Βύσσινο ή κεράσι γλυκό

Bαθμολογία: 4.9792
       
 
48 ψήφοι
Fran, 24.07.07

Περιγραφή

Γλυκό του κουταλιού που μπορεί να γίνει με βύσσινα ή κεράσια ή ακόμα με σταφύλι.
Βύσσινο ή κεράσι γλυκό
photo: golfo

Συνταγή από:

Fran

9 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά βύσινα
  • 1/2 κούπα νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι ξινό ή 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλύντε τα βύσινα και στραγγίστε τα καλά. Αδειάστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν. Αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο το κουκούτσι. Κάντε αυτή τη δουλειά επάνω από την κατσαρόλα όπου θα φτιάξετε το γλυκό, για να πέφτει μέσα το ζουμί που βγαίνει από τα βύσινα. Τα κουκούτσια ρίξτε τα σ' ένα μπολ με το νερό.
  2. ΄Οταν τελειώσει το καθάρισμα, σκεπάστε τα βύσινα με τη ζάχαρη και στραγγίστε επάνω σ' αυτά το νερό όπου έχετε βάλει τα κουκούτσια. Αφήστε να σταθούν έτσι ως την επόμενη μέρα.
  3. Βράστε το γλυκό, ώσπου να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Λίγο πριν το κατεβάσετε, ρίξτε το ξινό ή το χυμό λεμονιού.
  4. Κατεβάστε το από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει. Στο διάστημα αυτό, κουνήστε 5-6 φορές την κατσαρόλα, ανακατεύοντας το γλυκό. ΄Ετσι τα βύσινα φουσκώνουν και γίνονται μεγαλύτερα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάξτε κατά τον ίδιο τρόπο το κεράσι, μόνο βάλτε λιγότερη ζάχαρη, στα 2 κιλά κεράσια, 1 1/2 κιλό ζάχαρη, και μη βάλετε καθόλου νερό.

Τα κουκούτσια πετάξτε τα αμέσως μόλις τα βγάλετε.

Αν θέλετε να γίνουν πιο τραγανά τα κεράσια, βάλτε τα να σταθούν 1 ώρα σε ασβεστόνερο. Αρωματίστε τα με βανίλια. Κουνήστε πάλι την κατσαρόλα πολλές φορές, ώσπου να κρυώσει το γλυκό, για να φουσκώσουν τα κεράσια.

Φτιάξτε ακόμη με τον ίδιο τρόπο σταφύλι σουλτανί χωρίς κουκούτσια. Σε 2 κιλά σταφύλια, βάλτε 1 κιλό ζάχαρη. Αρωματίστε τα με λίγη βανίλια

Σχετικές συνταγές

    81 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από maroulita, 30-6-08  
    Έγινε τέλειο! Μπράβο για τη συνταγή είναι απλή και πετυχαίνει σίγουρα (αφού πέτυχε σε μένα που είμαι άχρηστη στα γλυκά...).
    #
    Σχόλιο από Domania, 9-7-08  
    Υπέροχο το βυσσινάκι
    έφτιαξα δυο κιλά ...ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!
    Το εφτιαξα μόνη μου(-->ψιλοάσχετη) και πέτυχε!!!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 6-6-09  
    Eπειδή φτιάχνω αυτή την στιγμή γλυκό κεράσι,ξέρετε πόση ώρα περίπου θέλει βράσιμο?
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 16-6-09  
    #
    Σχόλιο από giota2, 18-6-09  
    το κερασι το εκανα εγω εχθες.Το βραζω ενα τεταρτο,το αφηνω να σταθει ενα εικοσιτετραωρο στην κατσαρολα με μια πετσετα πανω.την αλλη μερα αφαιρω τα κερασια με μια κουταλα και βραζω το σιροπι μονο του να δεσει,μετα ριχνω τα κερασια να παρουν μια βραση και το σβηνω.γινεται πολυ ωραιο!
    #
    Σχόλιο από alhimistis, 23-6-09  
    ston asvesti ta bazoume prin vgaloume ta koukoutsia ipo8eto???
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 28-6-09  
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 19-7-09  
    το γλυκο βυσσινο που εφτιαξα καραμελωσε γιατι το παραεβρασα.μπορει καποιος να μου πει αν μπορω να το επαναφερω?ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Evi H., 19-7-09  
    MARIKRISTIN βάλε το πάλι σε κατσΑρόλα, πρόσθεσε νερό και ξαναβράσε το γλυκό σου, έτσι θα λιώσει η ζάχαρη. Εγώ για να μην ζαχαρώνει βάζω μια κουταλια γλυκόζη. Πάντως, γενικά να ξέρεις ότι όσο κρυώνει τόσο δένει το γλυκό. Δηλαδή μπορεί να το βλέπεις νερουλό μόλις το κατεβάσεις από τη φωτιά αλλά όσο κρυώνει δένει. Επ' ευκαιρία να βαθμολογήσω κι εγώ -την έφτιαξα προχτές με κεράσια και με κάποιες μικρές παρεμβάσεις (αντί λεμονιού γλυκόζη και στο 1,5 κιλό 800 γρ. ζάχαρη, λίγο λιγότερο απ' ότι προτείνει η συνταγή). Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 3-9-09  
    Φανταστικό! Έφτιαξα 2 κιλά βύσσινα στην αρχή και άλλα 2 μετά!
    #
    Σχόλιο από MASSIMOWOLF, 23-9-09  
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΩ? ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ? ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 26-4-10  
    απο τα καλυτερα γλυκα κουταλιου!
    το μονο κακο του ειναι το ξεκουκουτσιασμα!
    ευτυχως εχουμε ακομα ενα βαζακι τελευταιο μεχρι να βγουν τα φετινα βυσσινα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από pyrialas, 17-6-10  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 21-6-10  
    Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 21-6-10  
    Απλα τελειο
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-6-10  
    Έχω κάποιες απορίες, αν ξέρει κάποια που το έκανε ήδη και μπορεί να μου απαντήσει, θα της ήμουν υπόχρεη.
    Θέλω να φτιάξω το γλυκό με κεράσια...ακολουθώ ακριβώς την ίδια διαδικασία; Και στα βαζάκια, το γλυκό το βάζω αφού έχει κρυώσει; Δεν χρειάζεται να κάνω την μέθοδο των αποστειρωμένων βάζων;
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 29-6-10  
    Το έκανα με κεράσια και έγινε πολύ καλό!!!
    Ρούλα επειδή το έφτιαξα το Σ/Κ το άφησα να κρυώσει και τα βαζάκια δεν τα αποστείρωσα. Αλλά και πέρισυ που είχα φτιάξει πιο λίγη ποσότητα..μια χαρά ήταν ,δεν έπαθε τίποτα!! Για τα κεράσια το λέει και στα μυστικά: Τα κουκούτσια τα πετάς και δεν βάζεις νερό.Βάζεις μόνο τη ζάχαρη με τα κεράσια :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-6-10  
    Κων/να, σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
    Τα αφήνω να σταθούν μόνο με τη ζάχαρη δλδ, ως αύριο;
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 29-6-10  
    Ναι άστα μόνο με τη ζάχαρη ως αύριο το πρωι :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-6-10  
    ΟΚ, Κων/να.
    Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    65 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από maroulita, 30-6-08  
    Έγινε τέλειο! Μπράβο για τη συνταγή είναι απλή και πετυχαίνει σίγουρα (αφού πέτυχε σε μένα που είμαι άχρηστη στα γλυκά...).
    #
    Σχόλιο από Domania, 9-7-08  
    Υπέροχο το βυσσινάκι
    έφτιαξα δυο κιλά ...ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!
    Το εφτιαξα μόνη μου(-->ψιλοάσχετη) και πέτυχε!!!
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 16-6-09  
    #
    Σχόλιο από mitsukosi, 28-6-09  
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 3-9-09  
    Φανταστικό! Έφτιαξα 2 κιλά βύσσινα στην αρχή και άλλα 2 μετά!
    #
    Σχόλιο από golfo, 26-4-10  
    απο τα καλυτερα γλυκα κουταλιου!
    το μονο κακο του ειναι το ξεκουκουτσιασμα!
    ευτυχως εχουμε ακομα ενα βαζακι τελευταιο μεχρι να βγουν τα φετινα βυσσινα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από pyrialas, 17-6-10  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 21-6-10  
    Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 21-6-10  
    Απλα τελειο
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 29-6-10  
    Το έκανα με κεράσια και έγινε πολύ καλό!!!
    Ρούλα επειδή το έφτιαξα το Σ/Κ το άφησα να κρυώσει και τα βαζάκια δεν τα αποστείρωσα. Αλλά και πέρισυ που είχα φτιάξει πιο λίγη ποσότητα..μια χαρά ήταν ,δεν έπαθε τίποτα!! Για τα κεράσια το λέει και στα μυστικά: Τα κουκούτσια τα πετάς και δεν βάζεις νερό.Βάζεις μόνο τη ζάχαρη με τα κεράσια :)
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 29-6-10  
    Ναι άστα μόνο με τη ζάχαρη ως αύριο το πρωι :)
    #
    Σχόλιο από MARA!, 29-6-10  
    πολύ ωραίο έγινε το γλυκάκι!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 29-6-10  
    Beba ίσως το παραέβρασες το σιρόπι σου...πρέπει να είναι όπως το σιρόπι που φτιάχνουμε για τους λουκουμάδες...ούτε πολύ νερουλό ούτε πολύ πηχτό..

    Psycho μπορείς να παραγγείλεις απο το ιντερνετ ασβεστόνερο..π.χ. απο δω http://www.hometrainingtools.com/limewater-30-ml/p/CH-CAOHSOL/
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 29-6-10  
    Μου βγήκε πολύ καλό και στο βράσιμο μου πήρε σχεδόν 20΄.Εβαλα και λίγη βανίλια.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 1-7-10  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ.
    Στο ένα κιλό κεράσια, έβαλα μισό κιλό ζάχαρη, το έβρασα λίγο παραπάνω για να δέσει. Πρόσθεσα και λίγα αμυγδαλάκια.
    Την επόμενη φορά, γιατί σίγουρα θα ξανακάνω, με την πρώτη ευκαιρία, ίσως το βράσω λίγο ακόμα.
    #
    Σχόλιο από bebinna, 9-7-10  
    Αν εξαιρέσει κανείς το χρόνο που θέλει για να αφαιρέσει τα κουκούτσια, είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό, που γίνεται μέσα σε ½ ώρα. Το δικό μου έχει ένα υπέροχο βυσσινί- ρουμπινί χρώμα που δεν χορταίνω να το βλέπω. Χθες το απόγευμα ήπιαμε και τις πρώτες μας βυσσινάδες. Απλά δεν υπάρχει καλύτερο αναψυκτικό!!! Τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 14-7-10  
    Το αγαπημένο γλυκό κουταλιού όλης της οικογένειας. Πριν ένα μήνα έκανα τρία κιλά και σήμερα θα κάνω ενάμιση κιλό ακόμη. Τα παιδιά μου το τσακίζουν!
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 16-7-10  
    πολυ καλο μου βγηκε ευχαριστω!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από bebe.lily29, 21-8-10  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΚΑΝΑ ΚΑΡΟΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ.ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ [ΜΑΜΑ,ΓΙΑΓΙΑ,ΑΝΤΡΑΣ Κ ΠΑΙΔΙΑ]ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΥΟ ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΕΛΕΙΟΣΕ.......ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.ΣΗΜΕΙΩΣΗ'ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΑΛΤΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΗΤΕ...........
    #
    Σχόλιο από Wendy, 20-6-11  
    Μάλλον θα βαθμολογώ κάθε χρόνο που το φτιάχνω!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από PYLH, 6-6-09  
    Eπειδή φτιάχνω αυτή την στιγμή γλυκό κεράσι,ξέρετε πόση ώρα περίπου θέλει βράσιμο?
    #
    Σχόλιο από giota2, 18-6-09  
    το κερασι το εκανα εγω εχθες.Το βραζω ενα τεταρτο,το αφηνω να σταθει ενα εικοσιτετραωρο στην κατσαρολα με μια πετσετα πανω.την αλλη μερα αφαιρω τα κερασια με μια κουταλα και βραζω το σιροπι μονο του να δεσει,μετα ριχνω τα κερασια να παρουν μια βραση και το σβηνω.γινεται πολυ ωραιο!
    #
    Σχόλιο από alhimistis, 23-6-09  
    ston asvesti ta bazoume prin vgaloume ta koukoutsia ipo8eto???
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 19-7-09  
    το γλυκο βυσσινο που εφτιαξα καραμελωσε γιατι το παραεβρασα.μπορει καποιος να μου πει αν μπορω να το επαναφερω?ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Evi H., 19-7-09  
    MARIKRISTIN βάλε το πάλι σε κατσΑρόλα, πρόσθεσε νερό και ξαναβράσε το γλυκό σου, έτσι θα λιώσει η ζάχαρη. Εγώ για να μην ζαχαρώνει βάζω μια κουταλια γλυκόζη. Πάντως, γενικά να ξέρεις ότι όσο κρυώνει τόσο δένει το γλυκό. Δηλαδή μπορεί να το βλέπεις νερουλό μόλις το κατεβάσεις από τη φωτιά αλλά όσο κρυώνει δένει. Επ' ευκαιρία να βαθμολογήσω κι εγώ -την έφτιαξα προχτές με κεράσια και με κάποιες μικρές παρεμβάσεις (αντί λεμονιού γλυκόζη και στο 1,5 κιλό 800 γρ. ζάχαρη, λίγο λιγότερο απ' ότι προτείνει η συνταγή). Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από MASSIMOWOLF, 23-9-09  
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΩ? ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ? ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-6-10  
    Έχω κάποιες απορίες, αν ξέρει κάποια που το έκανε ήδη και μπορεί να μου απαντήσει, θα της ήμουν υπόχρεη.
    Θέλω να φτιάξω το γλυκό με κεράσια...ακολουθώ ακριβώς την ίδια διαδικασία; Και στα βαζάκια, το γλυκό το βάζω αφού έχει κρυώσει; Δεν χρειάζεται να κάνω την μέθοδο των αποστειρωμένων βάζων;
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-6-10  
    Κων/να, σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
    Τα αφήνω να σταθούν μόνο με τη ζάχαρη δλδ, ως αύριο;
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-6-10  
    ΟΚ, Κων/να.
    Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ.
    #
    Σχόλιο από Beba, 29-6-10  
    Πώς καταλαβαίνουμε πότε δένει το σιρόπι; Έκανα χτες γλυκό κεράσι και το σιρόπι σήμερα ήταν σαν κόλλα.
    #
    Σχόλιο από psycho, 29-6-10  
    Γεια σας κι απο μενα!!
    Θελω εδω κ καιρο να φτιαξω γλυκο κερασι και το αποφευγω επειδη μας αρεσει τραγανο κ οχι μαλακο...
    Ξερει κανεις που θα βρω ασβεστη ή ασβεστονερο στο εξωτερικο?
    Και συγκεκριμενα Γερμανια?
    Ή αν μπορω να χρησιμοποιησω κατι αλλο που να κανει τα κερασακια τραγανα?
    Ευχαριστω εκ των προτερων!! :-)
    #
    Σχόλιο από v_vicky, 9-7-10  
    Καλησπερα. Μπορειτε να μου πειτε ποτε βαζουμε τα κερασια στο ασβεστονερο? Πριν βγαλουμε τα κουκουτσια ή μετα?
    #
    Σχόλιο από olgasl, 21-6-11  
    Γειά σας!! Σας παρακαλώ να μου πείτε σχετικά με τον ασβέστη,πρόκειται για τον κοινό ασβέστη που θα τον αγοράσω από μαγαζί με υλικά οικοδομών?
    #
    Σχόλιο από ψωρόγατο, 16-7-11  
    Όταν θέλω να βγάλω βυσσιναδα τι κάνω; Βάζω περισσότερο νερό ή περισσότερη ζάχαρη;
    #
    Σχόλιο από anatoli-, 23-7-11  
    Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη συνταγή. Θέλω κι εγώ να ρωτήσω για βυσσινάδα. Μήπως βάζοντας λίγο παραπάνω ζάχαρη και νερό μπορούμε να τη φτιάξουμε και δε χρειάζεται να κάνουμε διπλό κόπο για να φτιάξουμε από την αρχή με άλλα βύσσινα; Ευχαριστώ. Θα φτιάξω τη συνταγή και θα επανέλθω με βαθμό. :)
    #
    Σχόλιο από MANE, 13-6-12  
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ......ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ε? ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκά
    Ένα βιβλίο 278 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της ΘΕΟΠΙΣΤΗ
    GLYKA
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της mistik
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 218 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Μαρμελάδες/Γλυκά του κουταλιού
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουζουνίτσα!!