Βιολογική λεμονάδα
Ξεδιψαστική και υγιεινή
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε σουρώνουμε το μείγμα, για να απομακρύνουμε το ξύσμα, αλλά εγώ προτιμώ να το αφήνω μέσα. Είναι πιο αυθεντικό!!!
Υλικά
-
2,5 κούπες φυσικό χυμό λεμονιού (βιολογικής καλλιέργειας φυσικά)
-
2 κούπες ζεστό νερό
-
800 gr ζάχαρη (ακατέργαστη)
-
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω το νερό με τη ζάχαρη, ώσπου να στέκεται η σταγόνα από το μείγμα σαν κόμπος πάνω στο νύχι (πέντε λεπτά περίπου).
-
2
Προσθέτω και το ξύσμα του λεμονιού.
-
3
Αποσύρω από τη φωτιά και βάζω το χυμό του λεμονιού.
-
4
Τοποθετώ σε μπουκάλια στο ψυγείο και όταν θέλω να πιω λεμονάδα, βάζω 2 δάχτυλα σε ένα ποτήρι και συμπληρώνω με κρύο νερό.
-
5
Ξεδιψάει τέλεια!!!
Σχόλια (64)