Bitter-sweet symphony

Bαθμολογία: 4.5833
       
 
12 ψήφοι
Mastoras, 15.02.12

Περιγραφή

Τούρτα σοκολατίνα με bitter γέμιση και sweet γλάσσο από πραλίνα giandujas...
Bitter-sweet symphony

Τι χρειαζόμαστε:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. κακάο
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
  • 250 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
  • 150 γρ. κουβερτούρα 65-70% κακάο
  • 350 γρ. φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 40 γρ. Κορνφλάουερ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ:
  • 200 γρ. πραλίνα giandujas
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 10-12 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 50' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Για το παντεσπάνι, κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  3. Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º-170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Για το σιρόπι, βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Για την κρέμα,  σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αβγά.
  6. Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
  7. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  8. Σκεπάζουμε με μεβράνη.
  9. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα.
  10. Για να ολοκληρώσουμε το γλυκό, κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 οριζόντιες φέτες.
  11. Τοποθετούμε τη μία φέτα, τη βρέχουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μία ακόμη φέτα, την οποία βρέχουμε επίσης με το σιρόπι, καλύπτουμε με την άλλη μισή κρέμα και τελειώνουμε με την τρίτη φέτα από τη βάση.
  12. Βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε το γλυκό με το γλάσσο πραλίνας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε στολίζετε την τούρτα με φλούδες πραλίνας.

Το γλυκό πρέπει να μείνει τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Την πραλίνα giandujas μπορείτε να τη βρείτε στα μαγαζιά του Στέλιου Παρλιάρου.

Σχετικές συνταγές

Τούρτα σοκολάτας Τούρτα σοκολάτας
4
       
       
(4)
Σοκολατίνα της Βασούλας Σοκολατίνα της Βασούλας
4.7
       
       
(10)
Τούρτα Σοκολάτα Τούρτα Σοκολάτα
4.6
       
       
(5)
Τούρτα σοκολάτα 3 Τούρτα σοκολάτα 3
4.8333
       
       
(6)
Σοκολατίνα 2 Σοκολατίνα 2
5
       
       
(4)
Νέα Σοκολατίνα Νέα Σοκολατίνα
5
       
       
(19)
Τούρτα Σοκολατίνα Τούρτα Σοκολατίνα
4.931
       
       
(87)
Σοκολατίνα με γλάσο Σοκολατίνα με γλάσο
4.8
       
       
(5)
Σοκολατίνα Σοκολατίνα
4.9091
       
       
(11)

    52 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NIN, 18-2-12  
    ουαου μαστορα!!!
    δεν την δοκιμασα,αλλα πρεπει να ειναι φανταστικη!
    με ποιο συμβατικο προιον μοιαζει αυτη η πραλινα για οσους δεν ειμαστε στην αθηνα???
    #
    Σχόλιο από cuoco, 18-2-12  
    μαστορα σε ποιο ζαχαροπλαστειο δουλευεις???? χιχιχι
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 19-2-12  
    5 πιρουνάκια κι από μένα ΝΙΝ για το σχόλιο... όσο για την πραλίνα ότι βρεις σε κουβερτούρα με γεύση πραλίνα θα κάνει. Απλά η συγκεκριμένη έχει μια απίστευτη, δυνατή και χαρακτηριστική γεύση. Αν σου αρέσει η μερέντα, πολλαπλασίασέ το επί 10 και έχεις την giandujas...





    Cuoco, έχω κανα 4μηνο που την έχω "ψωνίσει" με την ζαχαροπλαστική και αν ήμουν μικρότερος μάλλον θα άρχιζα καινούργια καριέρα...
    #
    Σχόλιο από peperoni, 19-2-12  
    Mastora ποτέ δεν είναι αργά. Εννοώ ν'αρχίσεις καριέρα...Γιατί και μόνο που τη διάβασα έπαθα κάτι..! Και άν στο 4μηνο έχεις τέτοιες εμπνεύσεις..! Με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω και το γευστικό αποτέλεσμα..όμως δίνω 5 πιρουνάκια για την έμπνευση..Συνέχισε ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 19-2-12  
    ε αμα ειναι για εμπνευση θα δωσω κι εγω 5 πιρουνια στο φιλο μας το μαστορα που ειναι πολυ μαστορασ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 19-2-12  
    Ωραίο τραγούδι :)

    Πολύ ωραίο φαίνεται και το γλυκό αλλά για εμάς που δεν έχουμε πρόσβαση στα μαγαζιά του Παρλιάρου, δεν;
    #
    Σχόλιο από cuoco, 19-2-12  
    δεν ξερω αν αυτο που θα προτεινω βρισκει συμφωνο το μαστορα, αλλα δεδομενου οτι η σοκολατα τζαντουια εχει μεσα πραλινα φουντουκιου, ΙΣΩΣ θα μπορουσε να αντικατασταθει με την κουβερτουρα γαλακτος της nestle που εχει μεσα πραλινα φουντουκιου!
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 19-2-12  
    Να είστε όλοι καλά!!! Ζαχαροπλάστης δεν ξέρω αν γίνω πάντως περνάω πολύ καλά με την εδώ παρέα...
    Cuoco αυτό έλεγα πιο πάνω αν υπάρχει κάτι σε κουβερτούρα πραλίνα νομίζω θα είναι ΟΚ και θα σου βγει και πιο οικονομικά γιατί η giadujas είναι και λίγο τσιμπιμένη. Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν
    #
    Σχόλιο από sweetlicious11, 19-2-12  
    φαίνεται απίστευτη...θα την φτιάξουμε οπωσδήποτε....ευχαριστούμε για τη συνταγήηηηη...!!
    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 26-3-12  
    Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή τη πραλίνα giandujas θα μπορούσα να την αντικαταστήσω με κάποιου άλλου είδους πραλίνα? Δεν ξέρω αν αντιστοιχεί σε 'μερέντα' ή σε κάποια σοκολάτα? Ο Παρλιάρος είναι λίγο μακρυά για μένα :)
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 26-3-12  
    Dimi Αν βρεις κάποια κουβερτούρα πραλίνα θα είναι μια χαρά απλά η giandujas είναι πολύ δυνατή και ισορροπεί την bitter...
    #
    Σχόλιο από olgaa, 27-3-12  
    exw kapoies erwtiseis panw sti tourta
    1.i geusi einai pikri i glikia?
    2.ti pralina giandjudas pou mporw na ti vrw?
    3.mporei na stathei 10 wres ektos pcugeiou uparxei logos pou rwtaw?
    auta...
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 27-3-12  
    Γειά σου Όλγα... Φυσικά και είναι γλυκιά χωρίς όμως να λιγώνει. Την giadujas θα τη βρεις στα καταστήματα του Παρλιάρου. Τώρα σχετικά με τις 10 ώρες νομίζω είναι μεγάλο διάστημα για ένα γλυκό ψυγείου που περιέχει κρέμες. Αν όμως μπορείς να διατηρείς μια σταθερή θερμοκρασία μπορεί και να γίνετε. Σε καμία περίπτωση μην τη στείλεις...
    #
    Σχόλιο από olgaa, 30-3-12  
    mastora euxaristw gia tis apantiseis..ithela na tin parw mazi mou sto ploio..
    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 31-3-12  
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, νομίζω ξέρω ακριβώς ποιά κουβερτούρα θα χρησιμοποιήσω, θα επιστρέψω με κριτικές σε 2 βδομάδες :)
    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 1-4-12  
    Συγνώμη, άλλη μια ερώτηση... αυτό το σιρόπι στο παντεσπάνι, μπαίνει για κάποιο συγκεκτιμένο λόγο? Αν παραλειφθεί θα γίνει κάτι?
    #
    Σχόλιο από cuoco, 1-4-12  
    σε όλα τα παντεσπανια μπαινει σιροπι...
    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 1-4-12  
    Εγώ πρώτη φορά το άκουσα... όχι ότι κάνω συχνά ολόκληρες τούρτες αλλά όσες φορές έχει τύχει να κάνω δν έχω βάλει σιρόπι, θα αλλάξει λοιπόν κάτι αν δεν το βάλω?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 1-4-12  
    Στα περισσότερα παντεσπάνια βάζουμε σιρόπι για να είναι πιο μαλακό και ζουμερό. Δεν είναι όμως αναγκαίο να το βάλεις αν το προτιμάς πιο στεγνό. Απλά η τούρτα δεν θα βγει τόσο ζουμερή και γλυκειά, αλλά περί ορέξεως... Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 2-4-12  
    Dimi, αν δεν βάλεις σιρόπι σε αυτού του τύπου το παντεσπάνι θα είναι σαν στεγνό κέικ και χωρίς κάποια ιδιαίτερη γεύση. Φυσικά υπάρχουν βάσεις για τούρτα οι οποίες δεν χρειάζονται σιρόπιασμα αλλά είναι από μόνες τους υγρές και γευστικές. Στην συγκεκριμένη τούρτα αυτό που θα αλλάξει στη γεύση είναι ότι θα γίνει περισότερο bitter και λιγότερο sweet, άρα δεν θα υπάρχει symphony...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    43 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NIN, 18-2-12  
    ουαου μαστορα!!!
    δεν την δοκιμασα,αλλα πρεπει να ειναι φανταστικη!
    με ποιο συμβατικο προιον μοιαζει αυτη η πραλινα για οσους δεν ειμαστε στην αθηνα???
    #
    Σχόλιο από cuoco, 18-2-12  
    μαστορα σε ποιο ζαχαροπλαστειο δουλευεις???? χιχιχι
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 19-2-12  
    5 πιρουνάκια κι από μένα ΝΙΝ για το σχόλιο... όσο για την πραλίνα ότι βρεις σε κουβερτούρα με γεύση πραλίνα θα κάνει. Απλά η συγκεκριμένη έχει μια απίστευτη, δυνατή και χαρακτηριστική γεύση. Αν σου αρέσει η μερέντα, πολλαπλασίασέ το επί 10 και έχεις την giandujas...





    Cuoco, έχω κανα 4μηνο που την έχω "ψωνίσει" με την ζαχαροπλαστική και αν ήμουν μικρότερος μάλλον θα άρχιζα καινούργια καριέρα...
    #
    Σχόλιο από peperoni, 19-2-12  
    Mastora ποτέ δεν είναι αργά. Εννοώ ν'αρχίσεις καριέρα...Γιατί και μόνο που τη διάβασα έπαθα κάτι..! Και άν στο 4μηνο έχεις τέτοιες εμπνεύσεις..! Με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω και το γευστικό αποτέλεσμα..όμως δίνω 5 πιρουνάκια για την έμπνευση..Συνέχισε ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 19-2-12  
    ε αμα ειναι για εμπνευση θα δωσω κι εγω 5 πιρουνια στο φιλο μας το μαστορα που ειναι πολυ μαστορασ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 19-2-12  
    Ωραίο τραγούδι :)

    Πολύ ωραίο φαίνεται και το γλυκό αλλά για εμάς που δεν έχουμε πρόσβαση στα μαγαζιά του Παρλιάρου, δεν;
    #
    Σχόλιο από cuoco, 19-2-12  
    δεν ξερω αν αυτο που θα προτεινω βρισκει συμφωνο το μαστορα, αλλα δεδομενου οτι η σοκολατα τζαντουια εχει μεσα πραλινα φουντουκιου, ΙΣΩΣ θα μπορουσε να αντικατασταθει με την κουβερτουρα γαλακτος της nestle που εχει μεσα πραλινα φουντουκιου!
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 19-2-12  
    Να είστε όλοι καλά!!! Ζαχαροπλάστης δεν ξέρω αν γίνω πάντως περνάω πολύ καλά με την εδώ παρέα...
    Cuoco αυτό έλεγα πιο πάνω αν υπάρχει κάτι σε κουβερτούρα πραλίνα νομίζω θα είναι ΟΚ και θα σου βγει και πιο οικονομικά γιατί η giadujas είναι και λίγο τσιμπιμένη. Καλή επιτυχία σε όσους προσπαθήσουν
    #
    Σχόλιο από sweetlicious11, 19-2-12  
    φαίνεται απίστευτη...θα την φτιάξουμε οπωσδήποτε....ευχαριστούμε για τη συνταγήηηηη...!!
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 26-3-12  
    Dimi Αν βρεις κάποια κουβερτούρα πραλίνα θα είναι μια χαρά απλά η giandujas είναι πολύ δυνατή και ισορροπεί την bitter...
    #
    Σχόλιο από olgaa, 27-3-12  
    exw kapoies erwtiseis panw sti tourta
    1.i geusi einai pikri i glikia?
    2.ti pralina giandjudas pou mporw na ti vrw?
    3.mporei na stathei 10 wres ektos pcugeiou uparxei logos pou rwtaw?
    auta...
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 27-3-12  
    Γειά σου Όλγα... Φυσικά και είναι γλυκιά χωρίς όμως να λιγώνει. Την giadujas θα τη βρεις στα καταστήματα του Παρλιάρου. Τώρα σχετικά με τις 10 ώρες νομίζω είναι μεγάλο διάστημα για ένα γλυκό ψυγείου που περιέχει κρέμες. Αν όμως μπορείς να διατηρείς μια σταθερή θερμοκρασία μπορεί και να γίνετε. Σε καμία περίπτωση μην τη στείλεις...
    #
    Σχόλιο από olgaa, 30-3-12  
    mastora euxaristw gia tis apantiseis..ithela na tin parw mazi mou sto ploio..
    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 31-3-12  
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, νομίζω ξέρω ακριβώς ποιά κουβερτούρα θα χρησιμοποιήσω, θα επιστρέψω με κριτικές σε 2 βδομάδες :)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 1-4-12  
    Στα περισσότερα παντεσπάνια βάζουμε σιρόπι για να είναι πιο μαλακό και ζουμερό. Δεν είναι όμως αναγκαίο να το βάλεις αν το προτιμάς πιο στεγνό. Απλά η τούρτα δεν θα βγει τόσο ζουμερή και γλυκειά, αλλά περί ορέξεως... Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 2-4-12  
    Dimi, αν δεν βάλεις σιρόπι σε αυτού του τύπου το παντεσπάνι θα είναι σαν στεγνό κέικ και χωρίς κάποια ιδιαίτερη γεύση. Φυσικά υπάρχουν βάσεις για τούρτα οι οποίες δεν χρειάζονται σιρόπιασμα αλλά είναι από μόνες τους υγρές και γευστικές. Στην συγκεκριμένη τούρτα αυτό που θα αλλάξει στη γεύση είναι ότι θα γίνει περισότερο bitter και λιγότερο sweet, άρα δεν θα υπάρχει symphony...
    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 2-4-12  
    OK, νομίζω ότι έπιασα το νόημα! Το σιρόπι παραμένει λοιπόν! Χίλια ευχαριστώ για τις διεκρινήσεις από όσους απάντησαν! Το εκτιμώ ιδιαίτερα :)
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 5-4-12  
    Να 'σαι καλά seniorita Elisaveta... Νομίζω θα είναι μια χαρά και με την καστανή. Καλώς ήλθες στην παρέα μας!!!
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 9-4-12  
    Γενικά, καλύτερα να μην χρησιμοποιείς light κρέμες αλλά αν θες θα σου έλεγα να αλλάξεις μόνο της κρέμας και όχι του γλάσσου... Εξάλλου το ένα κομμάτι δεν έκανε ποτέ κακό όσα λιπαρά και αν έχει. Τα παραπάνω κάνουν τη ζημιά...
    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 9-4-12  
    Οκ, ευχαριστώ πολύ και πάλι! Και σόρρυ για τις τόσες ερωτήσεις, είμαι λίγο καινούρια ακόμα...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 1-4-12  
    Συγνώμη, άλλη μια ερώτηση... αυτό το σιρόπι στο παντεσπάνι, μπαίνει για κάποιο συγκεκτιμένο λόγο? Αν παραλειφθεί θα γίνει κάτι?
    #
    Σχόλιο από cuoco, 1-4-12  
    σε όλα τα παντεσπανια μπαινει σιροπι...
    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 1-4-12  
    Εγώ πρώτη φορά το άκουσα... όχι ότι κάνω συχνά ολόκληρες τούρτες αλλά όσες φορές έχει τύχει να κάνω δν έχω βάλει σιρόπι, θα αλλάξει λοιπόν κάτι αν δεν το βάλω?
    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 9-4-12  
    Κάπως πολλές ερωτήσεις κάνω το ξέρω, αλλά η μέρα που πρόκειται να την φτιάξω πλησιάζει και καλύτερα να ρωτήσω τώρα παρά αφού αποτύχει χεχε, η κρέμα γάλακτος δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι με χαμηλά λιπαρά έτσι?
    #
    Σχόλιο από motionistas, 20-5-12  
    Το γλάσσο βγαίνει σίγουρα γλυκό??? Για να ισορροπίσει την bitter κρέμα μέσα???
    #
    Σχόλιο από seat, 7-11-12  
    μπηκα στο site και δεν βρησκω την τουρτα σερανο του παρλιαρου...
    #
    Σχόλιο από apoelina1, 3-3-14  
    Καλησπέρα!
    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε κουβερτούρα με γεύση πραλίνα;

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Dimi_Takahashi, 26-3-12  
    Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή τη πραλίνα giandujas θα μπορούσα να την αντικαταστήσω με κάποιου άλλου είδους πραλίνα? Δεν ξέρω αν αντιστοιχεί σε 'μερέντα' ή σε κάποια σοκολάτα? Ο Παρλιάρος είναι λίγο μακρυά για μένα :)
    #
    Σχόλιο από Elisaveta24, 4-4-12  
    Χαίρετε χαίρετε! Ευχαριστούμε για την πολύ ωραία συνταγή senior Μάστορα! Έκανα όμως μια μικρή αλλαγή, αντί για άσπρη ζάχαρη χρησιμοποίησα καστανή!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της marilenachalkidi
    TOYΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της ATHINA.F
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoutzouklaraki