφτ για το τελος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπαμε πολυ καλα το βουτυρο, μεχρι να ασπρισει.

  2. 2

    Ριχνουμε την ζαχαρη συνεχιζωντας το χτυπημα.

  3. 3

    Προσθετουμε τα αυγα, τα χτυπαμε και αυτα καλα.

  4. 4

    Στο χυμο του πορτοκαλιου βαζουμε την σοδα και τα ριχνουμε στο μειγμα μας ανακατευωντας.

  5. 5

    Βαζουμε τις βανιλλιες.

  6. 6

    Μεσα στο αλευρι βαζουμε το μπεκιν και τα ανακατευουμε να παει παντου.

  7. 7

    Αρχιζουμε σιγα σιγα να ριχνουμε το αλευρι και να ζυμωνουμε πολυ καλα. Μην το βαλετε ολο, συνηθως 7-8 κουταλιες σουπας μενουν. Θα αφησετε την ζυμη να ειναι μαλακη. Αφου την ζυμωσετε καλα, στο τελος βαζετε και τις δυο κουταλιες βουτυρο σοφτ.

  8. 8

    Τωρα θελει δυναμη και καλο ζυμωμα, αυτη ειναι η μονη τους δυσκολια, πολυ ζυμωμα!

  9. 9

    Βαζετε λαδοκολλα σε ριχα ταψακια, οχι αντικολητικα, γιατι θα αρπαξουν απο κατω. Τα πλαθετε σε απλα σχεδια, οχι κοτσιδες, στρογγυλα ή βαρκουλες.

  10. 10

    Τα αλειφετε απο πανω με λιγο γαλα ή αυγο αραιωμενο με λιγο νερο, τα ψηνετε στους 180 βαθμ. για 20 λεπτα περιπου (εξαρταται απο τον φουρνο μας).

Αντιδράσεις

Cooksnaps (17)

Σχόλια (74)

ROSA
ROSA @cook_8451436
κυριακή μου τα έφτιαξα σήμερα και γίναν καταπληκτικά η μόνη προσαρμογή για το γούστο μου που έκανα ήταν να βάλω αντί για δυό βανίλλιες τέσσερις πάντως είναι σούπερ !!!!και του χρόνου να είμαστε καλά!!!!!

Από

kiriakh58
kiriakh58 @cook_8453144
στις