κύρια φωτογραφία συνταγής Βυσσινάδα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1 κιλό βύσσινο
  2. 1 κιλό ζάχαρη
  3. 2-3 κουταλάκια χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα στίβουμε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους.

  2. 2

    Ξεπλένουμε τις φλούδες και τα κοτσάνια με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο χυμό.

  3. 3

    Βάζουμε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει σε σιρόπι, όχι πολυ πηχτό σαν των γλυκών του κουταλιού.

  4. 4

    Προσθέτουμε στο τέλος και το χυμό του λεμονιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει η βυσσινάδα τη βάζουμε σε καθαρά και στεγνά μπουκάλια.

  5. 5

    Στο ποτήρι μας βάζουμε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα και αραιώνουμε με νερό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

anna1973
anna1973 @cook_8453043
τρελλα η βυσσιναδα ειδικα για ζεστες μερες με πολλα παγακια!!!

Από

vasiliki68
vasiliki68 @cook_8454515
στις
,