Βυσσινάδα

Bαθμολογία: 5
       
 
12 ψήφοι
vasiliki68, 05.06.09
Βυσσινάδα
photo: angy85

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό βύσσινο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2-3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χυμοί
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 45' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα στίβουμε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους.
  2. Ξεπλένουμε τις φλούδες και τα κοτσάνια με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο χυμό.
  3. Βάζουμε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει σε σιρόπι, όχι πολυ πηχτό σαν των γλυκών του κουταλιού.
  4. Προσθέτουμε στο τέλος και το χυμό του λεμονιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει η βυσσινάδα τη βάζουμε σε καθαρά και στεγνά μπουκάλια.
  5. Στο ποτήρι μας βάζουμε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα και αραιώνουμε με νερό.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από anna1973, 11-6-09  
    τρελλα η βυσσιναδα ειδικα για ζεστες μερες με πολλα παγακια!!!
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 31-10-09  
    Το καλοκαίρι έφτιαξα γλυκό βύσσινο και την βυσινάδα σου, αλλά ξέχασα να την βαθμολογήσω τότε!!! 5 πηρουνάκια με πολλή αγάπη.
    Θυμάμαι μόνο ότι με είχε παιδέψει αρκετή ώρα το τρίψιμο του βύσσινου στο τρυπητό. Εννοείται ότι δεν έχει μείνει από τότε! Την έχουμε πιεί όλη.... :))
    #
    Σχόλιο από giota123, 25-6-10  
    Την εκανα αλλα μου βγηκε πολυ πηχτη τι να κανω?
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 28-6-10  
    Συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω, μπορείς να την αραιώσεις με λίγο νεράκι και να την ξαναβράσεις
    #
    Σχόλιο από angy85, 15-7-10  
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 20-7-11  
    Eυχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 25-7-11  
    Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 30-7-11  
    Πέντε πηρουνάκια κι από εμένα! Κλασική κι αγαπημένη γεύση! Πρώτη φορά φτιάχνω μόνη μου σπιτική βυσσινάδα και είναι υπέροχη! Ευχαριστώ πολύ την Soulitsa που μου έλυσε τις όποιες απορίες είχα και με καθοδήγησε σωστά!!!!
    #
    Σχόλιο από marileta, 30-7-11  
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 9-6-12  
    Μπραβο τελεια μου εγινε σημερα την εφτιαξα και αυριο θα ανεβασω και φωτο
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 11-6-12  
    Βυσσινάδα αγαπημένη!!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 23-6-12  
    ΤΕΛΕΙΑ, έχουμε ενθουσιαστεί!!!!
    Δεν ήξερα πόση ώρα έπρεπε να την βράσω, τελικά αυτοσχεδίασα και την άφησα περίπου στην μια ώρα.
    Για 3,5 κιλά φρούτου, έβαλα 2 κιλά ζάχαρη μόνο. Και ήταν τέλεια για τα γούστα μας.
    Υπέροχη και κυρίως άκρως δροσιστική συνταγή!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 3-8-12  
    Αν και μου βγήλε λίγο ξινουτσικη έγινε αρκετά καλή.
    #
    Σχόλιο από Panos39, 25-7-13  
    μμμμμμ
    #
    Σχόλιο από nouvia, 25-5-14  
    εγώ έχω βυσσινάδα από τη μαμά μου, αλλά ήθελα να μου πεις αν ξέρεις τι να κάνω για να την πήξω αρκετά ώστε να την βάζω πάνω σε γλυκά σαν σάλτσα. να την ξαναβράσω απλά? πως γίνεται πιο πηχτή? είναι ήδη φτιαγμένη και έτοιμη όπως κατάλαβες

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από anna1973, 11-6-09  
    τρελλα η βυσσιναδα ειδικα για ζεστες μερες με πολλα παγακια!!!
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 31-10-09  
    Το καλοκαίρι έφτιαξα γλυκό βύσσινο και την βυσινάδα σου, αλλά ξέχασα να την βαθμολογήσω τότε!!! 5 πηρουνάκια με πολλή αγάπη.
    Θυμάμαι μόνο ότι με είχε παιδέψει αρκετή ώρα το τρίψιμο του βύσσινου στο τρυπητό. Εννοείται ότι δεν έχει μείνει από τότε! Την έχουμε πιεί όλη.... :))
    #
    Σχόλιο από angy85, 15-7-10  
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 20-7-11  
    Eυχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 25-7-11  
    Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 30-7-11  
    Πέντε πηρουνάκια κι από εμένα! Κλασική κι αγαπημένη γεύση! Πρώτη φορά φτιάχνω μόνη μου σπιτική βυσσινάδα και είναι υπέροχη! Ευχαριστώ πολύ την Soulitsa που μου έλυσε τις όποιες απορίες είχα και με καθοδήγησε σωστά!!!!
    #
    Σχόλιο από marileta, 30-7-11  
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 9-6-12  
    Μπραβο τελεια μου εγινε σημερα την εφτιαξα και αυριο θα ανεβασω και φωτο
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 11-6-12  
    Βυσσινάδα αγαπημένη!!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 23-6-12  
    ΤΕΛΕΙΑ, έχουμε ενθουσιαστεί!!!!
    Δεν ήξερα πόση ώρα έπρεπε να την βράσω, τελικά αυτοσχεδίασα και την άφησα περίπου στην μια ώρα.
    Για 3,5 κιλά φρούτου, έβαλα 2 κιλά ζάχαρη μόνο. Και ήταν τέλεια για τα γούστα μας.
    Υπέροχη και κυρίως άκρως δροσιστική συνταγή!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 3-8-12  
    Αν και μου βγήλε λίγο ξινουτσικη έγινε αρκετά καλή.
    #
    Σχόλιο από Panos39, 25-7-13  
    μμμμμμ

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από giota123, 25-6-10  
    Την εκανα αλλα μου βγηκε πολυ πηχτη τι να κανω?
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 28-6-10  
    Συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω, μπορείς να την αραιώσεις με λίγο νεράκι και να την ξαναβράσεις
    #
    Σχόλιο από nouvia, 25-5-14  
    εγώ έχω βυσσινάδα από τη μαμά μου, αλλά ήθελα να μου πεις αν ξέρεις τι να κάνω για να την πήξω αρκετά ώστε να την βάζω πάνω σε γλυκά σαν σάλτσα. να την ξαναβράσω απλά? πως γίνεται πιο πηχτή? είναι ήδη φτιαγμένη και έτοιμη όπως κατάλαβες

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ποτα ροφηματα
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Λικέρ-Ποτά
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της dcroula
    μπουφες
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Αγαπημένες
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της Sol81
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 268 αγαπημένων συνταγών, του/της Tina1975