july88
july88 @cook_8468542
,ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια αναζήτηση ενός διαφορετικού σνάκ χωρίς βούτυρο και αυγά ανακάλυψα αυτή τη συνταγή. Επίσης συντέλεσε το γεγονός της επιστροφής μιας ξαδέρφης μου από Ιταλία η οποία μου εξυμνούσε κάτι ζαχαρένια μπισκοτοκουλουράκια από κρασί, τα οποία τα είχαν οι περισσότεροι φούρνοι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δε θέλει πολύ ζύμωμα. Είναι πανεύκολα με υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας. Το φλυτζάνι που χρησιμοποιεισα είναι του τσαγιού. Τη συνταγή τη βρήκα στο Cook-Italian.com.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

27 Minutes
35 κομμάτια
  1. 4 1/2 φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
  2. 3/4 φλ. ζάχαρη
  3. 1 κ.γ. αλάτι
  4. 1 κ.σ. μπέικιν
  5. extra ζάχαρη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα 4 φλ. αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν.

  2. 2

    Προσθέτουμε το λάδι και το κρασί. Ανακατεύουμε και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δε θα κολλάει. Το πιθανότερο είναι ότι θα προσθέσουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Μολις ενσωματωθεί το αλεύρι δε χρειάζεται αλλο δούλεμα η ζύμη.

  3. 3

    Πλάθουμε τα κουλουράκια μας (μέγεθος μικρού καρυδιού) σε ότι σχήμα θέλουμε, τα ζαχαρώνουμε από την πάνω πλεύρα και τα στρώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

  4. 4

    Προθερμασμένος φουρνος στους 175 βαθμούς.

  5. 5

    Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 175 ενώ για τα επόμενα 15 κατεβάζουμε στους 160. Είναι προσωπικοί χρόνοι της δικής μου κουζίνας.

  6. 6

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν καμιά ώρα (δεν είναι ωραία ζεστά) και απολαμβάνουμε Τραγανά μυρωδάτα μπισκοτοκουλουράκια κρασιού.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Λεττα
Λεττα @letta_avgheri
Τη συνταγή σας τη φτιάχνω από το 2015 από τις συνταγές της παρέας. Είναι μια συνταγή που όλοι έχουμε λατρέψει! Χαίρομαι πολύ που που τώρα εκτός από το τετράδιο συνταγών μου θα την έχω κ στο κινητό μου.

Από

july88
july88 @cook_8468542
στις
,ΕΛΛΑΔΑ