Βιεννέζικη βασιλόπιττα

Bαθμολογία: 4.8506
       
 
348 ψήφοι
kiriakh58, 28.11.08

Περιγραφή

Ειναι μια πολυ νοστιμη βασιλοπιττα με πλουσια γευση. Ενω χρειαζεται αρκετα υλικα, ειναι ευκολη στην κατασκευη της. Θα ενθουσιασει και τους πιο απαιτητικους.

Βιεννέζικη βασιλόπιττα
photo: iris

Συνταγή από:

kiriakh58

20 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 βιταμ
  • 3 αβγα
  • 2 κουπες ζαχαρη
  • 1 κ γ μπεικιν
  • 3-4 βανιλλιες
  • 4 κ. σ. καρυδοψυχα
  • 4 κ. σ. αμυγδαλοψυχα
  • 4 κ. σ. τριμενη κουβερτουρα
  • 4 κ. σ. σταφιδες ξανθες
  • 4 κ. σ. ινδικη καρυδα
  • 1 κεσε γιαουρτι
  • 1 κ. γ. ξυσμα λεμονιου
  • 1 κ. γ. ξυσμα πορτοκαλιου
  • 1/2 κουπα χυμο και απο τα δυο
  • 500 γραμ αλευρι φαρινα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Βασιλόπιτες
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

Βήμα 2
2)

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 3
3)

Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.

Βήμα 4
4)

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Βήμα 5
5)

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 6
6)

Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα.

Βήμα 7
7)

Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις τα ξηροκάρπια

Βήμα 8
8)

και ανακατεύεις.

Βήμα 9
9)

Βάζεις σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτά.)

Λίγα μυστικά ακόμα

Εαν θελετε, μπορειτε να βαλετε φρεσκο βουτυρο, την κανει ακομη πιο μυρωδατη. Η ζυμη σαν πυκνοτητα πρεπει να ειναι οπως η ζυμη των κεικ.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

Βασιλόπιτα απ΄ την Πόλη Βασιλόπιτα απ΄ την Πόλη
5
       
       
(18)
Μια ξεχωριστή βασιλόπιτα Μια ξεχωριστή βασιλόπιτα
4.9259
       
       
(27)
Βασιλόπιτα 4 Βασιλόπιτα 4
4.6667
       
       
(27)
Βασιλόπιτα 3 Βασιλόπιτα 3
4.8364
       
       
(55)
Βασιλόπιτα πανεύκολη Βασιλόπιτα πανεύκολη
4.7857
       
       
(14)
Βασιλόπιτα δεντράκι Βασιλόπιτα δεντράκι
4
       
       
(1)

    518 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 8-12-08  
    Η ωραιότερη συνταγή για κέικ βασιλόπιττας που έχω δοκιμάσει, με δύο διαφορές.Συμπληρώνω και δίνει φοβερό άρωμα και μισό κουτί Κάντιτα (αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα). Τους ξηρούς καρπούς και τα κάντιτα τα αλέθω.Είναι γευστικότατη , αρωματική και πετυχαίνει πάντα.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 15-12-08  
    επειδη θελω να την φτιαξω,να ρωτησω κατι
    με τοσα πολα υλικα ποσο καταφερνει να φουσκωσει το μιγμα???γινεται αφρατη???τι ταψι χρησιμοποιεις??και η σοκολατα να πω την αληθεια με προβληματιζει σε συνδιασμο με τα υπολοιπα υλικα....
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 15-12-08  
    Χαρούλα μου,μην φοβάσαι τίποτε. Είναι πετυχημένη συνταγή.Γίνεται και αφράτη, και φουσκώνει. Την σοκολάτα την τρίβουμε στον τρίφτη, λίγη ποσότητα. ΄Ολα από λίγο.Εγώ χρησιμοποιώ ταψί 32 εκατ., και αντί 3 αυγών βάζω 4, συν αυτά που έχω συμπληρώσει στα σχόλια.Βάλε οπωσδήποτε τα Κάντιτα.Μην φοβάσαι, είναι πετυχημένη συνταγή. Κάτι ξέρουμε κι εμείς οι παλιές, μικρασιάτισες νοικοκυρές!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 15-12-08  
    OK ΒΑΡΒΙ θα την δοκιμασω,με επεισες :))
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 20-12-08  
    νομιζω οτι εχω να κανω με σπεσιαλιστα στη κουζινα
    δεν εχω κανει ακομη τη συνταγη αλλα πρεπει να ειναι τελεια
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 22-12-08  
    Mηπως θα ηταν ευκολο να γραψετε την εκτελεση γιατι εμεις οι νεες νοικοκυρουλες που τωρα ξεμυτιζουμε απο το κουκουλι της μαμας, χρειαζομαστε μια βοηθεια παραπανω! Ευχαριστώ προκαταβολικα!
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 22-12-08  
    Eίναι σουπερ!!! την έκανα χτες για δοκιμή.. την Πρωτοχρονιά θα γράψει
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 22-12-08  
    MARILIA, η εκτέλεση έχει ως εξής: χτυπάμε το βούτυρο(μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα. Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις και ανακατεύεις τα ξηροκάρπια. Βάζεις σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 185 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτά. Ελπίζω να βοήθησα. Α! μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο, αν δεν βαριέσαι. Μπορείς να βάλεις στην αρχή μόνο τους κρόκους, να χτυπήσεις σε μαρέγκα τα ασπράδια και να την προσθέσεις στο τέλος, μαζί με το αλεύρι. Θεωρητικά γίνεται πιο αφράτο έτσι, αλλά δεν ισχύει πάντα. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 22-12-08  
    Aντιγονη μου να εισαι καλά! ΠΟλύ κατατοπιστικη!!! Σου ευχομαι καλές γιορτες με υγεια...Σε ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 22-12-08  
    Μαριλέτα, καλά τα είπε η Αντιγόνη, με την μόνη διαφορά, ότι το ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά της ώρας (για να κάνει ομοιόμορφο φούσκωμα.)
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 22-12-08  
    160 βαθμοί? Δεν είναι λιγο? Μήπως στους 160 θελει παραπανω απο 45΄?
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 22-12-08  
    Μπορεί, θα το κοιτάς κιόλας. Θα κάνεις δοκιμή και με το μαχαίρι.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 22-12-08  
    Μια λεπτομέρεια: όταν λες για το χυμό μισή κούπα, εννοείς μισή κούπα λεμόνι-μισή πορτοκάλι, άρα σύνολο μια ολόκληρη, σωστά;
    Αυτή τη συνταγή θα κάνω για την πρώτη μου απόπειρα! Ελπίζω να πετύχει! Πειράζει να αντικαταστήσω τη σοκολάτα και την καρύδα με κόντιτα; Μόνο γευστικό είναι το θέμα σωστά;
    Ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτές!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 22-12-08  
    Ωραία φαίνετε η συνταγή σου.Θα την δοκιμάσω την Πρωτοχρονιά,μου αρέσουν τα υλικά εκτός απο τις σταφίδες.θα κάνω και εγώ την ίδια ερώτηση.Μπορούμε να αλλάξουμε την σοκολάτα με κόντητα?Η καρύδα μου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 22-12-08  
    1/2 κούπα πορτοκάλι-λεμόνι, όχι 1. Εγώ σταφίδες δεν βάζω γιατί δεν αρέσουν στα παιδιά μου. Την σοκολάτα την τρίβω στο ξύστη που τρίβουμε το κρεμμύδι.Τα κάντιτα να τα βάλετε οπωσδήποτε.Δίνουν φοβερό άρωμα και γεύση.Τα κάντιτα να είναι τα διάφορα.Να ξέρετε ότι υπερισχύει σαν άρωμα τα κάντιτα. Βάλτε τα όλα τα υλικά.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 23-12-08  
    κοριτσια βαλτε ολα τα υλικα οπως αναφερονται γινεται τελεια το μονο που δεν πειραζει εαν αφαιρεθει ειναι οι σταφυδες φτιαξτε την και θα με θυμηθητε
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 23-12-08  
    οταν κοπουν λεπτα τα κοντιτα η σοκολατα τριμμενη οι ξηροι καρποι τριμενοι στο μουλτι ολα μαζι δινουν τελεια γευση και δεν φαινονται μετα το ψησιμο θα ακουσετε τα καλυτερα σχολια θα την τιμησουν ολοι δεοντος
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 23-12-08  
    Και κατι αλλο, οταν λεει κεσε γιαουρτι, εννοει στραγγιστό το μικρό κυπελλο ή τα 500γρ.? Ελπίζω να μη σας κουρασα πολύ...
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 23-12-08  
    ενοει το κλασικο κεσεδακι συνηθως 220 γραμμαρια ειναι εγω βαζω τοταλ της φαγε μπορεις να βαλεις οτι μαρκα θελεις και οτι χρειαστεις στην διαθεση σου
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 23-12-08  
    Eυχαριστώ κυριακη58, θα την φτιαξω την αλλη τριτη και θα σου πω εντυπωσεις...αν και ετσι οπως τη διαβαζω τη συνταγη νομιζω οτι θα ειναι η πιο νοστιμη βασιλοπιτα που θα εχω φαει! Το κερμα να το ριξω φανταζομαι μαζι με τους ξηρους καρπους? Μη το ξεχασουμε κιολας!!!! Καλές γιορτες και ευχαριστω!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Επόμενο > Τέλος >>

    396 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 8-12-08  
    Η ωραιότερη συνταγή για κέικ βασιλόπιττας που έχω δοκιμάσει, με δύο διαφορές.Συμπληρώνω και δίνει φοβερό άρωμα και μισό κουτί Κάντιτα (αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα). Τους ξηρούς καρπούς και τα κάντιτα τα αλέθω.Είναι γευστικότατη , αρωματική και πετυχαίνει πάντα.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 15-12-08  
    OK ΒΑΡΒΙ θα την δοκιμασω,με επεισες :))
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 20-12-08  
    νομιζω οτι εχω να κανω με σπεσιαλιστα στη κουζινα
    δεν εχω κανει ακομη τη συνταγη αλλα πρεπει να ειναι τελεια
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 22-12-08  
    Eίναι σουπερ!!! την έκανα χτες για δοκιμή.. την Πρωτοχρονιά θα γράψει
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 22-12-08  
    Ωραία φαίνετε η συνταγή σου.Θα την δοκιμάσω την Πρωτοχρονιά,μου αρέσουν τα υλικά εκτός απο τις σταφίδες.θα κάνω και εγώ την ίδια ερώτηση.Μπορούμε να αλλάξουμε την σοκολάτα με κόντητα?Η καρύδα μου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 23-12-08  
    κοριτσια βαλτε ολα τα υλικα οπως αναφερονται γινεται τελεια το μονο που δεν πειραζει εαν αφαιρεθει ειναι οι σταφυδες φτιαξτε την και θα με θυμηθητε
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 23-12-08  
    οταν κοπουν λεπτα τα κοντιτα η σοκολατα τριμμενη οι ξηροι καρποι τριμενοι στο μουλτι ολα μαζι δινουν τελεια γευση και δεν φαινονται μετα το ψησιμο θα ακουσετε τα καλυτερα σχολια θα την τιμησουν ολοι δεοντος
    #
    Σχόλιο από zoe, 26-12-08  
    Την έφτιαξα για χριστουγεννιατικο κέικ ,το μόνο που πρόσθεσα είναι κοντιτα και έγινε απίστευτη!!!Η μυρωδιά της ξεχωριστή και η γεύση άπαιχτη........
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 27-12-08  
    ΠΟΛΥΑΝΘΗ,ΓΕΙΑ ΣΟΥ.
    ΩΡΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ.ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΙΘΗΣΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ?
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 27-12-08  
    Kάρμεν συμφωνώ μαζί σου θα είναι τέλεια.Μπράβο στην Κυριακή!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-12-08  
    ΜΑΡΙΛΙΑ, εγω βαζω το κερμα μολις ψηθει και την αναποδογυρισω,τοτε μπηγω σε ενα τυχαιο σημειο το κερμα, τυλιγμενο με αλουμινοχαρτο,προσεχοντας να μην εξεχει κομματακι!Ισως δοκιμασω κι εγω τη βασιλοπιτα!Μ αρεσει πολυ με κοντιτα και ξερους καρπους!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 30-12-08  
    αυριο θα τη φτιαξω και παλι να κλεισει ο χρονος γλυκα και μυρωδατα στη κουζινα μας
    ειναι πραγματικα υπεροχη βασιλοπιτα
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΕΙΡΗΝΗ ΥΓΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ
    #
    Σχόλιο από xaroula, 30-12-08  
    τυφλα να εχει ο Παρλιαρος!!Κυριακη μου εκανα την δικη σου ,τιμυρωδια!!! τι αρωμα!!!μου ερχοταν να την φαω αψητη χαχαχα,επειδη δεν ειχα κοντιτα αλεσα δαμασκηνα με κονιακ,και δεν εβαλα σταφιδες,ολα τα αλλα τα εβαλα καταπληκτικη εχει γινει!!ΜΠΡΑΒΟ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ :))
    #
    Σχόλιο από Ninaki, 1-1-09  
    Παιδιά ήταν το κάτι άλλο!!Τέλεια η συνταγή,συγχαρητήρια!!Η αλήθεια είναι πως ανησύχησα οτι δεν θα φουσκώσει με όλα αυτά τα υλικά αλλά τελικά φούσκωσε και με το παραπάνω και έγινε υπέροχη!Δεν εμεινε ψίχουλο για σήμερα το πρωί!Απλα μου χρειάστηκε λίγο παραπάνω από μία ωρα ψήσιμο στους 180 αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα,ούτε κάηκε απο πάνω ούτε τίποτα.Ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά να έχουμε!Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!
    #
    Σχόλιο από chocomaria, 1-1-09  
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 1-1-09  
    Πολυ νοστιμη με ιδιαιτερη γευση ,Εβαλα ολα τα υλικα και τα καντιτα και μιας και ειχε τοσα αρωματα ειπα να προσθεσω και λιγο μαρτζιπαν. Αποτελεσμα ? Θεικο. Ευχαριστουμε ,καλη χρονια.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-1-09  
    Πήρε εξαιρετικά σχόλια από όλους όσοι τη δοκίμασαν! Πολύ αρωματική, πολύ εύκολη και αρκετά γρήγορη, αφράτη, εμφανίσημη και νόστιμη. Έβαλα τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες στο μούλτι για να μη φαίνονται πολύ και έγινε εξαιρετική. Τόσο που θα την φτιάχνω γενικώς ως κέικ.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-1-09  
    #
    Σχόλιο από akilina, 1-1-09  
    Απίθανη, γευστικότατη και πανεύκολη! Συγχαρητήρια! Ενθουσίασε τους πάντες!! Και.... καλή χρονιά!!!
    #
    Σχόλιο από STAFASA, 1-1-09  
    Καλή Χρονιά σε όλους. Η βασιλόπιτα ήταν φοβερή. Έβαλα και κάντιτα αλλά δεν έβαλα τη σοκολάτα. Τα σχόλια από όλους ήταν άριστα, και σήμερα που την τρώω με παγωμένο γάλα είναι ακόμη καλύτερη. Συγχαρητήρια!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

    98 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xaroula, 15-12-08  
    επειδη θελω να την φτιαξω,να ρωτησω κατι
    με τοσα πολα υλικα ποσο καταφερνει να φουσκωσει το μιγμα???γινεται αφρατη???τι ταψι χρησιμοποιεις??και η σοκολατα να πω την αληθεια με προβληματιζει σε συνδιασμο με τα υπολοιπα υλικα....
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 15-12-08  
    Χαρούλα μου,μην φοβάσαι τίποτε. Είναι πετυχημένη συνταγή.Γίνεται και αφράτη, και φουσκώνει. Την σοκολάτα την τρίβουμε στον τρίφτη, λίγη ποσότητα. ΄Ολα από λίγο.Εγώ χρησιμοποιώ ταψί 32 εκατ., και αντί 3 αυγών βάζω 4, συν αυτά που έχω συμπληρώσει στα σχόλια.Βάλε οπωσδήποτε τα Κάντιτα.Μην φοβάσαι, είναι πετυχημένη συνταγή. Κάτι ξέρουμε κι εμείς οι παλιές, μικρασιάτισες νοικοκυρές!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 22-12-08  
    Mηπως θα ηταν ευκολο να γραψετε την εκτελεση γιατι εμεις οι νεες νοικοκυρουλες που τωρα ξεμυτιζουμε απο το κουκουλι της μαμας, χρειαζομαστε μια βοηθεια παραπανω! Ευχαριστώ προκαταβολικα!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 22-12-08  
    MARILIA, η εκτέλεση έχει ως εξής: χτυπάμε το βούτυρο(μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν ξεχνάς πού και πού να σταματάς το μίξερ και να μαζεύεις από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα. Αφού ρίξεις όλο το αλεύρι, σταματάς το μίξερ και ρίχνεις και ανακατεύεις τα ξηροκάρπια. Βάζεις σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις στους 185 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτά. Ελπίζω να βοήθησα. Α! μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο, αν δεν βαριέσαι. Μπορείς να βάλεις στην αρχή μόνο τους κρόκους, να χτυπήσεις σε μαρέγκα τα ασπράδια και να την προσθέσεις στο τέλος, μαζί με το αλεύρι. Θεωρητικά γίνεται πιο αφράτο έτσι, αλλά δεν ισχύει πάντα. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 22-12-08  
    Aντιγονη μου να εισαι καλά! ΠΟλύ κατατοπιστικη!!! Σου ευχομαι καλές γιορτες με υγεια...Σε ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 22-12-08  
    Μαριλέτα, καλά τα είπε η Αντιγόνη, με την μόνη διαφορά, ότι το ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά της ώρας (για να κάνει ομοιόμορφο φούσκωμα.)
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 22-12-08  
    160 βαθμοί? Δεν είναι λιγο? Μήπως στους 160 θελει παραπανω απο 45΄?
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 22-12-08  
    Μπορεί, θα το κοιτάς κιόλας. Θα κάνεις δοκιμή και με το μαχαίρι.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 22-12-08  
    Μια λεπτομέρεια: όταν λες για το χυμό μισή κούπα, εννοείς μισή κούπα λεμόνι-μισή πορτοκάλι, άρα σύνολο μια ολόκληρη, σωστά;
    Αυτή τη συνταγή θα κάνω για την πρώτη μου απόπειρα! Ελπίζω να πετύχει! Πειράζει να αντικαταστήσω τη σοκολάτα και την καρύδα με κόντιτα; Μόνο γευστικό είναι το θέμα σωστά;
    Ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτές!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 22-12-08  
    1/2 κούπα πορτοκάλι-λεμόνι, όχι 1. Εγώ σταφίδες δεν βάζω γιατί δεν αρέσουν στα παιδιά μου. Την σοκολάτα την τρίβω στο ξύστη που τρίβουμε το κρεμμύδι.Τα κάντιτα να τα βάλετε οπωσδήποτε.Δίνουν φοβερό άρωμα και γεύση.Τα κάντιτα να είναι τα διάφορα.Να ξέρετε ότι υπερισχύει σαν άρωμα τα κάντιτα. Βάλτε τα όλα τα υλικά.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 23-12-08  
    Και κατι αλλο, οταν λεει κεσε γιαουρτι, εννοει στραγγιστό το μικρό κυπελλο ή τα 500γρ.? Ελπίζω να μη σας κουρασα πολύ...
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 23-12-08  
    ενοει το κλασικο κεσεδακι συνηθως 220 γραμμαρια ειναι εγω βαζω τοταλ της φαγε μπορεις να βαλεις οτι μαρκα θελεις και οτι χρειαστεις στην διαθεση σου
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 23-12-08  
    Eυχαριστώ κυριακη58, θα την φτιαξω την αλλη τριτη και θα σου πω εντυπωσεις...αν και ετσι οπως τη διαβαζω τη συνταγη νομιζω οτι θα ειναι η πιο νοστιμη βασιλοπιτα που θα εχω φαει! Το κερμα να το ριξω φανταζομαι μαζι με τους ξηρους καρπους? Μη το ξεχασουμε κιολας!!!! Καλές γιορτες και ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από ταξιαρχουλα, 26-12-08  
    τι ειναι ρε κοριτσια το κοντιτα?
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 26-12-08  
    Τα κόντιτα είναι διάφορα φρούτα ζαχαρωμένα σε κοματάκια,σαν τα γλυκά κουταλιού.Θα τα βρείς στο ς/μ σε συσκευσία.Στα κέικ δινουν απίστευτο άρωμα.
    #
    Σχόλιο από μπουμπουκα, 26-12-08  
    Οι σταφίδες δεν μου αρέσουν με τι να τις αντικαταστήσώ.
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 26-12-08  
    Μπουμπούκα και εμένα δεν μου αρέσουν οι σταφίδες αλλά έχει τόσο άλλα ωραία υλικά που θα γίνει νοστιμότατη και χωρίς αυτές.Εγώ πάντως θα την δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 26-12-08  
    ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ, ΘΑ ΒΑΛΩ ΑΝΤΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΟΝΤΙΤΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΑΤΗ ΣΑΝ ΚΕΙΚ ?
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 27-12-08  
    κοριτσια και εμενα δεν μου αρεσουν οι σταφυδες και δεν ηθελα να βαλω την πρωτη φορα που την εφτιαξα αλλα εκανα οτι μου ειπαν με τις σταφυδες ενα -δυο γυρους στο μουλτι και δεν τις καταλαβενεις οταν τρως την βασιλοπιττα την φτιαχνω πολλα χρονια και δεν την αλλαζω με τιποτα ειναι ασυνηθιστη και εχει τελεια γευση βαλτε ολα τα υλικα που αναφερω και τα κοντιτα καλη επιτυχια
    #
    Σχόλιο από afroula, 27-12-08  
    Μπορούμε να την ψήσουμε σε στρογγυλό ταψάκι για να φαίνεται βασιλόπιτα και όχι κέηκ?Θα φουσκώσει ομοιόμορφα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dimikl, 30-12-08  
    Πεταλουδίτσα,αν κρίνω από την ποσότητα της καρύδας, είναι λίγη για να την καταλάβεις στη γεύση.Εγώ κάνω ένα παρόμοιο κέικ στο οποίο βάζω 1 κούπα καρύδα, και πάλι δε μπορώ να πω ότι μυρίζει ιδιαίτερα.Αν κρίνω από τη δική μου συνταγή που είναι τέλεια,και αυτή εδώ πρέπει να είναι καταπληκτική.Εγώ βέβαια βάζω γάλα,λιγότερο γιαούρτι,λίγο αλατάκι,χυμό από μισό λεμόνι και κονιάκ. Είναι το κάτι άλλο.
    Επίσης την κόντιτα και τους ξηρούς καρπούς τους αλευρώνω πριν, για να πάνε παντού στο κέικ.
    #
    Σχόλιο από sofiaNY, 1-1-09  
    καλα εκανε θραυση η βασιλοπιτα.την κοψαμε σημερα στην δουλεια(ναι,ναι δουλευα σημερα)και μου την ζητησαν Ο Λ Ο Ι.Λιγο ακομα και θα την ζητουσε και ο ιδιοκτητης αλλα μαλλον θα ντραπηκε.....πηρα πολλα συγχαρητηρια αλλα τα συγχαρητηρια ανηκουν σε εσενα.ααααα ξεχασα να πω οτι πηγα σε 3 σουπερ μαρκετ για κοντιτα και δεν ειχε κανενα απο τα τρια(καλε εσεις τα αγορασατε ολα?)και ειχα στο ψυγειο γλυκο νερατζακι.το εκοψα σε μικρους κυβους και
    το αποτελεσμα ηταν αυτο που σας εγραψα πιο πανω!καλη χρονια σε ολους!
    #
    Σχόλιο από mirsin, 9-12-09  
    Τελικά την έκανα αλλά με κάποιες αλλαγές, έβαλα βανίλιες και όχι ξύσμα πορτ. και λεμονιού και αντί για χυμό έβαλα λικέρ πορτοκάλι, πραγματικά πολύ ωραία και σαν ζύμη πολύ μυρωδάτη και φούσκωσε τέλεια.
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 31-12-09  
    Μόλις την έβγαλα από τον φούρνο. Μοσχομύρισε το σπίτι. Έβαλα μισό κερκύρας και μισό μαργαρίνη και αντί κόντιτα ψιλόκοψα μια κουταλιά της σούπας βύσσινο και σταφύλι γλύκό.
    #
    Σχόλιο από fly, 1-1-10  
    Και εγώ έβαλα κάτι παραπάνω απο σταφίδες.Αποξηραμμένα φρούτα ανανά, παπάγια,βερύκοκο μαριναρισμένα όλο το βράδυ σε ρούμι.Τέλεια γεύση, σας βάζω και μια φωτο απο το εσωτερικό της.
    Καλή Χρονιά.
    #
    Σχόλιο από Kapa, 6-1-10  
    Εγώ δεν έβαλα κόντιτα αλλά αρκετό ξύσμα πορτοκαλιού και εσανς περγαμόντου.Παρέλειψα τις σταφίδες και αντί σταγόνες σοκολάτας(που δεν είχα) έβαλα τρούφα σοκολάτα. Έγινε η ωραιότερη βασιλόπιτα κέικ που έχω φτιάξει.Συγχαρτήρια για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 6-1-10  
    Έφτιαξα την βασιλόπιτα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς χωρίς να προσθέσω σοκολάτα και ινδοκάρυδο, γιατί δεν είχα.Έβαλα και μαχλέπι και κακουλέ για να μου θυμίζει τσουρεκάκια. Δοκίμασα την ίδια μέρα λίγο απο την άκρη και ομολογώ δεν τρελάθηκα, μου θύμισε πολύ κέικ. Αλλά...όταν μετά απο τρείς μέρες την έκοψα ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! Ήταν λίγο υγρή και φοβερά νόστιμη! Μπράβο! Καθιερώνεται ως η επίσημη βασιλόπιτα(και όχι μόνο) απο φέτος.
    #
    Σχόλιο από gpyl, 11-1-10  
    Απίθανη βασιλόπιτα!!! Έκανα κάποιες μικρές αλλαγές και ήταν φανταστική! Αντί για 4 κ.σ. σταφύδες, έβαλα 2. Πρόσθεσα 6 τεμάχια δαμάσκηνα και 6 τεμάχια βερύκοκα κομματιασμένα με το multi, ένα καπάκι του μπουκαλιού κονιάκ και οι 4 κ.σ. κουβερτούρα επέλεξα να είναι λευκή! Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τέτοια υπέροχη βασιλόπιτα... ότι και να πω, λίγο είναι!!!! Το φλουρί έπεσε στον γιο μου!! Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Evi H., 28-1-10  
    Την έφτιαξα σήμερα..είναι τέλεια! Οι αλλαγές που έκανα: αντί ξύσμα και χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού έβαλα μόνο περγαμόντου και αντί αμύγδαλα, καρύδια και σταφίδες έβαλα αμύγδαλα αναποφλοίωτα, κάσιους ωμά και αποξηραμένα κόκκινα φρούτα όλα χοντροαλεσμένα!
    #
    Σχόλιο από jules, 8-1-11  
    Απλά μοναδική! Μέχρι τώρα οι βασιλόπιτες με απογοήτευαν. Αυτή είναι πραγματικά βασιλική!!! Αφαίρεσα το ινδοκάρυδο (γιατί δε μου αρέσει) και την κουβερτούρα (γιατί νόμιζα πως δεν είχα!). Ψιλοέκοψα τις σταφίδες και τα κόντιτα στο multi. Έβαλα αρκετή ποσότητα και έτσι έβαλα μόνο τη μισή δόση ζάχαρης. Βγήκε τέλεια. Θα αφαιρέσω και λίγο βούτυρο την επόμενη φορά γιατί νιώθαμε λίγη βουτυρίλα την πρώτη μέρα. Θα την ξαναφτιαξω οποσδήποτε!!! :))
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 13-12-11  
    Ήρθε η ώρα να βαθμολογίσω τη συνταγή..
    Εννοείται 5 πιρουνάκια.. απλά έκανα μερικές παραλαγές για να την φέρω περισσότερο στα γούστα μου.
    Τα 50γρ από το βουτυρο ήταν φρέσκο
    Αντί για 3 αυγά έβαλα 4
    Ινδική καρύδα έβαλα 2 κουταλιές
    και πρόσθεσα
    στη μύτη λίγο κανέλα
    3 κ.σ. κονιάκ
    1/2 κ.γ. μαστίχα
    1/2 κ.γ. κακουλε
    1/2 κ.γ. μαχλέπι
    (για να έχει γεύση από τσουρέκι)
    #
    Σχόλιο από santorinia, 26-12-11  
    Η βασιλόπιτα αυτή δεν υπάρχει.Την φτιάχνω 3 χρόνια τώρα και δεν την αλλάζω με καμμία άλλη. Συμφωνώ για τα κάντιτα και λίγο κονιάκ. Κάνουν την διαφορά. Συγχαρητήρια για την συνταγή και Χρόνια Γλυκά σε όλους.
    #
    Σχόλιο από LIXOUDIES, 1-1-12  
    Καταπληκτική βασιλόπιτα, την κάλυψα με γλάσο σοκολάτας (200γρ. κουβερτούρα + 200γρ. κρέμα γάλακτος ) δεν υπάρχουν λόγια, όλοι ξετρελάθηκαν!!!.
    #
    Σχόλιο από gordita, 1-1-12  
    Καλη χρονια σε ολους!Η βασιλοπιτα εγινε πολυ νοστιμη και μυρωδατη,και σχεδον ολοισια απο πανω.Η μονη ενσταση-ερωτηση που εχω ειναι οτι μου φαινεται σα να μου λασπωσε λιγο δηλαδη δεν ειναι τοσο αφρατη.Μηπως γνωριζει κανεις γιατι?
    #
    Σχόλιο από angy, 4-1-12  
    Καλή χρονιά.Για άλλη μια χρονιά η βασιλόπιτα σου Κυριακή μου με έβγαλε ασπροπρόσωπη.Να είσαι καλά για την νοστιμότατη μυρωδάτη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από eva_pan, 3-1-13  
    Τελικά τα θετικά σχόλια άξιζαν και με το παραπάνω γι αυτή τη βασιλόπιτα...!! Πρώτη φορά στη ζωή μου έφτιαξα και βγήκε θεική...πολύ μαλακιά και νόστιμη! Απλά έκανα μερικές παραλλαγές δεν έβαλα σταφίδες και κάντιτα γιατί δε μας αρέσουν και πρόσθεσα φουντούκι και περισσότερες σταγόνες κουβερτούρας! Επίσης 2 κουταλιές κονιάκ και μαστίχα...!!! Την έψησα για 1.30 ώρα στους 180 βαθμούς σε μικρό φουρνάκι!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα.Κ., 3-1-13  
    Πάρα πολύ νόστιμη. Εγω έβαλα 5 αυγά, αντικατέστησα το γιαούρτι με ένα 1/2 ποτηρι γάλα κ 1/2 χυμο πορτοκαλιου, κι αντι για βιταμ έβαλα φρέσκο βούτυρο που δίνει ξεχωριστό άρωμα κ πολύ πλούσια γεύση.
    #
    Σχόλιο από mele, 4-1-13  
    Μπράβο, χίλια μπράβο ήταν μια βασιλόπιτα όνειρο!!! Εκανα τις εξής μικρές αλλαγές:
    Δεν έβαλα κάντιτα και σταφίδες
    Εβαλα 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ και
    Εβαλα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (2 κ.σ. τριμμένες στο μπλέντερ και τις υπολοιπες ολόκληρες)
    Εβαλα και 1 κ.γ. μαστίχα και 1/2 κ.γ. μαχλέπι για αρωμα
    Συγχαρητήρια, παρα πολύ ωραία! Καθιερώθηκε πια! Καλή χρονιά να έχουμε!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 6-1-13  
    Υπεροχη και πολυ αρωματικη.
    Παρελειψα τις σταφιδες και εβαλα 5 αυγα.
    Πασπαλεισα με αχνη και εγραψα με σπορους ροδιου.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 7-1-13  
    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους! Υπέροχη συνταγή! Δεν υπήρξε άνθρωπος που να τη δοκιμάσει και να μην πει τα καλύτερα. Εγώ παρέλειψα την καρύδα και τις σταφίδες και πρόσθεσα φουντούκια και λίγο σπιτικό λικέρ βύσσινο.Τέλεια γεύση!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της 1irene
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της chris7
    Χριστουγεννιατικα
    Ένα βιβλίο 102 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 102 αγαπημένων συνταγών, του/της EarthquakeRita
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της Bety