Biscotti Di Vino
Σε μια αναζήτηση ενός διαφορετικού σνάκ χωρίς βούτυρο και αυγά ανακάλυψα αυτή τη συνταγή. Επίσης συντέλεσε το γεγονός της επιστροφής μιας ξαδέρφης μου από Ιταλία η οποία μου εξυμνούσε κάτι ζαχαρένια μπισκοτοκουλουράκια από κρασί, τα οποία τα είχαν οι περισσότεροι φούρνοι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δε θέλει πολύ ζύμωμα. Είναι πανεύκολα με υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας. Το φλυτζάνι που χρησιμοποιεισα είναι του τσαγιού. Τη συνταγή τη βρήκα στο Cook-Italian.com.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
4 1/2 φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
-
3/4 φλ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.σ. μπέικιν
-
1 φλ. ηλιέλαιο
-
1 φλ. κόκκινο κρασί
-
extra ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα 4 φλ. αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν.
-
2
Προσθέτουμε το λάδι και το κρασί. Ανακατεύουμε και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δε θα κολλάει. Το πιθανότερο είναι ότι θα προσθέσουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Μολις ενσωματωθεί το αλεύρι δε χρειάζεται αλλο δούλεμα η ζύμη.
-
3
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας (μέγεθος μικρού καρυδιού) σε ότι σχήμα θέλουμε, τα ζαχαρώνουμε από την πάνω πλεύρα και τα στρώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
-
4
Προθερμασμένος φουρνος στους 175 βαθμούς.
-
5
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 175 ενώ για τα επόμενα 15 κατεβάζουμε στους 160. Είναι προσωπικοί χρόνοι της δικής μου κουζίνας.
-
6
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καμιά ώρα (δεν είναι ωραία ζεστά) και απολαμβάνουμε Τραγανά μυρωδάτα μπισκοτοκουλουράκια κρασιού.
Σχόλια