Βιεννέζικη πατατοσαλάτα
Την σαλάτα αυτή την φάγαμε στη Βιέννη, σε σπίτι Βιεννέζων. Ταιριάζει πολύ με λουκάνικα και ψητά γενικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φτιάξτε μεγάλη σαλατιέρα γιατί μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέρες και να καταναλώνεται όποτε χρειάζεται.
Υλικά
-
φέτες Πατάτες βρασμένες και κομμένες σε
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο όχι όμως τελείως λιωμένο
-
πιπέρι - αλάτι
-
2 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
-
1/4 φλυτζάνι λάδι
-
3 κουταλιές σούπας ξύδι
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες με το κρεμμύδι.
-
2
Βάζουμε σε βαζάκι που κλείνει καλά το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Το ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες.
-
3
Ρίχνουμε μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
4
Βάζουμε στο ψυγείο. Όσο μένει τόσο πιο νόστιμη γίνεται.
Σχόλια