κύρια φωτογραφία συνταγής Βυσσινάδα

Βυσσινάδα

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Λινάκι13
Λινάκι13 @cook_8495298
Αθήνα,Ελλάδα

Κι αφού βγήκαν επιτέλους τα βύσσινα, πιάνουμε δουλειά για να έχουμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας αναψυκτικό στο μπαλκόνι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1.500 γρ. βύσσινα
  2. 1 κιλό ζάχαρη
  3. χυμός από 2 λεμόνια
  4. 200 γρ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα βύσσινα, κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο, τον αποπυρηνωτή. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου δέσει το σιρόπι. Αν έχουμε θερμόμετρο, υπολογίζουμε ότι πρέπει να φτάσει τους 125° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, περιμένουμε να πάρει 1 - 2 βράσεις το σιρόπι και ρίχνουμε λίγο σε ένα ποτήρι με κρύο νερό· θα πρέπει να σχηματίσει μια μπαλίτσα που όταν την πιάνουμε να είναι μαλακή (σαν λουκούμι).

  2. 2

    Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε στο σιρόπι τα βύσσινα και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να κρυώσει. Έπειτα περνάμε όλο το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι, το οποίο στηρίζουμε σε μεγάλο μπολ, και πιέζουμε τα βύσσινα, ώστε να βγει όλος ο χυμός τους. Μοιράζουμε τον χυμό σε μπουκάλια και τα διατηρούμε σε σκιερό μέρος ή στο ψυγείο.

  3. 3

    ΣερβίρισμαΤο σιρόπι αυτό πίνεται πάντα αραιωμένο. Γεμίζουμε το 1/6 ενός νεροπότηρου με το σιρόπι βύσσινου και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό και παγάκια. Ανακατεύουμε καλά. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ανθρακούχο νερό ή σόδα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Λινάκι13
Λινάκι13 @cook_8495298
στις
Αθήνα,Ελλάδα