Βιολογική λεμονάδα

Bαθμολογία: 4.7317
       
 
41 ψήφοι
Snoopy, 22.01.09

Περιγραφή

Ξεδιψαστική και υγιεινή

Βιολογική λεμονάδα
photo: greg97

Συνταγή από:

Snoopy

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2,5 κούπες φυσικό χυμό λεμονιού (βιολογικής καλλιέργειας φυσικά)
  • 2 κούπες ζεστό νερό
  • 800 gr ζάχαρη (ακατέργαστη)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χυμοί
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζω το νερό με τη ζάχαρη, ώσπου να στέκεται η σταγόνα από το μείγμα σαν κόμπος πάνω στο νύχι (πέντε λεπτά περίπου).
  2. Προσθέτω και το ξύσμα του λεμονιού.
  3. Αποσύρω από τη φωτιά και βάζω το χυμό του λεμονιού.
  4. Τοποθετώ σε μπουκάλια στο ψυγείο και όταν θέλω να πιω λεμονάδα, βάζω 2 δάχτυλα σε ένα ποτήρι και συμπληρώνω με κρύο νερό.
  5. Ξεδιψάει τέλεια!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε σουρώνουμε το μείγμα, για να απομακρύνουμε το ξύσμα, αλλά εγώ προτιμώ να το αφήνω μέσα. Είναι πιο αυθεντικό!!!

Σχετικές συνταγές

    59 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-1-09  
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αν βγαίνει αρκετά γλυκιά η λεμονάδα ή σε κάθε γουλιά κλείνει και το μάτι?
    #
    Σχόλιο από Snoopy, 28-1-09  
    Βγαίνει αρκετά γλυκιά, αφού γίνεται σαν σιρόπι. Αραιώνοντάς την όμως η γεύση ισορροπεί. Αυτό το "κλείνει το μάτι" δεν το κατάλαβα. Μάλλον θα εννοείς από την ξινίλα.
    #
    Σχόλιο από anna1973, 28-1-09  
    τρελλενωμε για σπιτικη λεμοναδα
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-1-09  
    Ναι, την ξινίλα εννοούσα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τη φτιάξω σύντομα και θα βαθμολογήσω.
    #
    Σχόλιο από ΕΡΗ, 28-1-09  
    την εφτιαχνα κι εγω με κανονικό νερό και την έπινα επι τόπου χωρις βέβαια ξυσμα λεμονιού, αλλα οφείλω να ομολογήσω οτι την βρήκα θεσπέσια μπράβο.
    #
    Σχόλιο από lady gaga, 22-1-10  
    xalia!
    #
    Σχόλιο από chalexandra, 2-2-10  
    άρχισα πριν δύο μήνες να τη φτιάχνω με τα λεμόνια μας από το εξοχικό μας...είναι καταπληκτική...προσθέτουμε και ανθρακούχο νερό και η γεύση απογειώνεται...συγχαρητήρια για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από gastromaxhths, 8-2-10  
    η συνταγή σου είναι πάρα πολύ καλη.είχα καιρό να δοκιμασω μια απλή συνταγή που να είναι τόσο καλή!!!μπραβο
    #
    Σχόλιο από etrian, 28-3-10  
    Την έκανα σε παιδικό πάρτυ και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους! Τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από mamanefer, 28-3-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω για πόσο διάστημα μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από greg97, 28-3-10  
    Πολύ απλή συνταγή και υπέροχη!
    Το ψυγείο είναι γεμάτο με μπουκάλια. Πολύ καλός τρόπος να για την αξιοποίηση των καρπών από τις λεμονιές μας!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από zomak, 5-4-10  
    Πραγματικά πολύ εύκολη και γευστική!!! Την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω με λίγο λιγότερη ζάχαρη, μιας και μου αρέσει ακόμα πιο ξινή.
    Τέλος θα ήθελα να πω ότι όταν σχολιάζουμε αρνητικά μια συνταγή, καλό θα ήταν να λέμε τι δε μας άρεσε ακριβώς για να υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Το λέω απλά για ένα μονολεκτικό αρνητικό σχόλια που υπάρχει και θεωρω ότι αδικεί τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από IonWorld, 3-5-10  
    Δύο ερωτησούλες θα ήθελα να κάνω γιατί τρελένεται ο φίλος μου για λεμονάδα και θα ήθελα πολύ να την φτιάξω. Όσον αφορά το βράσιμο το αφήνουμε να πήξει αρκετά?Λίγο πριν γίνει σορόπι?Και η δεύτερη αφορά την ένωση, πρέπει να έχει κρυώσει το σορόπι για να ρίξουμε το χυμό ή δεν είναι απαρίτητο?Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Snoopy, 3-5-10  
    Δε χρειάζεται να κρυώσει εντελώς το σιρόπι, για να προσθέσουμε το χυμό. Απλά αποσύρουμε από τη φωτιά.
    #
    Σχόλιο από Snoopy, 3-5-10  
    Επίσης, δε χρειάζεται να πήξει πολύ το σιρόπι. Αρκεί να στέκεται η σταγόνα "ντούρα" στο πιατάκι του γλυκού.Διατηρείται για πολλούς μήνες στο ψυγείο.
    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας σχόλια και χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 9-5-10  
    δεν εβαλα ξυσμα λεμονιου ,το λεμονι το σουρωσα και χρησιμοποιησα ενα ποτηρι νερο και 600 ζαχαρη,βρισκω τα 800 πολλα για τα γουστα μας :)
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 17-6-10  
    Η λεμονάδα βγήκε καφέ σε χρώμα λόγω της ακατέργαστης ζάχαρης .Σίγουρα είναι πιο υγιεινή αλλά είναι αρκετά περίεργο να είναι λεμονάδα και να είναι καφέ και όχι κίτρινη...μάλλον όσοι την έκαναν και έβαλαν φωτογραφίες έβαλαν κανονική ζάχαρη
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 29-6-10  
    Δεν έχω φτιάξει ποτέ και λέω να το δοκιμάσω μιας και μου περισσεύουν λεμόνια και δεν έχω τι να τα κάνω .
    Πολύ καλή η ιδέα του ανθρακούχου νερού .
    Αν δεν βάλω ακατέργαστη ζάχαρι αλλά λευκή , θα βάλω την ίδια ποσότητα .
    Ευχαριστώ .
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 4-7-10  
    teleia h syntagi sou.bravo...oso gia to monolektiko kako sxolio apo to username na katalaveis...
    #
    Σχόλιο από M_M_R_S_L, 7-7-10  
    Καταπληκτική!!!Συγχαρητήρια για την ιδέα και μπορούμε να έχουμε σπιτική λεμονάδα όλο τον χρόνο βάζοντας την σε παγοθήκες!
    Η ίδια συνταγή πιστεύεις οτι μπορεί να γίνει και με πορτοκάλια?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    45 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από anna1973, 28-1-09  
    τρελλενωμε για σπιτικη λεμοναδα
    #
    Σχόλιο από ΕΡΗ, 28-1-09  
    την εφτιαχνα κι εγω με κανονικό νερό και την έπινα επι τόπου χωρις βέβαια ξυσμα λεμονιού, αλλα οφείλω να ομολογήσω οτι την βρήκα θεσπέσια μπράβο.
    #
    Σχόλιο από lady gaga, 22-1-10  
    xalia!
    #
    Σχόλιο από gastromaxhths, 8-2-10  
    η συνταγή σου είναι πάρα πολύ καλη.είχα καιρό να δοκιμασω μια απλή συνταγή που να είναι τόσο καλή!!!μπραβο
    #
    Σχόλιο από etrian, 28-3-10  
    Την έκανα σε παιδικό πάρτυ και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους! Τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από greg97, 28-3-10  
    Πολύ απλή συνταγή και υπέροχη!
    Το ψυγείο είναι γεμάτο με μπουκάλια. Πολύ καλός τρόπος να για την αξιοποίηση των καρπών από τις λεμονιές μας!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από zomak, 5-4-10  
    Πραγματικά πολύ εύκολη και γευστική!!! Την επόμενη φορά θα τη δοκιμάσω με λίγο λιγότερη ζάχαρη, μιας και μου αρέσει ακόμα πιο ξινή.
    Τέλος θα ήθελα να πω ότι όταν σχολιάζουμε αρνητικά μια συνταγή, καλό θα ήταν να λέμε τι δε μας άρεσε ακριβώς για να υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Το λέω απλά για ένα μονολεκτικό αρνητικό σχόλια που υπάρχει και θεωρω ότι αδικεί τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Snoopy, 3-5-10  
    Δε χρειάζεται να κρυώσει εντελώς το σιρόπι, για να προσθέσουμε το χυμό. Απλά αποσύρουμε από τη φωτιά.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 17-6-10  
    Η λεμονάδα βγήκε καφέ σε χρώμα λόγω της ακατέργαστης ζάχαρης .Σίγουρα είναι πιο υγιεινή αλλά είναι αρκετά περίεργο να είναι λεμονάδα και να είναι καφέ και όχι κίτρινη...μάλλον όσοι την έκαναν και έβαλαν φωτογραφίες έβαλαν κανονική ζάχαρη
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 29-6-10  
    Δεν έχω φτιάξει ποτέ και λέω να το δοκιμάσω μιας και μου περισσεύουν λεμόνια και δεν έχω τι να τα κάνω .
    Πολύ καλή η ιδέα του ανθρακούχου νερού .
    Αν δεν βάλω ακατέργαστη ζάχαρι αλλά λευκή , θα βάλω την ίδια ποσότητα .
    Ευχαριστώ .
    #
    Σχόλιο από alertgirl, 4-7-10  
    teleia h syntagi sou.bravo...oso gia to monolektiko kako sxolio apo to username na katalaveis...
    #
    Σχόλιο από M_M_R_S_L, 7-7-10  
    Καταπληκτική!!!Συγχαρητήρια για την ιδέα και μπορούμε να έχουμε σπιτική λεμονάδα όλο τον χρόνο βάζοντας την σε παγοθήκες!
    Η ίδια συνταγή πιστεύεις οτι μπορεί να γίνει και με πορτοκάλια?
    #
    Σχόλιο από milva, 11-7-10  
    Τέλεια,εύκολη,αρωματική και super δροσιστική!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-1-11  
    Μας άρεσε και μας πάρα πολύ αλλά παρόλο που έβαλα κι εγώ 600γρ.ζάχαρη, μου φάνηκε λίγο γλυκιά.
    Έχω όμως πολλά λεμόνια κι όταν ξαναφτιάξω θα μειώσω λίγο ακόμα τη ζάχαρη.
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από maria68, 24-1-11  
    παρα πολυ καλη συνταγη για να μην πανε χαμενα τα λεμονακια.Και διατηρηται στο ψυγειο αρκετα.εκανα 4 λιτρα και στο μηνα δεν ειχε παθει τιποτα(τοσο αντεξαν πριν κατεβασομε την τελευταια σταγονα!!!)Την εκανα με μαυρη και με λευκη και εγο προτιμω την πρωτη.μπραβο για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από anna67, 7-2-11  
    παρα πολυ ωραια λεμοναδα. εγινε τελεια
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 1-4-11  
    Την εφτιαξα κι εγω με πιο λιγη ζαχαρη και εγινε τελεια
    #
    Σχόλιο από manmarlizeir, 7-5-11  
    Καταπληκτική γεύση, εύκολη εκτέλεση, την προτείνω σε όλους όσους θέλουν να έχουν ένα διαφορετικό - υγιεινό αναψυκτικό πάντα στο ψυγείο τους !!!
    #
    Σχόλιο από SM.STELLA, 27-7-11  
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΚΟΛΗ Κ ΓΡΗΓΟΡΗ!ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΖΑΧΑΡΗ!!
    #
    Σχόλιο από sofia1980, 31-7-11  
    πολυ ωραια
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-1-09  
    Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αν βγαίνει αρκετά γλυκιά η λεμονάδα ή σε κάθε γουλιά κλείνει και το μάτι?
    #
    Σχόλιο από Snoopy, 28-1-09  
    Βγαίνει αρκετά γλυκιά, αφού γίνεται σαν σιρόπι. Αραιώνοντάς την όμως η γεύση ισορροπεί. Αυτό το "κλείνει το μάτι" δεν το κατάλαβα. Μάλλον θα εννοείς από την ξινίλα.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-1-09  
    Ναι, την ξινίλα εννοούσα. Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τη φτιάξω σύντομα και θα βαθμολογήσω.
    #
    Σχόλιο από mamanefer, 28-3-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω για πόσο διάστημα μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο; Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από IonWorld, 3-5-10  
    Δύο ερωτησούλες θα ήθελα να κάνω γιατί τρελένεται ο φίλος μου για λεμονάδα και θα ήθελα πολύ να την φτιάξω. Όσον αφορά το βράσιμο το αφήνουμε να πήξει αρκετά?Λίγο πριν γίνει σορόπι?Και η δεύτερη αφορά την ένωση, πρέπει να έχει κρυώσει το σορόπι για να ρίξουμε το χυμό ή δεν είναι απαρίτητο?Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Snoopy, 3-5-10  
    Επίσης, δε χρειάζεται να πήξει πολύ το σιρόπι. Αρκεί να στέκεται η σταγόνα "ντούρα" στο πιατάκι του γλυκού.Διατηρείται για πολλούς μήνες στο ψυγείο.
    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας σχόλια και χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε!!!!
    #
    Σχόλιο από Betty Spaghetti, 6-1-11  
    800γρ ζαχαρη δεν ειναι πολλα???
    #
    Σχόλιο από mAir0ula!, 14-2-12  
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΣΠΡΗ;;;
    #
    Σχόλιο από EVI HALARI, 19-6-12  
    Μπορώ να βάλω stevia αντί για ζάχαρη?
    #
    Σχόλιο από aggelikouli, 3-7-13  
    Καλησπέρα κι από μένα! Επειδή θέλω αυτή τη λεμοναδίτσα να τη δώσω σαν ευχαριστήριο δώρο στο γάμο μου, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει με τα υλικά της συνταγής πόση ποσότητα βγαίνει;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 3-7-13  
    Φαντάζομαι ότι βγαίνει περίπου 1 λίτρο συμπυκνωμένη λεμονάδα. Αν εσύ θες να την κεράσεις, φαντάσου ότι το 1 λίτρο συμπυκνωμένης λεμονάδας θα σου βγάλει τοουλάχιστον την τριπλάσια ποσότητα αναψυκτικού, άρα γύρω στα 3 λίτρα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από chalexandra, 2-2-10  
    άρχισα πριν δύο μήνες να τη φτιάχνω με τα λεμόνια μας από το εξοχικό μας...είναι καταπληκτική...προσθέτουμε και ανθρακούχο νερό και η γεύση απογειώνεται...συγχαρητήρια για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 9-5-10  
    δεν εβαλα ξυσμα λεμονιου ,το λεμονι το σουρωσα και χρησιμοποιησα ενα ποτηρι νερο και 600 ζαχαρη,βρισκω τα 800 πολλα για τα γουστα μας :)
    #
    Σχόλιο από elinatou, 28-10-10  
    'Εκανα τη συνταγή με κάποιες μικρές αλλαγές.Έβαλα 3 φλυτζάνια νερό και 350γρ. ζάχαρη(150γρ. καστανή ζάχαρη κι επειδή δεν είχα άλλη,συμπλήρωσα με 200γρ.ζάχαρη λευκή).Επειδή μου αρέσουν οι ξινές γεύσεις,εγώ τη βρήκα πολύ πετυχημένη!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της fjannis
    glika tou koutaliou k.pota
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Λικερ-άκια και ποτά
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Ποτά- μαρμελάδες
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 258 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikouli